Můj temný Romeo

Parker S. Huntington, L. J. Shen

Temný princ série

1. díl >

Mělo jít jen o nevinný polibek na honosném plese debutantek. O soukromou chvilku s pohledným cizincem. Ale na rozdíl od svého jmenovce není můj Romeo poháněn láskou. Vpřed ho žene pomsta. A já jsem pro něj jen šachová figurka. Jakási páka. Snoubenka jeho soka. Pro mě je jen někým, kdo si zaslouží jed. Temný princ, kterého si odmítám vzít. Myslí si, že se se svým osudem smířím. Ale já ho mám naopak v plánu přepsat. A v mém příběhu Julie nezemře. Zato Romeo? Toho mám v plánu pohřbít. Můj temný Romeo je samostatný román o nedobrovolném a předem domluveném sňatku mezi krutým dědicem miliardového majetku a vzpurnou dědičkou, která se svému snoubenci nebojí odporovat. Navzdory blížícímu se sňatku si temperamentní Dallas nemůže pomoci a na honosném plese políbí pohledného cizince – muže, který je shodou okolností úhlavním nepřítelem jejího snoubence. A chvíli poté, co ji tajemný cizinec donutí si vyměnit předmanželský slib raději s ním, je pohltí nezkrotná vášeň...... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2025 , Red
Originální název: My Dark Romeo, 2023

Komentáře knihy Můj temný Romeo

renca106
28.12.2025

Klasický příběh, jako spousta dalších. Příliš hodná a naivní dívka, odtažitý, surový, sexy muž k tomu. Pointa příběhu probíhá skrz postel a sex. Zázrakem on se do ní zamiluje a stane se z něj beránek. Od doby Padesáti odstínů šedi stále opakující se příběh ať si člověk vezme jakykkoli román. Nicméně kniha ač s pomalým rozjezdem byla poměrně čtivá, ač velmi předvídatelná. Koncem to trošku zdramatizujeme, aby jsme dostali jména hlavního hrdiny. Nicméně příběh líbivý a dobře se čte, ale asi v mě knihovně zapadne.

PetraKysova
10.12.2025

Dlho som sa odhodlávala do tejto knihy, pretože som na ňu videla rozpoluplné recenzie. Ale pustila som sa do nej bez nejakých očakávaní. A dobre som spravila.
Kniha je napísaná naozaj čtivo. Čo oceňujem, nikde to nedrhlo a príbeh plynul relatívne dobrým tempom.
Postava Romea Costu bola napísaná skvelo. Áno boli tam nejaké tie klišé ale tak privriem očko lebo prečo nie. Jeho detstvo a prečo bol akým bol ma dosť zasiahlo a bolo skvelé, že sme a tieto skutočnosti dozvedeli, až ku koncu knihy. Lebo to Romeovi dodávalo taký ten punc tajomného zloducha.
To ako a prečo sa spoznal s Dallas bolo očividné po jeho otázke ty si Dallas Towesendová?
No a tu prichádza na scénu ten najväčší problém tejto knihy. Dallas! Vážne oceňujem ako bolo opísané jej detstvo, jej výchova jej celá existencia. Úprimne ma desí. že niečo takéto stále existuje. Že som žena a celá moja skutočnosť sa odvíja od môjho muža a jediné moje sny sú deti. Desivá predstava v 21 storočí.
Ale! Bože ja som celú dobu rozmýšľala, kedy konečne objaví ten mozog v hlave? Mna ona tak neskonale vytáčala. Aká bola hlúpa (ba až tupá) aká bola lenivá, ako len rozhadzovala peniaze a pri tom mohla byť tak užitočná na toľkých miestach. Nie ona bola proste blbka.
Nechápte ma zle, zmieriť sa s tým, že osm len mäso na predaj a na mojom názore nezáleží a nikdy záležať nebude musí byť ťažké. Ale ja som Dalas proste nenávidela.
Čo naopak veľmi oceňujem je to, ako sa pomaly dostávala Romeovi pod kožu, bez toho aby si to všimol. Ako sa do nej tak pomaly zamiloval, že si to zo začiatku ani on sám neuvedomoval bolo dokonalé.
Rodinné vzťahy v Romeovej rodine radšej nebudem komentovať, lebo to sa rodinou ani nazvať nemohlo.
Oceňujem Zacha a Olivera tí dvaja ma neskutočne bavili.
A! Za čo pridávam o jednu hviezdičku navyše je scéna zo šľahačkou! Yeah girl !
IG: @storytimewithpetra

