Divoké kosti

Divoké kosti https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23200/bmid_temperance-brennanova-divoke-kosti-Zdp-23200.jpg 4 181 36

Ostatky nemluvněte v krbových kamnech. Jeho matka, sama ještě skoro dítě, zmizela. Zabila Tamila Banksová novorozeně, anebo se sama stala obětí? V Severní Karolíně havaruje malé letadlo. Pilot i cestující zahynuli a jejich těla jsou spálená k nepoznání. Zavinil nehodu pilot? Je za tím ještě něco jiného? A co je ta záhadná černá hmota, jíž jsou těla pokryta? Největší hádankou se ovšem stávají kosti objevené na odlehlé farmě u města Charlotte. Co to tam Tempin pes Boyd vlastně vyhrabal? Vypadá to na ostatky nějakého zvířete, ale jakmile se kosti ocitnou v laboratoři, Tempe čeká velká překvapení. S pomocí svého přítele detektiva musí odhalit pravdu ve spletitém a nebezpečném případu, a to v tu nejnevhodnější chvíli. Její dcera Katy má nového nápadníka, ale ten, jak se zdá, něco skrývá. Kosti mají přednost a všechno ostatní musí zatím počkat. Jaký příběh ty ostatky vyprávějí? Proč jsou rentgenové snímky a výsledky testů DNA tak zarážející? Kniha Divoké kosti oplývá ohromující autenticitou, kterou dokáže svým románům dodat jedině soudní antropoložka Kathy Reichs. I tentokrát si klade závažné otázky a s napětím nás vede až ke strhujícímu závěru.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Bare Bones , 2003


více info...

Přidat komentář

MarianP
02.08.2023 5 z 5

Knihy s Tempe sa mi páčia aj pre to, že nie sú len detektívnym príbehom, ale autorka zabŕdne aj do ďalších žánrov. Úplne si užívam jej opisy miest, krajiny a podobne. Holé kosti sú dobrou sondou do života forenznej antropologičky, ktorý Kathy Reichs opisuje na základe svojich skúseností. Jej alter ego je hlavnou hrdinkou, ktorá vždy prekvapí svojím humorom...

kalache
30.07.2023 4 z 5

...náš pes by nepodlehl panice a objevené kosti by v tichosti bezezbytku sežral.Pes Boyd zřejmě nebyl bullteriér...


aliza
10.07.2023 4 z 5

Třetí kniha od autorky, nebylo to špatné, možná zbytečně moc postav, trochu jsem se v nich ke konci ztrácela.

MatBla
03.06.2023 5 z 5

Tohle se mi moc líbilo.
Jemný humor, napětí, zápletka i romantika...
Můj oblíbenec Boyd, alias Hooch:)
Určitě budu v sérii pokračovat, nejlépe od začátku.

Luigi1
19.03.2023 4 z 5

Zbytečně roztahaný děj

Kanimůra2
14.02.2023 2 z 5

Nějak mám poslední dobou smůlu na knihy. Ne, nebudu pokračovat dalším dílem. Nemohla jsem se začíst.

ArwenAragorn
11.09.2022 4 z 5

70%
Mrkla jsem na čau - čaua. Oplatil mi pohled. Bělmo, které na mě zíralo z obou jeho očí, dokládalo, jak je vzrušený.
Znovu jsem se zahleděla na hromadu u svých nohou a začala sdílet jeho obavy. Zvedla jsem klacek a hrábla doprostřed. Igelit praskl a ven z listí se vyvalil zápach hnijícího masa. Začaly se k nám slétat bzučící mouchy a jejich těla se duhově leskla v lepkavém vzduchu.
_______________________________________________________________________________________________
Tento díl byl hodně o drogách a zabýval se taky nelegálním lovem a obchodem s ohroženými savci, ptáky a rostlinami. Tempe někdo začíná vyhrožovat a na konci se ocitá v přímém ohrožení života. Vůbec mě nenapadlo, kdo za tím stojí. Ráda jsem si přečetla, jak se vyvíjí vztah Tempe s Ryanem.
Na můj vkus se tento díl trochu víc táhl, proto o jednu * méně, ale k přečtení ho doporučím.

Radunnie
31.08.2021 4 z 5

Námět vypadal velmi zajímavě, bohužel, jak jsem zjistila posléze, se jedná o knihu s téměř nulovým napětím a gradací. Autorka nezapře, že se v soudní antropologii pohybuje jako ryba ve vodě, nicméně změť jmen, cizích názvů a samotná vysvětlující pointa v závěru na kvalitě příběhu pro bězného čtenáře dvakrát nepřidá. Závěr je už úplně přitažený za vlasy. Ráda bych si přečetla od paní Reichs odbornou knihu, na kvalitní autorku detektivek jí přece jen něco schází.

