Templáři, zednáři a další tajné společnosti v Čechách a ve světě

Templáři, zednáři a další tajné společnosti v Čechách a ve světě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330338/mid_templari-zednari-a-jine-tajne-spole-oYP-330338.jpg 3 13 3

Osud řádu templářů, jehož se báli i panovníci, jitří fantazii dodnes. Proč se nechal zlikvidovat a kam se poděly jeho obrovské majetky? Mnozí věří, že vše se přelilo do organizací ještě mocnějších. Dlouhé prsty zednářů sahají prakticky kamkoli: do vlád, finančnictví i podsvětí. Dějinná úloha je přisuzována i jiným tajným společnostem, třeba iluminátům.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Historie

Vydáno: , Alpress
více info...

Přidat komentář

Hypatia1010
26.01.2023 3 z 5

Ačkoliv se v podstatě jedná o souhrn informací a hypotéz, z nichž většina už někdy někde zazněla, hodnotím kladně styl, jakým je kniha napsaná, neboť se mi to četlo velmi dobře. Také mě potěšilo, že mi autor potvrdil některé mé dřívější domněnky a přesvědčení.
Přestože se nejedná o převratné dílo, které by aspirovalo na převratný průlom v nahlížení na problematiku templářů, svobodných zednářů a dalších tajných společností, může čtenáře přimět k zamyšlení nad některými aspekty nebo souvislostmi.

Dandulka
31.10.2018 2 z 5

Tak jsem myslela, že se možná dovím něco nového, ale měla jsem smůlu. Pro mě nic nového, jen takový souhrn informací, nic víc.


konicekbily
25.02.2018 3 z 5

Pokus o zpřístupnění/rozšíření informací k dané problematice. Domnívám se, že mnoho nového do oblasti autor nepřinesl. Je to spíše beletrickým způsobem zpracovaná "malá encyklopedie" o templářích a zednářích.

Štítky knihy

tajná společenství svobodní zednáři templáři

Kniha Templáři, zednáři a další tajné společnosti v Čechách a ve světě je v

Přečtených14x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst7x
Chci si koupit6x