Kosti zmizelých

Kosti zmizelých https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202948/bmid_temperance-brennanova-kosti-zmizely-1rA-202948.jpg 4 108 17

Když charlottská policie objeví na opuštěném úseku silnice tělo dospívající dívky, Temperance Brennanová se obává nejhoršího. Oběť někdo přejel autem, na jejím těle jsou stopy spermatu a v její kabelce se najde klubová kartička letecké společnosti na jméno místního prominentního obchodníka. Jenže John-Henry Story zemřel před několika měsíci při požáru skladiště. Znal se s mrtvou dívkou? Policie se domnívá, že neznámá byla v zemi nelegálně a živila se prostitucí. Kdo ji zabil? Měl v tom Story prsty? Kromě toho leží Tempe na pitevním stole několik peruánských psích mumií, které zabavila americká celní správa. Veterán z irácké Pouštní bouře Dominick Rockett čelí obvinění, že je do země dovezl nelegálně. Existuje spojení mezi pašováním starožitností a obchodováním s lidmi? Ale Tempe se musí vypořádat i se zmatkem ve vlastním životě. Dcera Katy se po smrti svého přítele rozhodla vstoupit do armády a slouží na jednom z nejnebezpečnějších míst planety – v Afghánistánu. Tempin téměř bývalý manžel Pete navíc na Tempe naléhá, aby jako respektovaná antropoložka odjela právě do této země zmítané válečným konfliktem a provedla exhumaci těl dvou afghánských mužů. Získá tak důkazy pro soudní slyšení a navíc – uvidí se s dcerou! Tempe absolvuje cestu, která v ní zanechá srdcervoucí zkušenost – navždycky. A po svém návratu zjistí, že se její mrtvá neznámá skutečně zapletla do neuvěřitelně rafinovaného obchodu s bílým masem. Pomstí Tempe její smrt? První vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Bones of the Lost , 2013


více info...

Přidat komentář

Luigi1
20.03.2023 5 z 5

Tak mě ta kniha chytla,že jsem ji přečetl na jeden zátah

HŠ
18.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Co to bylo? Odkdy se antropolg může míchat do vyšetřování? Všichni doktorku o vývoji informují, ona beztrestně informuje novinářku, aniž by to s někým konzultovala. A těch neuvěřitelných náhod. A pak se vydává sama do "jámy lvové"? No to snad ne. Můj první a zároveň poslední díl.


marcela8908
08.02.2020 5 z 5

Já nevím co ještě napsat, všechno už tady každý z vás napsal. Prostě kdo nezkusil některou z jejich knížek, tak ať neváhá a čte

moudivlacek
10.01.2019 4 z 5

Další velice aktuální téma, krutost a sobeckost některých lidí prostě nemá hranic. Musela jsem se na druhou stranu bavit vztahem detektiva Slidella a Tempe, Slidell je prostě svérázná postavička. Přesto si ho v dílech s Tempe hodně cením. Ryan bohužel má soukromý žal a i když se nakonec před Tempe objeví, odmítá její pomoc i přítomnost a mizí z dohledu všech. To mě bolelo za Tempe.
Velice se mi líbila pasáž z Afghanistánu. Tam si opět Tempe přišla na své a doma to jen vyvrcholilo.
Jsem zvědavá na další díl série. I na budoucnost Ryana.

EleanorJane
08.04.2018 3 z 5

Další z promyšlených případů Tempe.

ivoiro
24.12.2017 5 z 5

Vynikající kniha, kterou jsem udělal skoro na jeden zátah. Napětí se stupňuje a drží pozornost.