Holubka
06.12.2025

Jako nebyla to taková tragédie jak jsem se obávala. Ale na toto téma jsem četla určitě lepší knížky. Dallas by byla i fajn kdyby měla víc co nabídnout, kromě jídla a utrácení peněz. Jo dávala na charitu, ale nějak mě to nepřesvědčilo. Kdyby se sama víc angažovala bylo by to lepší. Navíc když už jsem si o ní začala myslet něco víc, opět se zachovala jako pětileté dítě. K Romeovi a jeho partě se mi asi nic moc říkat nechce. Z těch tří bych si kolo opřela možná tak o Zacha. Ale ani tak mě nepřesvědčil abych musela číst další díly.
Četlo se to dobře, mělo to i vtipné momenty. Jak říkám úplná tragédie to nebyla, ale znám lepší.

Jane2016
08.11.2025

Dlouho jsem kolem této knihy jen kroužila. Viděla jsem ji snad ve všech book videích, četla nespočet nadšených recenzí a pořád si říkala, že si ji jednou přečtu. No a když ten moment konečně přišel, mrzela mě jediná věc, že jsem se do ní nepustila mnohem dřív. Temného Romea totiž bez váhání řadím mezi nejlepší knihy tohoto roku!

Příběh začíná docela nevinně, polibkem na plese debutantek, který se však záhy zvrtne v žádost o ruku. Jenže nic není tak jednoduché, jak se zdá. Dallas je tvrdohlavá, nespoutaná a s pořádnou dávkou drzosti. Romeo naopak působí jako muž, který má všechno pod kontrolou, jenže v sobě nese hluboká traumata. A právě jejich protiklady vytvářejí dokonalou jiskru, která čtenáře chytne a nepustí.

Kniha mě bavila od první stránky. Dallas je přesně ten typ hrdinky, kterou si prostě musíte oblíbit, i kdyby vás to mělo stát nervy. A Romeo? Charismatický, komplikovaný, naprosto neodolatelný. A i když jde o slow burn romanci, napětí mezi nimi by se dalo krájet.

Love-hate vztahy miluju, a tady to autorky trefily naprosto dokonale. Četla jsem pomalu, protože jsem věděla, že až otočím poslední stránku, budu chtít okamžitě další díl. Můj temný Romeo mi v mnohém připomínal Bridgertonovy, noblesní prostředí, vášeň pod povrchem, silné emoce i špetku společenských konvencí, které to všechno ještě víc přiživují.

Zkrátka, já jsem nadšená! Pokud milujete romantiku s pořádným nábojem, Temného Romea rozhodně nevynechejte. Tohle je kniha, o které budete ještě dlouho přemýšlet.

Rastanik
07.11.2025

Docela mě překvapilo, jak těžké to bylo. Sice k nějakým spicy scénám docházelo v průběhu, ale romantická linka byla opravdu slow burn. Chvilkami mi přišlo, že jsou na sebe opravdu zlý a kdybych neměla ráda happy endy, tak bych se bála o závěr knihy. Každopádně celkově se to dalo číst a líbilo se mi to.

DreamerX9
03.11.2025

Pardon ale k fanouškům se nepřidám. Shakespeare by se obracel v hrobě. Za mě jeden z nejmíň povedených rettelingů a jediné plus vidím zajímavý nápad a twist jinak nic

ZáložkaMeziŘádk
03.11.2025

Pro mě je takhle kniha obrovské překvapení. Milé překvapení. Šla jsem do ní v rámci štafety s tím, že to bude totální bizár, brala jsem to spíš jako jeden velký vtip. A proto jsem teď "perplex" z toho, jak se mi to líbilo.

