Ten deň

Ten deň https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484450/bmid_ten-den-pao-484450.jpg 3 273 56

365 dní série

< 2. díl >

Laura Bielová zažíva na Sicílii rozprávkové obdobie. Po veľkolepej svadbe s mužom, ktorý by jej zniesol aj modré z neba, sa teší z tehotenstva, honosných darov, nadpozemského luxusu, služobníctva, áut aj prímorských rezidencií. Má to však jeden háčik – všade naokolo sa hemžia gangstri a Laure ide o krk. Aby toho nebolo málo, do nebezpečenstva sa slepo rúti aj jej najlepšia priateľka Oľga. Byť manželkou najobávanejšieho sicílskeho mafiána má skrátka svoje tienisté stránky, o čom sa Laura čoskoro presvedčí na vlastnej koži.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)
Originální název:

Ten dzień , 2018


více info...

Přidat komentář

MAU256
08.04.2024 3 z 5

Je to čtivé, ale nějak mě tento díl nebavil. Lauře bych poradila, aby se probrala, protože to co předvádí... Na scénu nám přichází další mafiáni, dalších pár mrtvých, únos a ten konec? No, co k tomu dodat, jde se na další díl.

Pája699
05.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Ten den......

Pokračování příběhu Massima a Laury.....co k tomu napsat? Tohle byla zase divočina a slušnej koktejl :-D

Vcelku se tu nic moc nedělo, jak je zvykem u trilogie......druhý díl bývá vždy „plonkový“. Máme tu svatbu, luxusní líbánky, „záhadná“ nevěra? pohledný „zahradník“ Nacho, útěk, bývalá, zhrzená přítelkyně a ještě se objeví bratrovo zlé dvojče..no sakra......pokud tohle dobře promícháte, tak vám vznikne dost pálivej guláš :-D

Občas si říkám......Massimo, takový charismatický chlap, pod palcem má celou zemi, může mít ženu na jakou si ukáže a jemu se muselo zdát zrovna o takový huse ( Lauře), že ji musí mít. Ona je vážně hrozná a facka zleva, zprava by určo občas prospěla :-D

Jestli se vám zdál konec prvního dílu napínavý, tak konec druhého dílu je přímo infarktový......ani nedýchám a jdu se pustit do závěrečného dílu!


_wejunkaa_
02.01.2024 5 z 5

Tento díl byl teda mega pecka. Ani nevím, kde mám začít. Rozjezd knihy mě celkem nezaujal, ale stále jsem si říkala, že jí dám šanci. Jak je zvykem, opět se ukázala paličatost naší milované Laury. Příběh nabírá na obrátkách a přibližně v půlce knihy to už opravdu stojí za to! Popravdě, musím říct, že nejvíce se mi z dílu líbily poslední kapitoly, kde příběh dostal neskutečný šmrnc a hlavně veliké drama. Zakončení knihy je velmi napínavé a z tohoto důvodu okamžitě sahám po 3. díle a těším se na pokračování této dramatické mafiánské situace. Příběh si odnáší 5/5, jelikož konec je naprostá pecka.
Rozhodně teké ocenuji, že je tam už větší rozdíl mezi filmem a knihou, upřímně kniha je o dost lepší jak film, nabízí více detailů a hlavně jsou situace lépe popsané, oproti útržku z filmu.

Nikkaa
19.12.2023 4 z 5

Slabší ale ,když to někdo nechce číst tak ať to nečte,tohle má své fanoušky a jdeme na poslední díl...

Lucie846
02.10.2023 5 z 5

Tato série nemá chybu i když jsou dějově trochu jiné než filmy, ale to mě vůbec nevadilo.

bravefox
16.08.2023 2 z 5

Druhý díl mého guilty pleasure... No nejen mého, máme založený rovnou celý fanklub o cca dvaceti lidech. Kvalitu si to drží stále stejnou. Tedy je to naprosto šílené, nesmyslné a s prominutím úplně debilní... Ale smát se nad tím, asi nepřestaneme.

AgnesDee
23.07.2023 odpad!

