Pátá cesta k pádu

Pátá cesta k pádu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248976/bmid_ten-tiny-breaths-pata-cesta-k-padu-6Yi-248976.jpg 4 407 68

Deset malých nadechnutí série

< 4. díl

Hubatá Reese MacKayová, holka s fialovými vlasy, je mistr světa ve špatném rozhodování. Když ztroskotá její krátké, nevydařené manželství, rozhodne se všechno změnit. Přestěhuje se do Miami – a docela se jí daří, dokud se nedopustí příšerného úletu se sexy blond vyhazovačem jménem Ben. Naštěstí to vypadá, že s návratem do Miami bude moci na ten průšvih zapomenout… jenže naděje umírá ve chvíli, kdy Ben, teď už dostudovaný právník, nastoupí do nové práce a hned první den se ocitne tváří v tvář kolegyni Reese, nevlastní dceři svého šéfa. Kdyby měl Ben trochu rozumu, vyhnul by se jí obloukem – jenže Ben se problémům nevyhýbá, zvlášť když jsou tak sexy…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Five Ways to Fall , 2014


více info...

Přidat komentář

monika0181
09.09.2023 5 z 5

Ben byl vždycky číslo. Jeho příběh s Reese mě moc bavil. Mrzí mě, že je v sérii poslední. Ze všech dílů mi přišel asi nejméně náročný. Výměny názorů a rozhovory Bena a Reese mě vykouzlily často úsměv na tváři.

nina3905
13.08.2023 5 z 5

Škoda, že je kniha je poslednou časťou série. Myslím si, že každý čitateľ resp. každá čitateľka si hlavné postavy Reese a Bena hneď zamilujú a budú sa pri čítaní zabávať na ich výmenách názorov zabávať. Už teraz sa teším na ďalšie knihy autorky.


kristy.books
01.08.2023 4 z 5

Ani posledný diel série Ten Tiny Breaths nesklamal a opäť sme dostali príjemný romantický príbeh, v ktorom sa riešili aj nejaké závažnejšie problémy.

Bena sme v minulých častiach poznali ako pohoďáka, ktorý bol za každú srandu a nenechal na pokoji žiadnu sukňu. Už vtedy som si ho obľúbila, takže som rada, že dostal svoj samostatný príbeh. Tentokrát to už však nebol vyhadzovač v nočnom klube, ale začínajúci právnik budujúci si svoju kariéru (tým však nechcem povedať, že by sa jeho povaha zmenila, bol to stále ten starý dobrý Ben). Pod neustálymi vtípkami sa však skrýval muž, ktorý si prešiel náročnými obdobiami a bojoval s vlastnými problémami. Mal milujúcu matku a skvelých súrodencov, čo sa však nedalo povedať o jeho otcovi, ktorý v rodine robil dusnú atmosféru.

Reese bol taká neriadená strela, ktorá nemala problém povedať, čo mala na jazyku a rozhodne si nenechala skákať po hlave. Už od detstva to bolo rebelka, ktorá nerešpektovala takmer žiadne pravidlá, kvôli čomu sa neraz dostala do problémov. Mala prudkú povahu, často skôr konala než premýšľala. Neraz sa sklamala v ľuďoch, ktorých milovala a ktorí mali milovať ju, takže si okolo seba vytvorila hradbu a len málokoho si pustila k telu. Našťastie, mala aspoň super kamarátky a milujúceho nevlastného otca, ktorí jej pomohli prekonať ťažké obdobie.

Títo dvaja tvorili skvelý pár. Ich prvé stretnutie síce nedopadlo zrovna najlepšie, našťastie dostali druhú šancu. Bavilo ma to ich neustále podpichovanie a doberanie. Páčilo sa mi ich postupné spoznávanie a zbližovanie, presne takúto pomalšiu romantiku mám rada. Ani si neuvedomovali, ako sa dostávali jeden druhému pod kožu.

Celkovo som s touto sériou spokojná, milo ma prekvapila a som rada, že som sa k nej konečne dokopala.

