Deset malých nadechnutí

Deset malých nadechnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232427/bmid_ten-tiny-breaths-deset-malych-nadec-BSE-232427.jpg 4 748 152

Deset malých nadechnutí série

1. díl >

Po tragické autohavárii, která ji připravila najednou o rodiče, přítele a nejlepší kamarádku, prchá Kacey se svou mladší sestrou Livií z Michiganu do Miami, aby tam začala nový život. Podaří se jí vybudovat novou existenci? Zbaví se trýznivých vzpomínek, které ji nepřestávají pronásledovat? A dokáže odolat záhadnému sousedovi z bytu 1D? Už sama skutečnost, že autorka K. A. Tucker vydala první knihu jako šestiletá, je zárukou poutavého a zajímavého čtenářského zážitku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Ten Tiny Breathes , 2012


více info...

Lavina
Lavina
16.02.2024 4 z 5

Kniha byla moc zajímavá.... téma šílené,chvílemi mi přišlo uvažování hlavních hrdinů až extrémní,ale třeba to tak je..nevím...jen mi to přišlo zvláštně napsané ...

bezzink
bezzink
14.02.2024 5 z 5

Jsem emocionalni troska. Porad jsem se drzela a drzela, ale pak prisel ten sok a slzy uz me az do konce pribehu neopustily. Je to psano velmi ctive a neodlozitelne. A pro me, takovyho emocniho zoufalce, je to skoro prilis a skoro se chci vratit k te lehke romanticke cetbe co normalne ctu. Ale myslim, ze radsi skocim do knihovny pro dalsi dil. A kapesnicky.


tess.de.veles
tess.de.veles
28.01.2024 3 z 5

Vim presne, kam sve ctenare chtela autorka dostat, ale u me se ji to tedy nepovedlo....
Prislo mi to malo propracovany... Za srdce me to zkratka ani trochu nevzalo... :-(

monika0181
monika0181
09.09.2023 5 z 5

Dlouho jsem čtení této knihy odkládala, sama nevím proč, protože mě to ve finále chytlo tolik, že jsem vzala celou sérii hned po sobě. Každopádně kniha není žádná oddechovka. Je v ní zpracováno velmi vážné téma ztráta rodičů v mladém věku a vyrovnání se situací v následném životě. Každopádně odhalení souseda 1D mě překvapilo a i vývoj jeho postavy. Kniha jistě stojí za přečtení a hlavně i za zamyšlení. Nečekejte odpočinkové čtení. Udělejte si na knihu opravdu čas a i čas na zamyšlení, jaký život může být a hlavně je.

nina3905
nina3905
13.08.2023 5 z 5

Kniha je veľmi emotívna. Prináša veľmi silný a dojemný príbeh, ktorý vás ihneď už po pár stranách vtiahne do deja. Pri čítaní sa budete cítiť ako "na húsenkovej dráhe" a príbeh je naplnený desiatych malých nadýchnutí. Hlavná hrdinka Kacey je určite nazabudnuteľná. Určite po knihe siahnite - neoľutujete.

kristy.books
kristy.books
10.07.2023 4 z 5

Už dlhšie som mala na svojom TBR zozname pár starších baronetiek, ktoré som si chcela prečítať. Jednou z nich je aj séria Deset malých nadechnutí. Od autorky som už čítala pár kníh, s ktorými som bola spokojná, takže som sa tešila i na tieto príbehy. Deset malých nadechnutí je príbeh o smrti, vyrovnávaní sa so stratou, duševných problémoch, hľadaní seba samého, rodine, priateľoch a láske.

Musím sa priznať, že Kacey som dlho nevedela prísť na chuť. Rozumiem, že si prešla náročným obdobím, takéto niečo by položilo na kolená každého človeka a nečudujem sa, že sa to všetko na nej podpísalo až v takejto veľkej miere, no miestami sa správala ako krava. Nepáčilo sa mi, ako nad niektorými ľuďmi ohŕňala nos, ako by boli pod jej úroveň a pritom jej väčšina z nich chcela len pomôcť. Miestami by som na ňu najradšej nakričala, nech sa spamätá. Našťastie, oni to s ňou nevzdali, ani keď im svojím správaním ubližovala, a vždy tu pre ňu boli. V tomto smere má môj veľký obdiv jej mladšia sestra, ktorá si s ňou zažila veľa zlého a neraz jej doslova zachránila život. Ku koncu si Kacey konečne vstúpila do svedomia, prijala podávanú pomoc a ja som si ju celkom obľúbila.

