Krvná pomsta

Krvná pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256531/bmid_krvna-pomsta-KXN-256531.jpg 5 95 22

Terry McCaleb série

1. díl >

V tomto románe Michael Connelly uvádza nového hlavného protagonistu agenta FBI Terryho McCaleba. McCaleb dostane infarkt a musia mu transplantovať srdce. Kým sa zotavuje, vyhľadá ho mladá žena Graciela Riversová a povie mu, že nové srdce a šancu žiť ďalej dostal vďaka jej sestre, ktorú zavraždili. Žiada ho, aby zločin vyšetril. Okrem Riversovej prípadu však McCaleb začne vyšetrovať aj smrť Glorie Torresovej - tá na pohľad pôsobí ako obyčajná hlúpa náhoda. Spolu s predavačom ju zavraždili počas lúpežného prepadnutia obchodu. Polícia to považuje za rutinný prípad a vyčkáva. Terry McCaleb sa však rozhodne konať.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Blood Work , 1998


více info...

Přidat komentář

PitoR
19.09.2023 5 z 5

Stratené duše!
"Kiežby som vyriešil všetky prípady. Nenávidel som pocit, že sa to niekomu prepieklo. Dodnes ho nenávidím."

Krvná pomsta je prvý prípad Terryho McCaleba, bývalého agenta FBI, podľa ktorého je táto séria aj pomenovaná, po vynútenom odchode z úradu. Terry, po ťažkom infarkte a s novým srdcom, dostáva druhú šancu na život. Avšak jeho rekonvalescenciu narúša stretnutie s Gracielou Riversovou, sestrou zavraždenej ženy, od ktorej má agent na invalidnom dôchodku srdiečko. Tá ho požiada o pomoc, nakoľko polícia zatiaľ vraha nenašla...

"Keby som nemal jej srdce, bol by som mŕtvy. Som jej dlžníkom."

Americký spisovateľ Michael Connelly opäť rozohral zaujímavú hru, ktorá má spojitosť s Terryho minulosťou v FBI. O prekvapenia nie je núdza. Connelly píše zaujímavo a pútavo. Hlavný hrdina je sympaťák, ide mu to hlavne od stola, kde dokáže zo spisov vydolovať dôležité detaily, na ktorých sa príbeh láme. So svojimi obrovskými skúsenosťami z praxe ho len tak niečo nezaskočí...

"V živote som videl priveľa zlých vecí a ľudí na to, aby som veril takémuto čomusi. Ako by tam hore mohli byť anjeli, keď tu na zemi ľudia robia také hrozné veci?"

Ako vždy doteraz; výborné čítanie. U mňa maximálna spokojnosť. Kniha zaujala aj Clinta Eastwooda, ktorý sa s ňou popasoval na filmovom plátne a po svojom. Teším sa na druhý diel a zároveň na sedmičku zo série s Harrym Boschom, keďže tu sa naši hrdinovia stretnú na jednom ihrisku - Temnejšia než noc.

March
05.05.2023 5 z 5

Jsem obrovská fanynka Connellyho a je jedno, jestli je to Harry, Mickey, nebo Terry. Ale když bych si měla vybrat, tak Harry je pro mě TOP. Tato kniha byla jiná, než ty, které jsem přečetla, na začátku pomalejší rozjezd, ale ten závěr byl bez chyby. Jestli se nepletu, kniha byla zfilmovana a i film Krvavá stopa, byl skvělý a kdo jiný hrál Terryho, než Clint Eastwood, vřele doporučuji, nejen knihu, ale i film :-)


Luigi1
19.02.2023 5 z 5

Je to pohlazení po duši

PetrzOlomouce
12.11.2021 5 z 5

Výborná detektivka

WaN635
13.08.2021 5 z 5

Nemůžu jinak než dat za 5. I přes pro mě pomalejší začátek to bylo super čtení. Connelly je jeden z mých nej spisovatelů a zde opět nezklamal.
McCaleb pro mě skvělý hlavní hrdina, od začátku jsem mu fandila a věděla jsem, že si budeme rozumět ;) .
A měla jsem pravdu, teď ještě musím někde sehnat díl druhý.

Jiparis
09.06.2021 5 z 5

Zajímavé spojení, kdese zároveň vyšetřuje zločin a řeší etická otázka transplantací. Obdivovala jsem myšlenkové pochody Mc Caleba a jeho odhalování netušených souvislostí. Jen konec mi připadal trochu uspěchaný. Nicméně velmi čtivé a napínavé.

Pípasek
17.07.2020 5 z 5

Michael Connelly : opět super čtení. Četl jsem všechny jeho knihy a nikdy jsem se nenudil.

