Teplo domova

Teplo domova https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373883/bmid_teplo-domova-Q3V-373883.jpg 5 2 1

Další brožurka z edice Klíč k soběstačnosti. Celkem 87 stran čtení o izolacích přírodními materiály (sláma, ovčí vlna, konopí), o vytápění staveb obnovitelnými zdroji a o vlastních zkušenostech s budováním osmi různých projektů – v široké škále od panelových domů až po památkově chráněnou chalupu. Autoři: Dan Grmela (sláma), Marc Pavey (konopí), Jana Drápalová (regenerace panelových domů), Petr Baxant (využití obnovitelných zdrojů), Jaroslav Svoboda (dřevostavby), Alena a Jan Kopřivovi (sláma a hlína v domku z 30. let – ukázkový permakulturní projekt) a mnoho dalších.... celý text

Hobby Technika a elektro Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Permakultura
Originální název:

Teplo domova , 2015


více info...

Přidat komentář

majáček
27.06.2022 5 z 5

Celou edici klíč k samostatnosti jsem nepřečetla, ale je velmi zajímavá. Je urcitě užitečná pro všechny lidi. Přece jenom se to týká naší planety Země.
Jak se ekologicky zateplují domy?
Dům u Prahy má organický tvarovaný prostor. Hliněné omítky,dřevěné podlahy, střešní izolace je ze slámy. Jiný dům dal šanci konopí a vápnu. A další zajímavosti. Potom je kniha zaměřena na topení: Jedná se o raketové kotle, tepelné čerpadla a o fotovoltaické panely.
Určitě pomůže i se záměrem k rekonstrukci při výběru nejvhodnější izolace i topení.