Bylo to vtipné. Opravdu vtipné. Všechny ty chaty mezi klukama, to, jakou čočku dávala Dallas Romeovi (a on jí to občas i úspěšně vrátil). Všechny ty interakce s Franklin a Hettie. Občas jsem vyloženě vyprskla smíchy při některé představě. Tleskám!

Jestli nějaká kniha, co jsem v poslední době četla, vystihuje HATE to LOVE. JE to tahle. Tady ta nenávist opravdu číší z každé stránky. A je skvělé pozorovat ty změny, ty city, co se derou na povrch a nikdo si je nechce připustit. Bavila jsem se, vážně moc.

Ano, malinko bizár to je. Neubránilo se to nějakým těm štěrbinkám, bylo to samé sperma a asi u dvou scén jsem si říkala wtf sakra? Ale to je téměř v každém erotickém románu, ty naše překlady jsou prostě takové. Ale já čekala fakt totální blábol, kterému se budu jen ironicky smát. A to se nestalo.

Pokud bude přeloženo pokračování (doufám, že o Olliem a Zachovi), rozhodně si to ráda přečtu. Chápu, že tohle není šálek kávy pro každého, ale mě to teda sedlo moc!

lovemanner
27.10.2025

Mně se to teda hodně líbilo! Jak se škádlili a ten konec

Nikidree
12.10.2025

No, nemůžu říct, že by šlo o nějaký skvost, ale nebyla to ani úplná katastrofa. Je to dost zvláštní pojetí motivu Romea a Julie. Ne vyloženě špatné, jen prostě jiné. Ostatně prolog hned na začátku mluví za vše.
Postavy mě nijak nezaujaly a prostředí, kde peníze lítají vzduchem bez nějaké smysluplné hodnoty jakbysmet. Jak příběh dopadne mi bylo jasné po několika málo kapitolách a i když se mi líbil malinký zvrat v podání Madisona, přišla mi škoda, že to autorka trošku víc nevyšperkovala. Mohlo to být zajímavější. Ale to by už nesedělo úplně s motivem Romea a Julie.
Osobně knihu doporučit nemůžu, na to mě zaujala příliš málo. Ale věřím, že si své čtenáře najde a dotyční nebudou zklamaní.

sisicat_book
24.09.2025

MŮJ TEMNÝ ROMEO Parker S. Huntington

Nie je to klasický romantický príbeh lásky Rómea a Júlie. Je to román o nedobrovoľnom manželstve medzi krutým dedičom miliardového majetku a Dallas, ktorá sa nebojí svojmu snúbencovi odporovať. Ako skončí toto manželstvo?

Ako začať s týmto romantickým bizárom nad všetky bizáre? Je pravda, že anotáciu si prečítam málokedy, takže vôbec som netušila do čoho idem. Podľa jemnosti obálky som očakávala dej plný lásky a zamilovanosti. ALE??? Hneď na začiatku príbehu spoznáva Dallas svojho Romea, zaujímavým až nezvyčajným spôsobom. Prvá polovica knihy ma naozaj bavila, aj napriek tomu že to bolo miestami nereálne alebo klišé nad klišé. Dallas je síce rozmaznaná, ale jej ostrý jazyk ma vedel pobaviť. Toto je presne tá kniha, ktorá ma dokázala rozosmiať aj keď som niekedy pretáčala očami raketovou rýchlosťou.

Kameňom úrazu bola pre mňa druhá polovica knihy. Kde som trochu očakávala nejaký rozvoj postáv prípadne hlbšie myšlienky. A to bola moja chyba. Romeo ani Dallas neprekročili túto hranicu, práve naopak. Tak ako drsný Romeo pri Dallas stratil svoje gule, druhá polovica knihy pre mňa stratila čaro.

Ale aj napriek všetkému tento bizár odporúčam. Ak máte chuť si pri knihe oddýchnuť a naozaj nerozmýšľať, tak je čas na Temného Romea. Niekedy dobre padne prečítať si aj takýto nenormálny príbeh. Ja sa určite pustím aj do druhého dielu, ktorý je o ďalšom páre. Teraz už viem, čo teoreticky môžem očakávať. A možno autorky naozaj prekvapia v pozitívnom smere. Romeova partička kamarátov mi jednoducho prirástla k srdcu.

