Templáři a tajemství Kryštofa Kolumba

Templáři a tajemství Kryštofa Kolumba https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120878/bmid_templari-a-tajemstvi-krystofa-kolum-8nq-120878.jpg 4 16 1

Odkud pocházelo zlato řádu templářů? Jaký byl vztah mezi loďstvem templářů a pověstnými piráty Karibiku? Proč španělská královna Izabela Kastilská věnovala Kolumbovi takovou důvěru a tolik peněz k námořním plavbám? Působil snad Kolumbus tajně jako pirát ve službách templářů? Tyto a další pozoruhodné otázky se snaží zodpovědět autor této knížky, když odkrývá pozadí podivných výprav mořeplavců, na nichž se zčásti podíleli i příslušníci nejtajemnějšího a nejpopulárnějšího náboženského řádu v dějinách. Ti se možná dostali až ke břehům amerického kontinentu. Podle této teorie by bylo možné vysvětlit původ bohatství resp. zlata těchto bojechtivých mnichů. Milovníci napětí a tajuplných záhad minulosti si při četbě této knížky určitě přijdou na své. * Odkud pocházelo zlato templářského řádu? Jaký byl vztah mezi templářskou flotilou a mytickými piráty z Karibiku? Byl Kolumbus Mallorčan? Proč dala Isabela Kastilská veškerou svou důvěru a peníze neznámému mořeplavci? Hatcher Childress odhaluje úžasné výpravy mořeplavců, kteří byli součástí nejtajemnějšího a nejpopulárnějšího řádu v historii. Výpravy, které mohly dorazit až k americkým břehům. Nadhazuje teorii, která by vysvětlovala původ zlata, které vlastnili tito mniši-válečníci. Nevídaný historický výzkum, neuvěřitelné námořní dobrodružství pň hledání tajemství, které obklopuje jednu z nejvýznamnějších postav historie, Kryštofa Kolumba, jeho pravý původ, objevení Ameriky a jeho možný vztah k flotile templářského řádu. Bezprecedentní dobrodružství na mořích půlky světa, po stopách mytické flotily templářů po zániku známého řádu mnichů-válečníků.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Grada
Originální název:

Los templarios y el secreto de Cristóbal Colón , 2005


více info...

Přidat komentář

Adapa
20.04.2024 4 z 5

Začnu netradičně od konce svých běžných komentářů. Knížce dávám čtyři hvězdičky, protože se to skvěle četlo, donutilo mě to spoustu věcí vygooglovat a toulat se na stránkách anglické a ruské wikipedie. Takže z hlediska čtivosti doporučuji.

Ale jinak je to neskutečná slátanina, kde bych řekl, že si autor prakticky vše „vycucal z prstu“. Problémem knížky je, že autor někdy dospěl k nějaké teorii, své pravdě a tu považuje za jedinou možnou pravdu a vše jí podřizuje a vše bere jako naprosto prokázaný fakt.

V roce 1307 proběhlo rozsáhlé zatýkání templářů v celé Francii. Nikdy se nepodařilo najít bájné poklady, protože ty spolu se svatým grálem a archou úmluvy odvezla velkolepá templářská flotila do Skotska. A tím vše začíná. Templáři se usadili na Orknejích pod hrabětem Henrym I. Sinclairem se plavili do Ameriky – do Grónska, do Nového Skotska. Ano, tato teorie se objevuje. Bratři Zonové měli tuto plavbu podniknout pod vedením tajemného knížete Zichmaniho. Existence bratří Zonů není prokázána, ale autor předkládá jako naprostou jistotu, že to tak proběhlo. Jsou různé názory, kdo byl ten kníže Zichmani. Autor se ani slovem nezmíní v knížce, že existují různé teorie o tom, kdo to je, považuje za naprosto jisté, že to byl právě hrabě Henry I. Sinclair. Dokonce pro potvrzení svého názoru v citacích rovnou vynechává jméno Zichmani a nahrazuje to jménem Sinclair.

Bratři Zonové se zmínili o existenci tajemné země Friesland, kterou pak hledali desítky mořeplavců. Autor knihy v jedné větě zmíní, že Friesland jsou dnešní Orkneje. Opět to považuje za naprostou jistotu a předává to čtenáři jako fakt.

Templáři se ve Skotsku změnili v zednáře a také v piráty, korzáry. Díky plavbám do Ameriky, kam převezli svatý grál a archu úmluvy, vytvořili templáři Nový Jeruzalém – Montreál v Kanadě. A pak po velké válce proti Vátikánu, která je v učebnicích popisována jen jako boj korzárů a pirátů proti španělským galeonám, se piráti (ve skutečnosti templáři) rozhodnou založit Spojené státy americké na ochranu svatých relikvií. A aby porazili Velkou Británii, využijí celé síly ztracené templářské flotily.

Kdyby se to vše odehrálo v rozmezí cca deseti dvaceti let, tak bych věřil, že taková všemocná templářská flotila něco dokázala ovlivnit. Ale to, že se ztratila v roce 1307, pak plula těsně před rokem 1400 do Ameriky, pak řádila v 17. století v Karibiku a pak někdy kolem roku 1776 bojovala proti Británii mi přijde jako dost velký úlet. Kde kotvila ty nečinné desetiletí?

Prostě autor slučuje neslučitelné, ale čte se to dobře.

Štítky knihy

záhady Kryštof Kolumbus templáři

Kniha Templáři a tajemství Kryštofa Kolumba je v

Přečtených20x
Doporučených2x
Knihotéce42x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x