Takový příběh by se dal napsat opravdu jenom v Polsku. Vysoce nesympatický hlavní hrdina, který využívá hlavní hrdinku v podstatě jen na sex a na zplození násedníka, a myslí si, že je to láska. Zakazuje vlastní ženě vídat dokonce vlastní rodinu, když to neprospěje jeho obchodu a drahými dárky si kupuje jejich lásku. Hlavní hrdinka je na tom však ještě hůř. Plete si chtíč s láskou, vždy, když se objeví nějaký problém a naštve se, nakonec dá stejně za pravdu svému únosci, a nechala se rozmazlit do takové úrovně, že i problémy za ni řeší někdo jiný. Ale to jsou pouze problémy hlavních postav, a zdaleka nejsou všechny. Kniha má skoro 400 stran a za celou tu dobu se náznak děje objeví na začátku asi na padesáti stranách a pak na posledních sto stranách. V knize se vůbec nic neděje. Je složená pouze z popisu toho, jak je Massimo krásný, toho, co má Laura na sobě, co si chystá k jídlu - protože když otěhotníte, máte hlad jako Obelix, a v neposlední řadě nesmím opomenout sexuální scény, které se většinou objevují na každých asi pěti stranách. Sexuální scény jsou kapitola sama o sobě. Když postavy zrovna nemají sex, tak na něj myslí a v podstatě je to jediný způsob, jak spolu můžou být, protože pouze před ním nebo hned po něm spolu mají nějakou smysluplnou konverzaci. Popis těchto scén je vždy velmi detailní a po pěti scénách je pořád stejný, takže když je přeskočíte, ušetříte si čas. Což je dost smutný, vzhledem k žánru této knihy. Tento skvost je protikladem pro všechno, o co se jiné ženy v moderní společnosti pokoušejí - vrací ženu zpět do stereotypu ženušky, která je majetkem svého muže, je dobrá maximálně tak na sex a plození dětí a nedej bože, aby chtěla být nezávislá, měla vlastní hlavu a vlastní sny. A to nejhorší - aby se rozhodla sama za sebe, co chce dělat a s kým chce žít. A to ani nemluvím o práci. Tento mindset je neodpustitelný. Romantizuje násilí na ženách, manipulaci a prezentuje chtíč jako pravou lásku s tím, že jakmile je chlap hot a vy jste z něj vzrušená, můžete mu všechno odpustit. Dělá se mi z této knihy zle a je mi líto, že jsme museli v erotické literatuře takto klesnout.

Mandy412
03.05.2023 3 z 5

Kniha přímo navazuje dějem na první. Neustálá akce a odvíjení se pokračování příběhu pomáhá k přečtení hodně rychle. Autorka píše čtivě a tak stránky ubíhaly. Rozhodně nesrovnatelné s filmem, málem mě to od čtení druhého dílu knihy odradilo.

Lelaqu
25.12.2022 1 z 5

Nejhorší z celé trilogie. Nuda nuda nic se neděje, když už se něco děje je to o ničem. Narozdíl od prvního dílu mě ani nepobavila a vše co se zde stalo mi přišlo úplně zbytečné.

daza.dt
03.10.2022 3 z 5

Poté co jsem na jednom babinci pro pobavení převyprávěla obsah prvního dílu osazenstvu co nerado čte, jsem musela slíbit, že večerníček bude pokračovat. To jsem netušila, jaký bič jsem si na sebe ušila. Ale statečně zdolán i 2 díl. Stejně šílený jako 1. díl. Ale evidentně to má úspěch - takže hurá statečně na díl č. 3. Ale přijde mi, že tam není ani jedna normální postava.

suzanne1997
28.08.2022 2 z 5

Druhý díl tohoto autorčina počinu jsem musela otevřít téměř okamžitě po skončení prvního. Byla jsem napnutá jak struna od kytary, jak tohle bude pokračovat. A nestačila jsem se divit.
Stejně jako v prvním díle i tady autorka velice dobře vykresluje charaktery, emoce a nechává gradovat děj. Přesto téhle části příběhu chybí jiskra víc, než té předchozí. Počátek je fajn, všechno jde hladce a hlavní postavy prožívají tu svou pohádku. Jenže pak se to začíná komplikovat, zamotávat a čtenář vlastně ani neví, kde mu hlava stojí. Přesto ke konci začíná mít zase pocit, že je všechno v pořádku a pohádka může pokračovat. Proto s radostí může otevřít třetí díl.
Po přečtení druhé části jsem si říkala, že už snad vím, jak děj dopadne, a kterým směrem se uchyluje. Navíc emoce tryskaly ze všech stran a ten konec... No, řekněme, že mě zavedl na tak trochu špatnou stopu, což je ale ve své podstatě moje chyba, ty poslední scény jsem si prostě vyložila nesprávně.
Možná právě kvůli druhé části nevezmu dílo do ruky, oproti té první se mi zdála tato o trošku slabší.