Literabook
23.09.2025

Kniha se mi vcelku líbila. Má své mouchy, ale hodnotím jako lepší průměr. U některých hlášek jsem se vážně pobavila.

Lucciny.knihy
11.09.2025

Upřímně řečeno, kdyby tahle kniha měla o polovinu méně stránek, byla by to skvělá jednohubka u které by se fakt každý pobavil. Hlavní hrdinka Dallas (nazývaná sušenka - směju se ještě teď), je v podstatě typická slečna z bohatého amerického předměstí. Domluvený sňatek, panna, sice studuje vysokou, ale jejím hlavním cílem je založit co nejdříve rodinu. Romeo je zase kluk, který prožil hodně traumat. Uzavřel se do sebe a neukazuje žádnou slabost. Vypracoval se na vysokou pozici, má hodně peněz. Vše mu prochází. K ostatním lidem až na pár výjimek se chová, jako k podřádnému druhu. Jeho největší konkurent je snoubenec Dallas. Romeo se rozhodne, ze svého konkurenta zničí a jednou z věcí je i to, že mu přebere zenu a vezme si ji. Bohužel nedomyslel do čeho jde. Dallas je dětinský, prostořeká, vynalézavá pohroma, která Romea do morku kosti nesnáší. Ale co se škádlíva, to se rádo mívá.
Kniha ze začátku fakt byla vtipná. Bavily mě Dallasiny nápady, i když jsem se pak divila, že to přežila a Romeo to ustal. Veškeré hádky a vše co si vzájemně prováděli dopadli nakonec tak, že skončili při sexu. Nic proti tomu, ale všeho moc škodí. Když pak pomalu, každou třetí stránku spolu spali, začala být kniha předvídatelná a děj se táhl. Místy mě už kniha vůbec nebavila. V jednu chvíli jsem měla krizi. Nevěděla jsem jestli budu schopná knihu dočíst. Nakonec jsem vytrvala. Prostě příště fakt méně stránek.

AURIL
27.08.2025

Sušenka!

Při vzpomínce na Sušenku (tu přezdívku) se ještě dnes chechtám, až se za bříško popadám - ano, někdy mi stačí málo! Další výraznou vzpomínkou je postelová scéna s prostěradlem a tady si pořád nejsem jistá, jestli se smát nebo brečet.

Hlavní hrdinka mi byla sympatická jen tím, že ráda četla a její mužský protějšek získal plusové body za to, že se ji ani jednou nepokusil zabít.
Skladba děje je klasika: prazvláštní zápletka ústící v nucenou blízkost následována linkou od nenávisti k lásce jako trám a v závěru nechybí šokující odhalení traumat z minulosti, které vysvětluje, proč je skutečné já schováno za maskou arogantního pána temnot a pažravé nanynky.

Nu, a to je zhruba vše, co mi z knížky Můj temný Romeo utkvělo v hlavě.

Dobrá, dobrá… dala by se najít i nějaká ta pozitiva, například střídání pohledů, svižné kapitoly, relativně humorné dialogy nebo některé interakce mezi, nejen ústředními, postavami.

3* jedna trochu i za ořízku a Sušenku!

kirstinrau
25.08.2025

„Dohodnuté manželstvo. Nútená blízkosť. Hate-to-lovers.
Bizárny začiatok, ale napokon príbeh plný chémie, humoru a emócií. “

Môj temný Romeo

S touto knihou som dlho váhala. Recenzie boli rôzne – skôr negatívne než pozitívne. No stali sa dve veci: storky u Karin, keď ju čítala, a potom samotná výhra knihy. A bolo rozhodnuté.

Trópy ako dohodnuté manželstvo, nútená blízkosť či hate-to-lovers sú pre mňa veľkým lákadlom. Toto bolo moje prvé stretnutie s autorkami a dosť možné, že nie posledné. Bola som z knihy úplne odvarená? Asi nie. Ale bavila ma a neraz som sa smiala – hlavne pri ich podpichovaní a humore.

