Ten první

Ten první https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495495/bmid_ten-prvni-xg5-495495.jpg 4 229 53

Ten první série

1. díl >

Před dvanácti lety zasáhla maturitní ročník střední školy v Long Acre tragédie. Tu osudnou noc přežila jen hrstka studentů, kterou média nazvala Ti, kteří přežili. Liv Ariasovou nikdy nenapadlo, že by se do Long Acre ještě někdy vrátila – dokud ji a ostatní přeživši nepřivede zpátky do městečka dokument o oné osudné tragédii. Její stará láska, Finn Dorsey, je najednou mnohem blíž a pořád je to k sobě neskutečně přitahuje. Když spalující polibek znovu zažehne dávný plamen, Liv si uvědomí, že tenhle obhroublý policista je možná přesně to, co potřebuje… Strhující příběh, který se stal mezinárodním bestsellerem... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Ones Who Got Away , 2018


více info...

Přidat komentář

alzbeta4340
17.04.2024 5 z 5

Romantika s ne úplně častou a hlavně dobře zpracovanou zápletkou. Milostných scén je také dost, ale dějová linka je zajímavá a určitě udržela moji pozornost.
Čtenářkám tohoto žánru určitě doporučuji, nenechte se odradit běžnou a fádní obálkou.

ardeas
26.03.2024 2 z 5

Beriem, že väčšinou ľudia pejú chválu k tejto knihe, lebo je tam rozoberane ťažká tema - masaker na strednej škole.

Ale už sa bavíme o dospelých a pochybujem ze v dospelosti ľudia riešia veci takto. Resp. tak ako to podala autorka. Hlavnú hrdinku som si nedokazala obľúbit,.. nesadla mi, cez tie všetky vzdychacky a mentálne dilemy, ma to odradzalo.
Chýbala mi proste nejaka realita, velmi dokonale na moj vkus a zároveň kopa sexu.. nemám rada knihy, kde sex a príťažlivosť vyriesi tak nejak všetko a tu je to pekny priklad.


miloslava3256
07.01.2024 5 z 5

Kniha mne úplně pohltila. Neobvyklý příběh, rány minulosti s čím se musely vyrovnat. Postavy si okamžitě zamilujete, napětí, chvíle dramatu a velmi povedené trapasy. Závěr mohl být trošku rozepsanější, vyřešeno velmi rychle. Trošku mi trvalo než jsem se srovnala vyprávění v 3.osobě, těším se na další díl.

Toledo
02.11.2023 4 z 5

Moc povedený příběh s velmi zajímavým tématem. Obě postavy krasne vykreslene, nic mě tam nerušilo.
Určitě jedna z povedenejsich knih s romantickým námětem.

Tesset
12.10.2023 4 z 5

Rozhodně originální téma - s oběťmi střílení ve škole se člověk v romantickém příběhu jen tak nesetká. A i přes to, že příběh pokrýval poměrně vážné téma, si udržel lehkost, vtip a nádech oddechové četby. Moc hezky zpracované, jen je to spíš na jedno přečtení, víckrát by mě to asi nebavilo.

Silvisek
20.08.2023 5 z 5

Hodne zajimavy pribeh. Docela se mi libil a konec nejlepsi. ,,vyhrali jsme,,

Juici
18.08.2023 4 z 5

.. Vyhráli jsme ..

Nečekala jsem, že mě tento příběh tak osloví. Od klasických romantických knih se to liší tím, že tady přibyl navíc velmi nepříjemný a nevšední zážitek, který dal knize jiný směr. Vnímala jsem možná trochu nádech detektivky, kdy jsem pořád měla pocit, že Finna nebo Liv najdou chlapi z gangů a budou se jim snažit znovu ublížit. Každopádně to už by bylo moc překombinované a jsem ráda, že to tak nebylo.

Moc se mi líbily přirozené dialogy. Bylo to velmi sympatické a často to v knihách nenacházím. Stejně tak chválím pozvolný nástup sprostého slovníku, kdy všeho bylo napsáno s mírou přesně tak, aby to jako celek takhle skvěle fungovalo.

Jsem mile překvapena a těším se na další knihy od této spisovatelky.

Laf
11.06.2023 4 z 5

Trochu jsem se bála, co mne čeká, protože začátek mi přišel takový nudný. Naštěstí se to pak rozjelo a relativně rychle to utíkalo. Je to příjemná oddechovka, nenáročná. Za mne rozhodně nezklamala. Za přečtení to stojí :)

petusska01
23.05.2023 4 z 5

Tých emócií tu bolo relatívne veľa. Celkom dlho mi trvalo než som sa trošku naladila na túto nôtu, ale potom to celkom odsýpalo. Niektoré časti boli také nudnejšie, niektoré citlivé a smutné. Páčilo sa mi, že tam tá nová etapa života nebola o chlapovi. Ten chlap sa proste priplietol do tej etapy života, do tých snov ženy!! To podotýkam, to sa mi páči. Bolo to také realistické, viac menej, plus samozrejme tá tragédia v pozadí, ktorá formovala vzťah milenecký ale aj kamarátsky. Dobre to dopadlo, ten koniec s výstavou bol taky emotívnejši pre mňa, mala som tak na krajíčku. Nie je to topka, ale je to originálny námet s romantikou, celkom príjemnými sexi scénami, žiadne presladené somarinky. Fajnovo.