Moje sympatie si získali i niektoré vedľajšie postavy, napríklad Kaceyina susedka a jej malá rozkošná dcérka, alebo jej kolegovia z klubu. Kacey a jej sestre pomohli začať odznovu, zabývať sa v novom domove, starali sa o ne a pomáhali dotvárať priateľskú atmosféru.

Ich záhadný nový sused Trent bol sympaťák. Sršalo z neho niečo, čomu nešlo odolať (aura tajomnosti, ktorá sa okolo neho vznášala, tomu tiež dopomohla). Páčilo sa mi, akú mal s Kacey trpezlivosť a ako sa jej postupne dostával pod kožu. Mala som určité podozrenie ohľadom toho, akú úlohu v tomto príbehu zohráva, čo sa mi neskôr aj potvrdilo (hoci musím povedať, že niektoré okolnosti ma dosť prekvapili). Autorka napísala i doplnkový príbeh, v ktorom máme možnosť nahliadnuť na celú situáciu z jeho pohľadu.

Bolo to pomerne emočne vyčerpávajúce čítanie, najmä posledné kapitoly mi dali dosť zabrať. Našlo sa tu pár vecí, ktoré ma štvali, no inak to bol krásny príbeh a určite sa pustím aj do ďalších častí.

TaLu
TaLu
27.02.2023 4 z 5

V rámci žánru zajímavé čtení. Moje chyba, že jsem očekávala thriller. Příjemné pohodové čtení o složitém období života dvou sester, které vlivem tragédie zůstaly na vše samotné. Předvídatelná zápletka, ale když na ní došlo, tak to byl pro mne ten nejlepší kus knihy. Zamilovaná kniha pro mladé. Po čase si další díl přečtu také.

johana3160
johana3160
06.10.2022 5 z 5

(SPOILER) POZOR skoro nicneříkající SPOILER!!!
Kdybych mohla dam tak 90%. Kniha je čtivá, a vice méně není zdlouhava. I když ve chvíli? kdy jsem pochopila kdo je "kluk od vedle", to chvíli trošku klopítalo. Nicméně závěr, od chvíle kdy na to přišla i Kacey, byl zajímavější než jsem čekala. I když mi přišel trošku uspěchaný, že se najednou dala dohromady za pár týdnů a pár dalších věcí mi tak docela nesedělo. Rozhodně však stojí za přečtení.

michaela5515
michaela5515
31.05.2022 5 z 5

Kdybych mohla dát sto hvězdiček, tak dám. Skvěle zpracovaný příběh se špetkou humoru a jednou velkou tragédií. Prokoukla jsem zvrat o trošku dřív, ale vůbec to nevadí. Jsem hrozně ráda, že jsem na tuto knihu narazila.

jitka_dankova
jitka_dankova
07.05.2022 5 z 5

Náročný příběh o vyrovnání se s hroznou ztrátou a získáním nové lásky. Neustále jsem se nemohla odhodlat tuto knihu číst, nevěděla jsem, jestli to dokážu. A první část knihy mi nepomáhala, přecejen nikdy nemohu pochopit hlavní hrdinku a tak jsem se těžko vžívala do jejích excesů, do přístupu k mužům, těžko se mi četlo o její minulosti s drogami a pitím. Říkala jsem si, že toto asi prostě není pro mne. Tak silný příběh je na mne moc. Jenže jsem hrozně moc chtěla vědět, jestli se jí opravdu podaří uchránit svou sestru a vytvořit pro ni nový domov před tím, před čím utekly... a to, co přišlo v knize dál pro mne byl šok, překvapení, nečekala jsem to. Dodalo to všemu jinou hloubku, úplně jiný pohled. Nakonec jsem ráda, že jsem knihu dočetla do konce, byť to bylo náročné čtení a romantiky vlastně jen pomálu.