andreamrs
12.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Stejně jako u prvního dílu jsem k příběhu přistupovala tak, že jsem od něj moc nečekala. První díl mě docela mile překvapil a vůbec nebyl tak špatný, jak jsem po recenzích tady čekala.
Ten den je ale jiný kafe :D tím problémem pro mě je kromě nelogického děje Laura. I když je Massimo nelítostný mafián, který nemá problém odprásknout člověka, musí být taky svatý. Laura je za mě nejhorší knižní postava ever, rozmazlená, sobecká, náročná, utrácí cizí peníze za značkové hadry (ty nekonečné popisy outfitů jsou na zabití - overal Chanel, boty YSL, kabelka Balenciaga - sorry, ale vůbec netuším, jak ty věci vypadají :D tudíž ani představivost mi u knihy moc nepracuje) a místo drog a alkoholu potřebuje spíše psychiatra. Útěk do Polska a Budapešti se stejně debilní kamarádkou byl jen třešničkou toho bizárku. Naopak mužské postavy jsou mi i navzdory nelogičnosti příběhu překvapivě sympatické.

Allla9
13.07.2022 5 z 5

Říká se, že se má v nejlepším přestat. Ale druhý díl této trilogie skončil v tom nejhorším okamžiku. Nevím, jestli se mám na další díl těšit, nebo se mám bát. Ale už abych ho měla doma.

Makůvka
21.06.2022 3 z 5

Tento díl se mi zdál slabší. Opět se to dobře četlo, ale až na posledních pár stránek, to bylo pořád dokola, luxus, sex, útěk, drogy... Laura začíná být dost nesympatická. Je čím dál víc protivná, jednoduchá, náladová a jak by ojela každého chlapa, který se kolem ní jen nachomýtne, je už fakt trapný.
Konec opět dokázal navnadit na další pokračování. Tak uvidím, jestli tomu dám šanci.

kalinka99
18.06.2022 5 z 5

Pokračování se mi líbí více. Je to především o kamarádství Laury a Olgy, která je mi nesmírně sympatická svoji ztřeštěností.

Atara16
10.06.2022 4 z 5

Ano jak je tu už zmíněno takhle by kamarádství mělo fungovat.
Tenhle díl byl pro mě trochu slabší, ale čte se jedním dechem.

Michaela1234
10.06.2022 5 z 5

Tak jako předchozí díl tak i tenhle se mi moc líbil, nemohla jsem se odtrhnout a úplně jsem tomu propadla.

Maggie686
07.06.2022 2 z 5

Tenhle díl byl slabota. Kromě pár scén, které udávaly tok příběhu, to byla celkem nuda. Ale je pravda, že se už odkrývala osobnost Massima, už v prním díle jsem si říkala, že se přeci nemůže donekonečna přetvařovat :D

Erlif
07.06.2022 4 z 5

V druhé dílu bych vyzdvihla přátelství Laury a Olgy, já se při čtení neuvěřitelně bavila, v lecčems jsem poznala svou nejlepší kamarádku a prostě bavilo mě to. Takhle nejlepší kamarádky fungují nebo by měly fungovat...
Ano i tady se to točí hodně hodně hodně o sexu. Ale je to čtivé, i když je to takové naprosto jednoduché a předvídatelné, přečetla jsem to za pár dní...
Po všech těch hororech, thrillerech, detektivkách co čtu, tohle byla prostě příjemná oddychovka, ke které se nikdy nevrátím, ale účel splnila :)

Blanka29
17.05.2022 2 z 5

Stejne jak u prvniho dilu, jsem se nejprve podivala na film. Tady uz se pribeh oproti filmu vic odchyluje. Uprimne, kdyby to skoncilo prvnim dilem taky by se nic nestalo....zde se uz autorka pomalu odchyluje od charakteru postav, hlavne u Massima, kde z neho pomalu ale jiste dela fetaka. Lajny koksu, chlastu a vseho mozneho se mi moc do pribehu nehodilo. Pochybuji, ze by si to jako don mohl dovolit ......