Temnými cestami

Temnými cestami https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297736/bmid_temnymi-cestami-fS7-297736.jpg 5 78 11

Grzegorz Rosinski je známý především jako tvůrce Thorgala - ale kromě této série má na svědomí i několik ,,vážnějších'' komiksů, ve kterých mohl naplno popustit uzdu svému talentu. V dalším svazku z řady Mistrovská díla evropského komiksu najdete Pomstu hraběte Skarbeka, která vychází z romantických příběhů ve stylu hraběte Monte Christa, ozvláštněných světem pirátů a malířů... a pak komiks, nazvaný prostě Western. V obojím Rosinski tvoří svou dokonalou malbou ikonicky romantické světy, aby pak provedl jejich nelítostnou destrukci. I díky tomu jsou tyto díla nejen to nejlepší z Rosinského tvorby, ale i to nejlepší z evropského komiksu.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Komiksy , Historické romány

Vydáno: , Crew
Originální název:

La Vengeance du Comte Skarbek; Western , 2001


více info...

Přidat komentář

bazyk21
05.07.2023 5 z 5

Nádherné příběhy, skvělá ilustrace

MARTh
22.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Za mě opravdu zaslouženě jedno z nej děl v rámci edice "MDEK", naprostá paráda. Doslova nadšený jsem byl z Rosińského kresby...nevím, zda to dokážu přesně vyjádřit, ale ta na mě v některých částech svým stylem a zpracováním působila, jako bych sledoval obraz malíře (v Pomstě hraběte Skarbeka se jednalo vždy o jedno/dvě okna z obrázků běžících za sebou v rámci příběhu, u Westernu šlo o dvoustránkové "předěly" mezi jeho jednotlivými pasážemi). Stejně tak jsem byl velmi spokojený i s obsahovou stránkou obou příběhů a s několika zásadními zvraty, které nám autoři postupně naservírovali. Výborné bylo také spojení Pomsty hraběte Skarbeka s reálně existujícími osobnostmi tehdejší doby (Fryderik Chopin, Alexander Dumas st., jemuž se stal Skarbekův příběh jakýmsi námětem pro Monte Christa). Opravdu veliká paráda, bez rozmýšlení 5*, přes smutné, ponuré vyznění příběhů jsem si knihu moc užil


špulo
10.10.2019 5 z 5

Po nevydarenom poslednom kreslenom Zaklínačovi som si musel popraviť chuť niekým, kto vie. Tento komiks už dlho na mňa žmurkal z police a prišiel jeho čas. Kresba výborná. Na rozdiel od Thorgala nehýri farbami. Je mierne ponurá, taká dobová. Atmosféra krásne retro, to ja môžem. Scenáristicky to občas zaškobrtne, ale to môže byť len môj dojem. Prvý príbeh ťahá za bradu Alexandra Dumasa. Druhý, s trochu podobnou premisou á la western, hrá na pointu. A ono to odsejpá a šlape. V podstate ide o klasiku so snahou o originálne prvky. Doporučujem.

OldaB
07.02.2019 5 z 5

Mně se to hodně líbilo. Skarbek skýtá v příběhu nejrůznější klišé, ale dohromady to funguje na výbornou. Také druhý příběh z divokého západu nezaostává. Kresba Rosiňského jako vždy perfektní.

puml
02.05.2018 5 z 5

Parádní kresba, ale i děj, kterrý nenudí. První příběh je trochu slabší, kresba je ale opulentní, romantická, místy až barokní a k ději se výborně hodí. Samotný děj neurazí, ale ani nijak na mě nezapůsobil. Taková dobrodružná klasika ve stylu A. Dumase. Druhý příběh (Western) je žánrovou lahůdkou a bavil mě mnohem víc než příběh první. Tlumená ale přesto precizní kresba s několika skvostnými barevnými dvojstránkami dělají z Westernu to vůbec nejlepší, co jsem zatím v rámci žánru komiksového westernu četl. Doporučuji.

Lenka.Vílka
25.01.2018 3 z 5

Pomsta hraběte Skarbeka:
Přiznám se, celkově mě nebaví příběhy (v jakémkoliv provedení) z téhle doby. Jo, jo, Lenka.Vílka je trapná a ničemu nerozumí, protože není na klasiku. Super, že jí to nevadí. Ale příběh mě bavil. Kresba víc. Ta byla luxusní a já si užila každou stránku. Ale znovu bych nečetla, to vím jistě.
Wester:
Jupí, další žánr, kterej mě do varu nepřivede. Proto se odvážím hodnotit pouze kresbu. Která mě taky moc nebrala. Ale ty dvoustrankové byly nádherné.

Trochu mě zmátl obsah knihy, nebudu lhát. První část příběhu Skarbeka a další, jiný. Tak snad u nás vyjde i druhá část, protože zase tak špatný to nebylo, takže se pokračování nebráním.

Disease
22.01.2018 5 z 5

Pomsta hraběte Skarbeka mi zpočátku připomínala kdysi dávno čtené komiksy Oliver Twist a Princ a chuďas z Ohníčku, zejména minimem přímé řeči, ale ten příběh je přece jen trochu jinde :-) Western má již tradičnější evropskou kresbu, s výjimkou dvoustránkových ilustrací. Každopádně chápu, že v rámci Rosiňského je to hodně zásadní předěl v tvorbě a za mě jedno z nejlepších, co v MDEK vyšlo.

LordSnape
15.01.2017 4 z 5

Příjmeně Dumasovsky dobrodružné a krásně nakreslené. Od první chvíle, kdy na scénu vtrhla Magdalena, jsem se do ní bezhlavě zamiloval!

Kapis
03.08.2016 5 z 5

Opravdu mistrovské dílo, klidně bych si dal další nálož takových dobrodružství ověnčených brilantní malbou.

borknagar
14.07.2016 5 z 5

Další z mistrovských děl Evropy a opět lahůdka pro všechny příznivce kvalitního komiksu. CREW nás fanoušky zásobuje a dělá nám radost. Kresba Rosinskiho je náherná, oba příběhy v knize jsou velmi povedené, jeden zvrat střídá druhý a konec obou příběhů je nečekaný (no i když......). Kdo nevlastní tento komiks ať neotálí, edice MDEK se zase tak dlouho v obchodech neohřeje (alespoň vázaná vydání). Prostě kvalita pro komiksové nadšence......

martinstefko
20.06.2016 5 z 5

Trojice Rosiński-Sente-Van Hamme svou velikost dokázala naplno. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1195-temnymi-cestami-95.html

Štítky knihy

westerny piráti

Část díla

Autoři knihy

Jean van Hamme
belgická, 1939
Gregorz Rosiński
polská, 1941
Yves Sente
belgická, 1964

Kniha Temnými cestami je v

Přečtených90x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce59x
Chystám se číst21x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x