Teroristé

Teroristé https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41546/teroriste-3F1-41546.jpg 4 82 10

Přidat komentář

Dédečko75
27.04.2023 5 z 5

Moc pěkná zapletka s teroristy

rafan65
25.01.2023 5 z 5

Mám rád celou sérii, skvělé detektivky. Jedná se o uvěřitelné příběhy. Žádná filozofie kolem. Pouze akce následovaná reakcí. Autorům se podařilo udržet tempo po celou dobu vyprávění, vyhnuli se žánrovým klišé a naservírovali nám příběh, který se čte jedním dechem.


kap66
28.04.2022 2 z 5

Nemyslete si, mně je taky líto konce výborné série, když navíc byla důvodem nemoc a smrt PW. Jenže, tohle je vážně nevydařený díl. Oproti těm nejlepším nabobtnal o 100 až 180 stran plných zbytečných slov; nejen opakujících se informací a nesouvisejících detailů, ale hlavně vět s barvou vlčích máků – přesně tak, jako kdysi naše rudé šátky na slunci hořící. Celá linie s dívkou tápající v společenském řádu byla nepochopitelná a její zakončení bizarní. Beckova přítelkyně, která mu zamotala hlavu svými fyzickými přednostmi (a mně ji zamotala tímtéž matematicky, neboť měla – cituji – „plochá kulatá prsa“), byla dobrá postava, pokud nerozebírala politiku; tohle se ale dá říct vlastně o všech. Co čekat jiného; pozor, cimrmanovsky prozradím závěr celé detektývky :-)! MARX. Fakt. Tím celá série končí. A teď si dumejte o vrahovi, cha! Dvě hvězdy za pár uchechtnutí a závěrečnou sehranost mých oblíbených policistů, s nimiž se s lítostí loučím.

pepa4081
24.09.2020 5 z 5

Deset románů o zločinu je jedna z mých nejoblíbenějších detektivních sérií, nevím pokolikáté už přečtená.
Deset – Teroristé.
Ano, v tomto díle je hodně politiky. Jelikož však mám podobné názory, jako autoři knihy, a mnohé mi připomíná současný stav u nás, nijak mne to nenudí. Některé pasáže (například soudní pře mezi krkalem a buldozerem) by byly ozdobou kdekteré humoristické knihy. Řešení problému s ULAGem je naprosto geniální.
I když mám celou sérii doma, padá na mne známý mírný smutek z toho, že už je konec a já se loučím se svými oblíbenými hrdiny. Tak za pár let zase nashledanou.
Vrcholně uspokojivé.

jprst
20.06.2020 3 z 5

Zřetelně nejslabší z celé řady, ale i tak stojí za přečtení. Ostatně je zcela přirozené, že se autorům nepodařilo vysoko nastavenou laťku udržet v celé řadě. Nicméně ke všem knihám této série se v průběhu let rád občas vracím.

faba
05.01.2019 4 z 5

Mé první setkání se severskou detektivkou v této sérii (mám ji celou). Ale to se tomu tak tenkrát neříkalo. Četl jsem to od jedničky až po desítku, a v desítce to hodnotím slovně. Něco slabší něco dobré, sem tam vtipné, ukázka jak to chodí u policie, která pomo pije... hodnoceno, až po více jak 25 letech.

1amu
26.10.2018 3 z 5

Znovu se podívat po knihách známe švédské dvojky autorů mi dal impuls svými komentáři woodward. Zkusil jsem to odzadu, tedy jejich knihou poslední. V žádném případě jsem nadšen nebyl a říkám si, že je dobré když Teroristé uzavřeli 10-ti dílnou sérii. Ještě, že vtip drží dvě zcela rozdílné postavy: proti své vůli, náměstek Malm - super blb v byrokracii švédské policie a komisař Gunvald Larsson, v této knize jeden ze dvou hlavních hrdinů. Zdědil čirou náhodou po svých rodičích dost peněz, které utrácí zejména za drahé a kvalitní oblečení a obutí. Hlavní padouch, původem z Jižní Afriky mi nepřipadá jako mozek akce. Alespoň z knihy to není vidět. Mám ho zaregistrovaného v hlavní roli z milostné scény s půvabnou švédskou policistkou, se kterou prožije pěkné chvilky. Mnó - to je na zlosyna málo. Vrcholem knihy, dle mého názoru, je mamutí ochrana amerického senátora, při jeho návštěvě ve Stockholmu. My o tom víme své, tím myslím i obrovská vydání (k ničemu) zatěžující daňové poplatníky.
Napadlo mě, že bych si rád přečetl něco reálného ze Švédska této doby, kdy je země tak vstřícná k migrantům.

moničina
18.04.2017 5 z 5

Všetky ich knihy boli výborné, ale táto patrí k najobľúbenejšej. V príbehu boli aj úsmevné scény a irónia.

Disease
29.08.2016 3 z 5

Slabší než Vrah policistů, ale zato ještě větší vhled do dobové politické a sociální situace.

vitavita
09.03.2012 3 z 5

Poslední román - rozloučení s Martinem Beckem. Škoda.

Štítky knihy

terorismus severská krimi švédské detektivky

Autoři knihy

Maj Sjöwall
švédská, 1935 - 2020
Per Wahlöö
švédská, 1926 - 1975

Kniha Teroristé je v

Přečtených122x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených7x
Knihotéce131x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x