Hugomil
07.03.2020 5 z 5

Ať už je to Bosch nebo McCaleb, jedno je jisté a to, že půjde o kvalitní vyšetřování zločinu z pera geniálního M.Connellyho. Za mě opět naprostá spokojenost a mohu jen doporučit.

pepa4081
02.06.2019 4 z 5

V téhle knížce je vlastně velmi málo akce, spíš takové to papírové vyšetřování. Přesto mne neskutečně bavila a byl jsem až do konce hodně napnutý. Hlavní zápletku jsem poměrně brzy uhodl, ale autor mne vždy v pravou chvíli něčím překvapil. Trochu jsem se bál knížky, kde nevystupuje Harry Bosch, ani Mickey Haller – zbytečně. Zápletka je originální a hlavní postavy sympatické. Pan Connelly prostě umí psát. Je to jeden z mých neoblíbenějších autorů.
Velmi uspokojivé.

syskas
09.03.2019 5 z 5

Trošku pomalší rozbeh, ale o to lepší záver.

AlenaF
01.02.2019 5 z 5

Nová Connellyho kniha "Noční směna" mě navnadila tak, že jsem z knihovny vytáhla tuto, už párkrát přečtenou knihu a strávila s ní pár bezvadných hodin.
Michal Connelly je prostě skvělý.

moudivlacek
03.08.2018 5 z 5

Tak tahle knížka se opravdu vydařila, vlastně jsem od něj ještě nenarazila na knihu, která by se mi nelíbila, nebo ji nedočetla. Autor prostě psát umí, a to obzvlášť detektivky, i když to ze začátku nevypadá na nic extra, každou další stránkou přibývá napětí a nových důkazů proti hlavnímu hrdinovi, ale on není z těch, kteří se vzdávají, zvlášť když má pocit, že mu do života vstoupil "anděl" a on by mohl zase začít věřit v dobro a lásku.
A konec jsem tak trošku očekávala, každopádně je to chování lidské a ne podle zákona, ale já byla spokojena.
Super

Bukovinska
10.07.2018

Po Básnikovi smrti moja druhá kniha od autora a musím povedať, že Básnik smrti ma oveľa viac chytil. Od začiatku až po koniec ma držal a nemohla som prestať čítať. Celu dobu som bola v napätí. Bohužiaľ kniha Krvná pomsta vo mne vyvolala takéto pocity až viac ako v polovici knihy. Nerada to hovorím ale prvou polovicou som sa musela trošinku prebojovať. Ale inač skvela Krimi detektívka.

mispulin
04.03.2018 5 z 5

Přečetl jsem většinu knih od Connellyho, ale na tuto jsem narazil náhodně v knihovně až teď.
Opět další kniha, která vás vtáhne do děje a pustí až na konci.
Jeho knihy se čtou zkrátka dobře. Jednoznačně 5 hvězd.

Lolila
22.10.2017 5 z 5

Už sa budem opakovať, ale opäť výborný Connelly. Píše skvelé detektívky. Žiadny superman hrdina, ale "pekne odvedená" detektívna práca:-). Určite odporúčam.

Bar16
23.01.2017 5 z 5

Po dlouhé době krimi, od které jsem se nemohla odtrhnout. Pro mě zatím nejlepší příběh od Connellyho. Terry mi byl hodně sympatický a velmi se mi líbila hypnóza, která nejen že byla skvěle popsána, ale také dodala příběhu šmrnc. Za mě pět hvězd :-)

Jia
26.11.2016 5 z 5

Napínavá, čtivá, jen jsem ke konci pořád očekávala nějaký překvapivý zvrat a přesvědčivější motiv všech vražd, i tak jsem si dobře početla :-). 4,5*

dobama
04.09.2016 4 z 5

Film s C.E. jsem neviděla, ale celou knížku jsem byla před Terrym, věděla jsem, co bude a proč to bude... Pravda podezřívala jsem nejdříve trošku Buddyho, ale motiv a spojení mi došlo po pár stránkách. Přesto se kniha dobře četla, jen se tedy v batohu pěkně pronesla. Hvězdu dolů za předvídatelnost.

karel9045
03.08.2015

Mako 123123 to řekl výstižně. Snad lze jen dodat, že na motivy románu vznikl film s Clint Eastwoodem v hlavní roli s názvem Blood Work - česky Krvavá stopa anebo slovensky Krvná pomsta. Zajímavé je, že nemusíte řešit dilema, zda číst nejprve knihu a pak vidět film anebo opačně, protože knižní pointa se od té filmové velmi liší.

tess.de.veles
03.07.2015 5 z 5

Tak tohle je laska na prvni precteni....tahle je fakt....DOBRA !!! :) DOPORUCUJU.......nezklame vas......

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

Michael Connelly
americká, 1956
1999  85%Černá ozvěna
2006  90%Advokát
2000  84%Černý led
2019  84%Noční směna
2009  91%Rozsudek ráže 9

Kniha Krvná pomsta je v

Právě čtených1x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených10x
Knihotéce90x
Chystám se číst38x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x