JanickaP
21.05.2023 4 z 5

Tak tady me to zacalo bavit az tak v poslední třetině. Jinak to byla trosku nuda. Ale celkove to hodnotim jako prijemne cteni.

wielka
30.04.2023 3 z 5

Celkom prijemna oddychovka s nie prave casto sa vyskytujucim druhom ran z minulosti, s ktorymi sa postavy musia vyrovnat. Postavy boli sympaticke, dej ubiehal, mne sa to pacilo. Mozno mi chybalo trochu viac toho kriminalneho, ale tak to je u mna bezne :-)

Kristy.Seb
26.04.2023 4 z 5

Občas je dobré upustit trochu páry, i kdyby to mělo někoho popálit. Prostě jenom musíš věřit tomu, že tím pak zvládneš projít a sama se nespálíš.

Láska nikdy neskončí.

Láska prostě je.

I rozbité sklo dokáže vytvořit umění. Občas i to nejkrásnější.

Příběh v sobě nesl tragickou minulost během střední školy, kterou si s sebou nesl i do dospělého života.

sidonka
21.04.2023 4 z 5

Příběh lásky, do kterého zasáhla tragédie a každý z aktérů se s ní snaží vyrovnat po svém, až čas ukáže, že některé cesty nevedou tím správným směrem

Petra38
18.04.2023 4 z 5

Stará laska nerezavý,jenže taky se toho dost stalo. Vlastně všechny postavy ,jak hlavní tak i vedlejší trápí démon tragédie ze střední. Byla jsem docela šokovaná, jelikož tohle se vážně děje dost často a číst i o nasledcich toho,že to někdo přežil, z toho mě mrazí. Hodně emotivní příběh, kdy jsem držela pomyslné palce, aby to se příběh stal happyendingem.

petulkapeta
16.04.2023 5 z 5

,,Ale jsou to dvě strany jedné a té samé mince. Nemůžeš si vybrat jen jedno. Musíš si to strčit do kapsy celé, to dobré i to špatné, jinak nedostaneš ani jedno. A já už nechci žít s prázdnými kapsami. Přitáhla si ho blíž, až se tyčil vysoko nad ní. Ptal ses, o co tady jde? Jde o to, že já chci obě strany téhle mince. Ty mi za to stojíš."

Tak romanticky příběh založený na tragické udalosti,ktera zasahla do života spusta lidem. A jim dvoum asi nejvic,on si vyčítal jak se zachoval a ona ho milovat nikdy nepřestala...a pak když se po letech sejdou..to si musíte přečíst.

Nuttelka
16.04.2023 4 z 5

Milostný román poznamenaný tragédií.. Střelba na škole je opravdu něco šíleného, strašného, trauma na celý život pro ty, co přežili. Ale když pominu tuto tragédii, je děj knihy i jaksi předvídatelný, téma všeobecně ohrané. Každý se s tím vyrovnává po svém a opětovné shledání po několika letech vezme za své. Finn a Liv se mi líbili. Jen jsem asi i čekala trošku větší drama ohledně Finna a jeho práce. Prostě mi tam něco chybělo, abych mohla dát plný počet.

Lofda
14.04.2023 5 z 5

Nesuď knihu podle obalu.. Protože tenhle obal skrývá úplně jiný příběh, než byste čekali. A já teď jen doufám, že vyjdou i další díly této série, protože tohle je přesně ten typ vyprávění, který mám ráda. Tohle vyprávění mělo hlavu a patu, skrývá mnohem víc než jen klasickou romantiku. Vtip, sarkasmus, bolestné vzpomínky, panické stavy, postupné uzdravování, přátelství.. Vlastně nic není podle běžné šablony a i když téma prostupující celou knihou rozhodně není lehké čtení, přesto se to čte samo. A já potřebuji vědět, jak se s tím vším vyrovnají i ostatní! Určitě knížka, kterou můžu doporučit..

Blanka29
24.03.2023 2 z 5

Bohuzel ani ja, nebudu tuto knihu nejak vychvalovat. Tema nebylo spatne, ale neco tomu chybelo...

Ewe291
20.03.2023 4 z 5

Bolo to ine bolo to zaujimave. Zaujalo ma to a to bolo skvele ale aj tak mi tam nieco chybalo. Ale za precitanie kniha stoji

Dámaskloboukem
16.03.2023 5 z 5

Příběh Liv a Finna se mi moc líbil. Oceňuji plastické vykreslení jejich osobností ( plus Becy - ta se taky povedla) a nevšední děj, precizně zachycený na pozadí životní tragédie.
Naštěstí pro mě nevšední, protože držení zbraní se u nás řídí povedenejsimi pravidly než v Texasu. Ještě že tak.
Kniha je v kolonce Erotika + Pro ženy, ale nabízí toho mnohem víc.

Autorovy další knížky

Roni Loren
americká, 1979
2022  85%Ten první
2024  90%Ten pravý

Kniha Ten první je v

Právě čtených3x
Přečtených283x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených13x
Knihotéce188x
Chystám se číst167x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x