Temný tanec
kniha od: Tanith Lee
KoupitKoupit eknihu
Horor hitchcockovského ražení o mladé samotářské dívce, která se ocitá v bizarním domě na samotě u svých prastarých příbuzných. Originální a známá britská autorka, píšící knihy různých žánrů, sci-fi, fantasy i fantasy pro děti, se zde vydává do temného světa hrůzy a zvrácenosti přicházející nenápadně a ústící do drastické tragedie. Máme před sebou dokonalé literární dílo, jehož obsahem je jakési zlovolné napětí, osudovost, svět viděný jako děsivé místo lidí buď zvrhlých nebo lhostejných. ...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36933/temny-tanec-36933.jpg 3.722Žánr | Literatura světová, Horory |
Vydáno | 1999, Laser-books (Laser) |
Orig. název | Dark Dance, 1992 |
více informací... |
Komentáře (4)
Kniha Temný tanec

Tanith Lee si vždy vybírá zajímavá témata, ke kterým pak přistupuje hodně neortodoxním způsobem. Temný tanec je toho zářným příkladem. Už od prvního seznámení s hlavní postavou Ráchel Dayovou musí být každému jasné, že tohle bude tak trochu jiný příběh, než na jaký je normálně zvyklý. Autorka bourá zažité žánrové představy, a vytváří si svá vlastní pravidla, které mohou jednoho ohromit stejně silně jako druhého znechutit. Líbila se mi atmosféra, postavy, méně už struktura děje a příběh samotný. Hodnotil bych 3,5 hvězdami.

Tato kniha má zajímavou zápletku, bavilo mě dozvídat se dál a dál o Scarabových. Určitě si jí někdy zase přečtu.

Je to hodně temný příběh, o dívce která do světa jaksi nezapadá a je jí lhostejný - a ona je lhostejná jemu. Jediný, kdo se o ni zajímá, je záhadná rodina jejího otce, žijící v podivném starém domě v pustině. A jak Ráchel časem zjistí, ten zájem není zdaleka nezištný...
Pokud čekáte od upírského horroru Draculu měnícího se na vlka či netopýra, kolíky v srdci či hroby na křižovatce, nejste tak úplně na správné adrese. Nic z toho vám ale v téhle knize chybět nebude, rodina Scarabů je nádherně zvrhlá a jakmile vás obklopí temná atmosféra jejich rodinného sídla, nepustíte knihu z ruky.

Tento žánr moc nemusím a přesto se autorce podařilo mě zaujmout natolik, abych ji přečetla velmi rychle a se zájmem. Trochu mi - jako u víc děl - vadí otevřený konec, ale věřím, že spoustu čtenářů právě toto baví..
Autor a jeho další knihy
- Volkhavaar, služebník Černého Boha 1994
- Temný tanec 1999