Dellphi
15.02.2023 3 z 5

Díky recenzím jsem měla na tuto knihu až přehnané očekávání, což možná bude ten důvod, proč jsem byla ze začátku zklamaná. Ale zklamání se rychle změnilo v začtení, a to potom v očekávání každé další kapitoly, a nakonec v nadšení. Autorka rozhodně umí vyprávět příběh poutavým způsobem, který si zamilujete. Nutno také dodat, že je to první kniha, kterou jsem od autorky přečetla, takže neznám souvislosti a příběhy některých zde zmíněných postav. Ale při čtení mi to nijak nevadilo. Rozhodně se ale chystám tuto skutečnost napravit a ostatní knihy si sehnat.

kacenka6144
23.01.2023 4 z 5

Zajímavá knížka a asi i zajímavá série. Bohužel začínám od konce, takže neznám všechny vazby. Ale jdu to okamžitě napravit. I tak byl příběh Bena a Reese docela zajímavý. Musím souhlasit s názorem, že Reese byla chvílemi nevyzpytatelná, její chuť na pomstu skoro nezdravá a Ben ji sloužil za berličku. Ale celkově se příběh vydařil a těším se, až se vrátím zpátky na začátek.

michaela5515
19.06.2022 5 z 5

Příběh Kacey a tenhle mě bavily asi nejvíc. Benovi je těžké odolat. A Reese se fakt snažila. Kniha neměla hluchá místa a fakt jsem se smála nahlas. Až je mi líto, že to skončilo. Ráda bych si třeba v budoucnu přečetla novelu o osudech všech hrdinů této série.

petraj30
07.06.2022 5 z 5

Moc pěkný příběh a velká škoda, že to končí.
Na Bena jsem se těšila od prvního dílu a vůbec mě nezklamal, bohužel totéž nemůžu napsat o Reece. Podle mě Bena jen využívala a chvílemi to hrála na obě strany. Na konci se sice zachovala správně, ale na 100% bych jí nevěřila.
Tak trochu jsem na konci očekávala společné setkání, ale ostatní hrdinové byli zmíněni jen v jedné kapitole, což mě moc mrzí.
Celá série se mi moc líbila, s chutí si ji přečtu znovu, jen 3. díl byl podle mě trochu mimo.

PetraBery
06.03.2022 4 z 5

Pěkný příběh Reese a Bena, kdy minulost ani jednoho z nich nebyla úplně jednoduchá. Chemie mezi nimi fungovala skvěle, celkově vtipná, příjemná četba. Za mě spokojenost.

janka2000
21.01.2022 4 z 5

Poslední díl série Deset malých nadechnutí a je o ženě, kterou opustil otec a matka ji nechtěla, a o muži, který nechtěl žádný závazek, protože jeho otec byl alkoholik a podváděl matku.
Vtipné, milé a jednoduché.

Raislin
07.01.2022 5 z 5

Tato série byla skvělá celá. Škoda, že toto byl poslední díl. Oddechovka na zimni večery. Moc jsem si příběh Bena užila. Za mě jednoznačně stojí za přečtení.

Andynka
13.10.2021 5 z 5

A je tu bohužel konec.
Poslední díl byl spíše oddechový, ale i tak stál za to.
Bena jsem si oblíbila už na začátku série a tím, že jsem zjistila, jak vyrůstal si mě získal ještě víc.
Při čtení jsem i vnímala tu atmosféru pomerančů.
Sice je mi líto, že už tahle série končí, ale bylo to fajn zakončení.

petulkapeta
02.10.2021 5 z 5

Asi se mi nikdy neomrzí poslouchat, jak zpívá. Nebo mluví. Nebo jak se
směje, nebo jak se do mě naváží, nebo jak mi říká, že jsem vůl. A neumím
si představit, jak by mě mohlo někdy omrzet probouzet se ráno vedle ní
nebo ji večer svlékat, protože mě to ještě neomrzelo. Vlastně je to přesně
naopak. Stojím o ni čím dál víc. Je všechno, o čem jsem vůbec netušil, že
po tom toužím.
Prostě… se ke mně hodí. Dokonale.

Posledni dil byl jako předchozi,skvělý,vtipný..bavila jsem se skvěle s Benem a Reese od začatku do konce...

Kristy.Seb
17.07.2021 4 z 5

Když máš pochybnosti, použij humor.

