Teorie o čínské duši

Teorie o čínské duši https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53968/mid_teorie-o-cinske-dusi-fMw-53968.jpg 4 9 2

Kniha Carlose A. Aguilery (Havana, 1970) je popisem cesty po komunistické Číně a jedinečnou mystifikací, která se bohužel v mnohém blíží pravdě. I když o to autor ani neusiloval... Autor patří k nejmladší generaci kubánských spisovatelů, spoluzakládal a přispíval do časopisu Diáspora(s) až do jeho zákazu. Na Kubě publikoval také několik sbírek experimentální poezie. Nyní pobývá v německém exilu. Teorie o čínské duši je jeho zatím poslední knihou, jež vyšla roku 2007 v Mexiku a úryvek z ní byl obsažen v antologii Zápisky z mrtvého ostrova (Fra 2007).... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Fra (Agite/Fra)
Originální název:

Teoría del alma china , 2007


více info...

Přidat komentář

JP
11.08.2023 4 z 5

"Když jsem se jednoho z nich zeptal, kudy se dá jít na záchod, odpověděl Don't problem, baby a zůstal na mě civět.
"?" (...) Meditace, mystifikace o groteskní vizi Číny, kde všechno tak nějak spíše tušíte okolo, zatímco jedete ze situace do situace, i když kontext úplně nechápete.

josefina_silena
25.03.2021 4 z 5

Teorie o čínské duši je jedna z těch knih, která je malý svým rozsahem, ale velká svým přesahem. Knize by rozhodně slušel nějaký doslov, jako to dělají v nakladatelství Odeon, protože jinak může být běžný čtenář po dočtení velmi zmatený. Chce to opravdu hodně přemýšlet a něco si o autorovi najít, aby byl člověk schopen udělat si na dílo názor. Doporučuji náročným čtenářům se zájmem o moderní kubánskou literaturu.