Litocha
03.09.2016 3 z 5

Tenhle díl asi nebude patřit k mým nejoblíbenějším, obecně mám raději ty, které se odehrávají v Kanadě. Bylo tady na můj vkus málo Ryana a hodně Petea. Hodně velkou roli zde hrála náhoda. Některé momenty byly docela drsné. Taky si říkám, že Tempe snad musí mít životů jako kočka, pořád jí o něj někdo usiluje :-)

Nelly
14.04.2016 4 z 5

Oddechová Reichsová. Možná trošku moc náhod v zápletce, ale příběh je čtivý. - No, nedalo mi to a na jedné straně jsem spočítala počet jednoduchých vět a souvětí, protože to je specialita všech knih K.R. - poměr jednoduchých vět k souvětí je velmi vysoký. Tady konkrétně na jisté straně je 28 jednoduchých vět k 17 souvětím. Někdy mi to leze na nervy, někdy to vítám. V každém případě si další příběh Tempi nenechám ujít.

Verrrunka
07.11.2015 4 z 5

Během čtení jsem sice měla své výhrady, s radostí bych se obešla bez té části v Afgánistánu, ale nakonec to do sebe pochopitelně všechno krásně zapadlo. Při posledních kapitolách už jsem nemohla přestat, byla jsem napnutá jak kšandy. Dobré, dosti dobré...

Misa25
02.10.2015 5 z 5

Wow....no tak to byl zase jednou mazec....nevím jak to autorka dělá, ale příběhy jsou čím dál tím lepší :)))))

michimuller
18.08.2015 5 z 5

Skvělá knížka skvělé autorky. Problematika Afghánistánu očima bílého světa, perfektní příběh kdy antropoložka v bojové zóně exhumuje kosti domorodců. Představa kolik to muselo sežrat povolení, logistika a třeba jen odvaha kývnout na takový úkol, klobouk dolů. Obchod s lidmi je i v dnešní době poměrně složité téma, které se autorce skvěle povedlo vykreslit. Knížka má spád a čte se jedním dechem. Vývoj emocionálního trojúhelníku Tempe nabírá na obrátkách, zřejmě se čtenář dočká zajímavého posunu v dalších knížkách, už aby zase něco vyšlo! Perfektní slovní obrat ve slovníku inteligentní ženy o ex partnerově nastávající "poprsí má větší než IQ" tak tohle se povedlo. :o)

nelakarpatiova
04.08.2015 5 z 5

Skvělá kniha, napínavá a skvěle psaná. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.

ovpana
01.03.2015 5 z 5

Další úžasná kniha od této spisovatelky, která řeší nový spletitý případ.

Nicole99
07.12.2014

Dobrý den chtěla bych se zeptat ... Miluju seriál sběratelé kosti asi jako většina tady... :-) Je nějaká knížka kde je i Booth? Jáká knížka vám přijdě nejlepší? Budu ráda za každou odpověd. Děkuji moc a hezký zbytek víkendu :-)

rm
18.11.2014 5 z 5

Fajn, líbilo se. Zajímavá vložka s cestou do Afghánistánu. Mno, a její osobní život? Ten byl vždy trochu upozaděn,ale jistý malý vývoj (retro) tam je patrný :-)

Patapuf
15.10.2014 4 z 5

Další parádní příběh.... má to spád a je to napínavý až do konce... jako vždy.....

muchomurka
08.07.2014 5 z 5

Skvělý, napínavý příběh. Je pravda, že mě občas neposlušnost a umíněnost Tempe štve, kolikrát vyvázne fakt jen díky velikému štěstí, ale zase na druhou stranu oceňuji, že se autorka drží při psaní Tempe a nemění ji charakter a názory jak aprílové počasí.
Akorát by bylo fajn, kdyby se konečně někam posunul vztah s detektivem Ryanem a to pokud možno k happy endu. Vím, že tohle není ten typ knížky, kdy musí rozhodně dopadnout dobře, ale stejně by to bylo super. :-) I když vztah s Petem nabízí zajímavý směr vývoje... Už se těším na další příběh!

Autorovy další knížky

Kathy Reichs
americká, 1950
2011  84%Virus
1999  83%Přijdu tě zabít
2005  85%Smutné pondělí
2009  83%Ďáblovy kosti
2010  86%206 kostí

Kniha Kosti zmizelých je v

Právě čtených3x
Přečtených183x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených10x
Knihotéce169x
Chystám se číst42x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x