Naprosto skvělý díl, řekla bych že nejlepší ze série. Reese byla skvělá. Dělala si co chtěla a měla skvělou drzou pusu. A líbila se mi Benova rodina. Skvělý příběh!

princesse
22.06.2021 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale opět mě to náramně bavilo. Skvělá série na kterou jsem narazila čirou náhodou a jsem za to moc ráda. Parádní oddechovky, všechny díly. Povedené čtení a doufám, že nás brzy autorka poctí nějakou další parádičkou. Doporučuji určitě.

lihate
04.04.2021 5 z 5

Krásné zakončení série. Sice se mi předchozí díly líbili víc, ale i tak jsem si tuhle knihu moc užila a líbila se mi. Do Bena jsem se zamilovala hned, je to správnej kluk vtipný, pohotový, sarkastický, ochranitelský. Reese je správně poťouchlá a praštěná rebelka, její pomsty, odvety a všechny potrhkosti jsem si oblíbila. Líbí se mi, že ačkoli je její postava impulzivní a zásadně se rozhoduje srdcem a tady a teď, není volnomyšlenkářská a naivní. Co dodat... Rodiče si nikdo nevybíráme.
Mrzí mě, že už série končí, moc jsem si celou bandu lidí oblíbila. A zajímali by mě i příběhy ostatních. Rozhodně se ke knihám jednou vrátím. A těším se, jestli vyjdou další autorčiny knihy.

"Nejhorší chyba, co bych mohl udělat, je nechat si od cizích chyb a omylů diktovat, jak budu žít svůj život. A ať se mi to líbí nebo ne, dělám to. Dokud mi neukázala, co můžu ztratit."

tess.de.veles
23.03.2021 3 z 5

No, zacatek vypadal docela slibně...ale zhruba od pulky uz to byla docela nuda.....Pribeh ztratil na dynamice...a uz se to jen vleklo...
Taky mi moc nesedelo jednani a chovani Reese na to, ze ji je jednadvacet....
Takze prvni tretina knihy za pet hvezdicek, konec za dve ...
Ale chapu, ze jako skoro ctyricetileta zena na to mam odlisny nazor nez nejaka mlada slecna ..... Na druhou stranu, kdyby tohle cetla moje dcera a prijala by za sve chovani Reese... protoze by ji to pripadalo OK, asi by me to netesilo.....A ze ja jsem rebel od prirody...

Myška43
21.06.2020 5 z 5

Nádherné zakončení série. Holt rodiče si nevybíráme, škoda. Mrzí mě, že to končí, autorku jsem si oblíbila a těším se, až si přečtu další její knihy.

Ketfl
04.06.2020 5 z 5

Jednoznačně souhlasím s názory, že v této sérii byl díl za dílem lepší a lepší. Příběhu Bena jsem se trochu obávala, protože už z předchozích dílů jsme o něm věděli, že je to takový děvkař, takže jsem očekávala otřepané téma. Nakonec to vůbec otřepané nebylo, navíc Reese byla příjemné zpestření. To hašteření mezí ní a Benem bylo super. Líbilo se mi to moc. Škoda, že od autorky nejsou další knihy. Moc ráda bych si je přečetla.

Haňulilinka
14.05.2020 5 z 5

Pro mě to byl nejlepší díl celé série, takové krásné zakončení. Vůbec jsem nečekala, že mě kniha tak pohltí, protože podle popisu na zadní straně se to zdálo, že to je takové ohrané téma, ale předčilo to všechna má očekávání. Mělo to něco víc, než jiné knihy s tímto tématem.

bk7
25.03.2020 5 z 5

Často to bývá tak, že každý další díl v sérii je horší a horší. Tady je to přesně naopak. To, jak dokáže autorka změnit celé prostředí a dát dohromady časy jednotlivých životů, které do sebe ve všech knížkách pasují jako puzzle a ty se cítíš šťastně, že vidíš i ostatní postavy jak žijí dál. Nic tam není napsané násilím a všechno hezky hraje mezi sebou. Ben i Reese jsou skvělé postavy, stejně jako páry v předchozích dílech. Je hezké, že se u nich objevují klasické lidské chyby, které se týkají hodně lidí. Člověk to potom vidí trošku z jiného pohledu. Určitě doporučuju všechny čtyři knihy.

Štítky knihy

sex kanadská literatura milostné vztahy

Autorovy další knížky

K. A. Tucker
kanadská, 1978
2015  86%Deset malých nadechnutí
2015  89%Jedna malá lež
2015  86%Čtyři vteřiny rozhodnou
2015  89%Pátá cesta k pádu
2024  82%Osud hněvu a plamene

Kniha Pátá cesta k pádu je v

Právě čtených2x
Přečtených587x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených39x
Knihotéce318x
Chystám se číst185x
Chci si koupit28x
dalších seznamech6x