petraj30
petraj30
19.04.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem hodně dlouho odkládala nebo spíš přemýšlela, jestli se mám vůbec do něčeho takového pouštět. Na začátku jsem si říkala, že to ještě není tak strašné a četla jsem i horší osudy, ale to mi vydrželo jen do chvíle, kdy jsem si přečetla jistou osudovou pasáž. Potom ta kniha nabrala na úplně jiných rozměrech. Rozhodně to nebylo lehké čtení zvláště, když si člověk uvědomí, že stačí jedno malé rozhodnutí...
Nemůžu napsat, že by mi Kacey byla kdovíjak sympatická, ale byla dost tvrdá na to, aby všechno přežila, už to si zaslouží jistý obdiv.
Trent byl kluk, kterému jsem strašně fandila, ale pak ....Na jakou stranu se přiklonit? Snažila jsem se vcítit, ale tohle opravdu nešlo. Něco takového si člověk nedokáže ani představit, natož to prožít.
I když to bylo velice smutné, přesto to bylo nádherné. Těším se na další díl, jen doufám, že to bude o něčem méně bolestném.

KlosKa
KlosKa
07.01.2022 5 z 5

Nedá mi to a musím také napsat pár slov pro ty, kdo ještě snad váhají, zda si tuto knihu přečíst. Knihu Deset malých nadechnutí jsem četla již potřetí za jeden rok a to už o něčem vypovídá. Je to opravdu (jak už mnozí z vás psali) jedna z nejemotivnějších knih, které jsem kdy četla a ikdyž vím, jak to vše dopadne, nikdy mě to neodradí od znovuprečtení. To samé platí o druhém dílu této série - Jedna malá lež....vlastně se nemůžu rozhodnout, který příběh je lepší a asi ani nechci...oba jsou jiné a tak nádherné...
Jen deset malých nadechnutí. Drž je. Vnímej je. Miluj je...

Raislin
Raislin
28.12.2021 5 z 5

Za mě jedna z nejvíc emotivních knih, které jsem kdy četla. Slzy mi tekly proudem. Možná je to i proto, že mám stejnou zkušenost (autonehoda s alkoholem u druhého řidiče - mladého kluka, který si zničil život) je pro mě příběh tak silný, že mi nestačí hvězdičky. Kniha jednoznačně stojí za přečtení!

Evaho73
Evaho73
25.12.2021 5 z 5

Emotívny príbeh o strate, rozhodnutiach, smrti, odpustení, smútku, láske, druhých šanciach, uzdravení, priateľstve...
Vyzdvihujem hlavne krásnu a vystižnú obálku, pútavý štýl písania, zaujímavé a hlboké postavy, zápletku, ktorá vháňa slzy do očí a milostný príbeh, v ktorom sa z bolesti, smútku a utrpenia vyvinie niečo úžasné.

petulkapeta
petulkapeta
28.09.2021 5 z 5

Tato kniha byla emotivni a to hodně v podstatě nešla odložit. Kacey a jeji minulost byla smutná a špatně se s ní vyrovnavala,ale laska ji pomohla do te chvile než se střetla z minulosti zvnova. Rozhodně stoji za přečtení a těším se na celou serii a že potkam všechny znovu..

PetraBery
PetraBery
30.07.2021 4 z 5

Jak může jedno chybné rozhodnutí změnit život několika lidem? Kacey se svojí sestrou Livií opouští domov a v Miami chce začít nový život. Jenže život s neléčenou psychickou nemocí není vůbec jednoduchý. Čtivá kniha o důležitosti odpuštění, pěkně se to četlo a já během dovolené plynule navazuji dalším dílem.

čef
čef
22.07.2021 4 z 5

Kniha plná hlubokých emocí, výbuchů vášně a touhy mezi stehny, mokrých kalhotek, pravého kamarádství, lásky, ale také prudké nenávisti a neštěstí. Hádejte, jak to asi dopadne, když je to napsáno pro právě dospělé ženy. A nikterak špatně, řekl bych.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
17.07.2021 4 z 5

Deset malých nadechnutí.. Drž je. Vnímej je. Miluj je.

Odpuštění ma sílu uzdravit.

Poutavý příběh s psychickými poruchami.

Andynka
Andynka
12.07.2021 5 z 5

Strhující příběh o psychických poruchách.
I když jsem ten wow efekt prokoukla hned na začátku , tak to bylo hrozně fajn čtení.
Chytlo mě za srdce a drželo se me po celou dobu, co jsem knihu četla.
Originální příběh, čtivě napsaný.

princesse
princesse
15.06.2021 5 z 5

Tak to jsem si moc užila. Parádní čtení. Opravdu moc povedené a emotivní. Rozhodně jdu na další díl z této řady a určitě doporučuji.