Dcera popela

Dcera popela https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487872/bmid_dcera-popela-qKT-487872.jpg 5 54 21

Teresa Battagliaová série

< 4. díl

Komisařka Battagliová cítí, že se její důvěrně známý svět nezadržitelně hroutí. Z hromádky popela ale také může povstat život v nové podobě. Jde opravdu o její poslední případ? Se svým týmem se pouští do nebezpečného pátrání, další srážky se syrovou realitou, která je ještě komplikovanější, protože se tentokrát dotýká jí samotné. Příběh se odvíjí ve dvou časových rovinách: přítomnosti a Teresině temné minulosti. Konečně se dozvídáme, co utvářelo její svéráznou a neopakovatelnou osobnost.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Argo
Originální název:

Figlia della cenere , 2021


více info...

Přidat komentář

Jiparis
13.01.2023 4 z 5

Traumata osobní i pracovní, psychopat, který projevuje i lidské chování. Zajímavý je vztah komisařky k sériovému vrahovi a líbila se mi solidarita s hlavní hrdinkou. Odkazy na bájesloví mě trochu odváděly od děje.

gordon13
14.12.2022 5 z 5

Krásná, melancholicky smutná...už podruhé ve mně po přečtení knihy
od Ilarii Tuti rezonuje stejný pocit.
Tak jako obálka, stejně působí děj. Podmanivý, citlivý, tragický, emotivní...
Krásná, smutná kniha...


alexis818
06.12.2022 5 z 5

Krásné počtení.Kniha plná emocí a Tereziny minulosti.Zrejme Poslední díl a nebo ne?

katka.oo
17.11.2022 4 z 5

Nebylo to špatné, dobré čtení, ale stejně se mi líbil nejvíc první díl, Teresa a Massimo jsou nezvyklá, ale sympatická dvojice vyšetřovatelů a konečně se dovídáme víc o Teresine minulosti, proč je taková jaká je. K přečtení doporučím celou sérii.

Ilsa2
10.11.2022 5 z 5

Tato kniha byla jiná, velmi procítěně napsaná a pokud je to opravdu poslední díl, tak velice důstojně zakončená.

Katulinka69
09.10.2022 5 z 5

Opět paráda, jen doufám, že to nebylo poslední setkání s Terezou

Jenny46
06.10.2022 5 z 5

Taky tomu nerozumím proč 4 díl je přeložený a né 3 díl ?!?! Ale přitom to navazuje...
Ale jinak vyšetřovací dvojici jsem si moc oblíbila ( budou mi chybět ) a určitě stojí za přečtení všechny tři knihy. Autorka nám ukázala zase trochu jiný směr vyšetřování a nahlédnout do soukromý, doporučuji

Ktecka
01.10.2022 5 z 5

Jedno slovo. Geniální!!!

Šánka
23.09.2022 5 z 5

Toto je detektivka, která má velký lidský přesah, a to se u tohoto žánru nepovede každému. Paní Ilaria Tuti vytvořila jedinečnou a myslím si, že i nezapomenutelnou postavu komisařky Teresy.
Tento díl je jiný, je tam samozřejmě vyšetřování, také nadprůměrně inteligentní vrah, který hraje navíc velmi důležitou roli v životě Teresy. O napětí tento díl ale není, to jde úplně mimo. Pokračování, vyprávěné ve dvou časových rovinách, otevírá Teresinu 13. komatu, která nám poodhalí, co ji formovalo v ženu, jaká se z ní stala, čím si musela projít, co vydržet, aby se ze dna, z popela zrodila silná a přesto citlivá osobnost...Dcera popela.
A dvojice Teresa a Massimo je velmi nezvyklá dvojka, já si z této série po čase nebudu pamatovat ty vraždy, pachatele, ale tuto senzační dvojici, která mi přirostla k srdci.
Velké doporučení celé série!

ydnac
08.09.2022 5 z 5

V HLAVNÍ ROLI TERESA :-)

Tentokrát komisařka řeší podnět, který jí dal vězeň Giacomo.
Tvrdí, že ho chce někdo zabít a tvrdí, že jeho poslední vražda byla na objednávku.
To však neodpovídá jeho stylu.
Teresa má však s Giacomem společného víc než by si kdo myslel.
Patří do její minulosti a ta nám odkrývá nejen jejich nečekaný vztah, ale i hodně o Terese.
O tom jak začínala u policie, o manželovi, o dítěti jež se nenarodilo, o soucitu a pochopení vraha...

NIC NENÍ ČERNOBÍLÉ A VŠECHNO MÁ SVOJÍ PŘÍČINU...

DOPORUČUJI !!!

intelektuálka
24.08.2022 5 z 5

Ilarii Tuti se podařilo přivést k životu sympatickou komisařku Teresu ....
ženu, která přes svoji drsnost nepřestala mít cit člověka ....

V tomto příběhu se prolíná období minulé a přítomné .... se vhledem do historie a postavy
bohyně Isis .... s určitou paralelou se životem Teresy ....

Teresa se brání otevření Pandořiny skříňky - ale vyšetřování ji k tomu dovede ....
A ona se musí vyrovnat s minulostí, přijmout svůj handicap a vznést se z popela ....

Byla to velmi zdařilá trilogie .... a já ji doporučím.