Kortez
04.05.2021 4 z 5

Překvapivě zajímavé téma ohledně vyšetřování případu s nelegálním obchodem a lovem ohrožených druhů rostlin a zvířat. Na začátku to byli jenom lidské oběti, pak se přešlo na zvířecí a to už bylo jiné kafe. Alespoň pro mne jako milovníka přírody. Nevím jestli budou další díly série taky tak zajímavé, no určitě pokud narazím na antropoložku Brennanovou, beru a čtu!

slamenka
25.09.2020 2 z 5

Přišlo mi to moc zamotané, v půlce jsem se začala nudit, takže jsem knihu na čas odložila. A vlastně jsem jí dočetla, jen aby mi neležela na stole. Jako plus beru tu strašlivou vizi, jak jako lidé ničíme a ohrožujeme už tak ohrožená zvířata pro zábavu a peníze.

Zdeniczka
11.06.2020 5 z 5

Moje druhá s Tempe v hlavní roli a opět jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Zajímavý případ, několik událostí, které spolu určitě nějak souvisí, ale sakra jak... než si to všechno sedne. Zase jsem se dozvěděla něco nového, ať už o genetických vadách a jejích příznacích nebo třeba o pašeráctví. Skvělá kniha.

Aymira
07.05.2020 3 z 5

K Tempe Brennanové jsem se vrátila asi po dvou letech. Časem jsem si vzpomněla na všechny osoby z jejího života, o tom žádná, ale jinak na mě tato detektivka působila spíše průměrně. Takové příjemné čtení k zabití času nebo jako když se koukáte na další díl odpoledního seriálu. V Divokých kostech se vyskytuje až příliš mnoho jmen, takže jsem musela neustále přemýšlet, kde ta a ta osoba v daném případě figuruje. Příběh jinak zajímavý - ničím výjimečný, ale ani nijak vyloženě nudný. Chvílemi se autorka snažila určitými větami či odstavci vytvořit větší drama, než jaké na čtenáře vzápětí čekalo.

MíšaS.
02.05.2020 3 z 5

Cirka od půlky mě kniha přestala bavit. Námět byl zajímavý, ale celkem se v knize nic nedělo.

ivoiro
08.09.2018 5 z 5

Další skvělé počtení od této autorky. Nějak to vždy nutí člověka číst dál a dál.

moudivlacek
28.01.2018 5 z 5

Zase velmi povedený příběh, zde se zase dozvíme plno neznámého, třeba zvláštní genetické poruchy a jejich příznaky, pašeráctví a likvidace vzácných druhů zvířat i rostlin, drogy. Tempe zas má rozděláno několik případů, které vzájemně spolu nesouvisí, nakonec se ukáží maličkosti, které je propojí. A zas se Tempe dostane do ohrožení života.
Každopádně se opětovně vždy těším na další díl.

Olous1
26.07.2017 4 z 5

Dobrá detektivka,jen některé pasáže jsou zdlouhavé,ale určitě si ještě přečtu nějakou knihu od této autorky.

marlowe
23.07.2017 3 z 5

Nejspíš to tak bude: Už jsem Temperance Brennanovou asi přesycen. Najednou se mi zdá, že je to pořád stejné, smrtelně vážné (rozuměj: bez odlehčujícího humoru), občas zdlouhavé, občas melodramatické, někdy dokonce lehce patetické… A že knize chybí to NĚCO NAVÍC, ten ŠÉM, který (často marně) hledám v každé knize a který – pakliže jej najdu – dokáže příběhu vdechnout život.
Slabých 60%!

Majdule
12.02.2017 4 z 5

Četla jsem tenhle díl jako první z celé série a musím říct, že jsem se skvěle zorientovala. Čtenář lehce pochopí vztahy i souvislosti, aniž by byl autorkou zahlcen zbytečně rozvláčnými popisy a návraty. Hlavní hrdinka je nejenom velmi erudovaná vědkyně, ale i velmi emocionální žena, což v tomto případě hraje důležitou roli. Zpestřením jsou i exkurze do jejího osobního života. Zápletka je velmi košatá, dalo by se říci policejní, v tom smyslu, že otevírá několik linií. Zejména ke konci příběhu se mi zdálo, že je to malinko nepřehledné. Vadila mi i určitá neuzavřenost (možná lépe nedovysvětlenost) některých detektivních linií, na druhou stranu lze předpokládat, že přesně tak to v životě vyšetřovatele chodí. Určitě to nebylo moje poslední setkání s kostmi.

Blaufik
14.12.2016 4 z 5

Celkově se mi tato kniha líbila a bavila mne. Určitě se podívám i po dalších dílech, třeba bych pro změnu mohla začít tím prvním :-)

minirock
01.01.2016 4 z 5

Zatím asi nejlepší kniha o Temperance co jsem četl. Bohužel častým přerušováním jsem ztrácel návaznost a někdy se mi těžko navazovalo na předchozí děj. Ale to byla moje chyba. Jinak si myslím že knížka nijak nevybočuje z průměru děl K.R. Zaujal mě námět knihy, který se týkal ochrany zvířat v USA, kdo by si pomyslel že se mohou pašovat medvědí žlučníky ...... .