ArwenAragorn
20.08.2022 4 z 5

80%

Výborný, i když smutný thriller. Střídá se tady současnost s obdobím před 27 lety. Na základě minulosti se dá pochopit, proč je Teresa taková, jaká je. Tvrdá na sebe i na okolí, skrývající emoce. A já jsem si ji takovou oblíbila.
Knížku doporučím, ale zdála se mi z těch tří s Teresou Battagliaovou nejslabší.

astra3
14.08.2022 5 z 5

To byl povedený, i když smutný závěr trilogie. Snad autorka napíše něco nového.

vera4669
03.08.2022 5 z 5

Koukám, že toto je již čtvrtý díl a třetí nevyšel, vraždila bych .... :-/ Série je naprosto fantastická, tady se nejde nudit, jen číst a číst a nejlépe nic jiného nedělat :-D
Líbí se mi styl psaní, prolínání dějových linek,..určitě bych však četla popořadě :-) Pecka

Květ
28.07.2022 5 z 5

Dcera popela je čtvrtým pokračováním vyšetřovatelské dvojice Marini - Battagliová, škoda, že třetí díl této série v češtině nevyšel... Jelikož jsem si velice oblíbila postavu Teresy, tento román mě chytil za srdce. Příběh je vyprávěn ve dvou časových rovinách, přičemž ho protíná ještě linka ze starověku. Kdo si oblíbil nevšední a neotřelé psaní této autorky, doporučuji. Snad vyjde i chybějící třetí díl, nebo se dočkáme ještě pokračování...

pavlašt
17.07.2022 5 z 5

Za mne skvělé, snad nejlepší ze tří příběhů s komisařkou Terezou. Napětí od začátku do konce.

zuzana2599
09.07.2022 5 z 5

Komisařka Teresa Battagliová, paralyzována nemocí i dávnými vzpomínkami, se vrací potřetí s příběhem, ze kterého mrazí. Může mít bezohledný sériový vrah dvě tváře ? Může mít v sobě kromě krutosti i laskavost a soucit ? Je to parádní čtení, které mě zcela pohltilo. Ilaria Tuti je nesmírně talentovaná autorka a těším se na další její knížku...
Dcera popela je výjimečný, temný i mrazivý příběh z italských Alp. A komisařka Teresa je hrdinkou mého srdce ! Bravo !!!

janavom
04.07.2022 4 z 5

Tak dočten třetí díl, opět nezklamal, komisařku Teresu jsem si oblíbila.
Ale zdá se, že můžeme očekávat další pokračování. JV

Sančez
23.06.2022 5 z 5

Ilaria Tuti píše celým svým srdcem i duší dává do toho všechno. Tohle není klasická detektivka ani thriller tohle je o lidskosti a jak dojde k tomu, že člověk člověku dělá takové zvěrstva. A hlavně je to ženách které zažily příkoří,násílí a beznaděj, ale nakonec povstali z té hrůzy, a staly se silnější ,ale nikdy na prožité zlo nezapomněly. Byla jen prach, ale z utrpení se stal oheň. Díky němu vzplanula, a znovu se zrodila z popela svého předchozího života komisařka Teresa Battagliová. Tenhle příběh bude ještě dlouho rezonovat v mém srdci. Děkuji Ilario.

ddkk
09.06.2022 5 z 5

Je velká škoda, že v češtině nebyl vydán skutečný 3. díl série s komisařkou Teresou Battagliaovou - Luzze de la notte (Světlo noci). Dcera popela je ve skutečnosti až čtvrté pokračování. Možná bychom se tak dověděli, proč Teresa zažívá tak rychlý a fatální zdravotní sešup...

Příběhu sériového vraha, který má podivuhodnou zálibu ve vytváření umných mozaik z úlomků kostí a zubů svých obětí, naštěstí přeskočení jednoho dílu nijak nevadí. Je to ale prazvláštní a neobyčejné čtení, jako ostatně i oba přechozí díly. Prolínají se tu dokonce tři časová údobí, jedno z nich, trochu nejasně, sahá až do starověku. Ilaria tím nijak nepřekvapuje, protože je to prostě její styl, kterým se úplně vymyká. A právě proto jsou její knihy tak okouzlující, pokud se to o příbězích, v nichž se vyšetřují vraždy, vůbec dá napsat.

A vymyká se i komisařka Teresa, která to nikdy neměla jednoduché. Je to nadmíru schopná ženská, kterou v životě potkalo hodně osobního neštěstí. Je to ten typ ženy, který zakomplexovaní a méně schopní muži v jejím okolí doslova nesnášejí a dávají jí to pořádně sežrat.
Koneckonců, nic nového pod sluncem, až na to, že nenávist k Terese skončí málem tragicky...

Přiznám se, že mám pro stárnoucí Teresu slabost. Cítím s ní a rozumím jí. Díky její autorce, která komisařku Battagliaovou napsala tak, že s ní čtenář žije a dýchá...

Další pokračování zatím nevyšlo ani v italštině. Ale autorka si nechala pár tajemství napříště. Věřím tomu, že se s Teresou ještě setkáme.

U mne plný počet a doporučuji.

Autorovy další knížky

Ilaria Tuti
italská, 1974
2019  84%Květy nad peklem
2021  83%Spící nymfa
2022  90%Dcera popela

Kniha Dcera popela je v

Právě čtených1x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce91x
Chystám se číst61x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x