Romeo určite patrí k tým temnejším a komplikovaným postavám. Egoistický, arogantný, plný tajomstiev a plánov. Jedným z nich bolo zničiť svojho rivala – a to tak, že mu ukradne snúbenicu. S Dallas som na začiatku dosť bojovala. Bola rozmaznané decko a jej správanie tomu úplne nasvedčovalo. Ich prvé stretnutie bolo za mňa totálny bizár a Romeove vystupovanie som vôbec nechápala. No postupne sa odkrývalo pozadie ich správania a ja som sa pristihla, že im začínam fandiť.

Bolo napínavé sledovať, ako si k sebe hľadajú cestu, hoci sa snažia chrániť svoje srdcia. Chémia medzi nimi bola nepopierateľná a možno práve preto to nechceli vzdať. Nechýbali traumy, tajomstvá, dráma ani odhalenia. Najviac si ma získal humor a záverečná dráma, ktorá bola naozaj emotívna. Plus – vedľajšie postavy boli výborné a som si istá, že ich príbehy si určite nenechám ujsť.

Ak teda hľadáte niečo temné, no zároveň vtipné a spicy, určite sa nebudete nudiť.

ediiina
16.08.2025

No, čekala jsem od toho mnohem víc než jsem dostala.
Dočetla jsem to, ale bylo to dost na sílu, nějak mi to nešlo a nesedlo mi to. Určitě bych od autorky vypíchla lepší knihy než byla tahle, tohle se moc nepovedlo.

JaAnička
16.08.2025

On je asi tak temný jako paprika a ona hodně jí a utrácí peníze.

Podrtženo a sečteno. Knihu jsem nedočetla, nezaujala mě. Postavy byly plytké, bezcharakterní, nudné a nezajímavé, děj děravější než cedník a jinak k tomu nemám moc co dodat. Možná jen, že ústřední zápletka je velmi ale velmi stupidní, což se asi schodujeme všichni.

Obecně musím říct, že nevím jak knihu úplně hodnotit. Tím, že jsem se nepřekousala přes extrémně nudný a stereotypní prostředek, se horko těžko můžu dušovat, že rozumím chování postav (nebo že to tam bylo vůbec vysvětleno). O erotice se mi taktéž těžko mluví, maximálně řeknu, že byla ...divná a nepěkná.

Jakože jsem moc ráda, že jsem si knihu nekoupila, protože krásná obálka a ještě krasnější ořízka nezachraní ten prazdný vnitřek. Je to škoda. Mohlo to mít potenciál, ale takto to má leda tak velké kulové.

Jednu hvězdu dám aspoň na to, že si s tím dal někdo tolik práce.

miloslava3256
12.08.2025

Díl jsem tak nějak dokončila. Dá se shrnout takto - plán- nenávist- chtíč- nenávist - chtíč - opět nenávist a najednou velká láska. Závěrečné drama a opět úžasná láska, která změnila celého člověka. Čekala jsem trošku něco jiného a jiné vysvětlení.

Princezna22
11.08.2025

Začátek sliboval víc, než nakonec dostaneš. Chvílemi mě to chytlo, ale pak se to zbytečně táhlo a místy působilo až uměle natažené. Postavy jsou zajímavé, ale občas se chovají tak, že jsem jen kroutila hlavou. Není to průšvih, ale rozhodně to není ani kniha, ke které bych se chtěla vracet.

VeraKlemsova
10.08.2025

Tohle je pro mě největší zklamání roku

Vendy1993
04.08.2025

Můj temný Romeo mě naprosto pohltil. Tuhle knihu jsem přečetla jedním dechem – a i když jsem čekala temnou romantiku, dostala jsem mnohem víc. Autorky skvěle vystihly chemii mezi hlavními postavami, jejich vnitřní konflikty, a především jejich pomalé sbližování, které mi bralo dech.

Romeo je typická temná, komplikovaná postava – a přesně proto mě tolik fascinoval. Jeho arogance, uzavřenost a cynický pohled na svět mě nejdřív iritoval, ale pak jsem se přistihla, že ho chápu. A pak… že ho miluju.

Dallas je skvělá ženská hrdinka. Má ostrý jazyk, sebevědomí a nebojí se říct, co si myslí – což v kombinaci s Romeovým chladným odstupem tvořilo explozi emocí a napětí. Jejich slovní přestřelky mě bavily snad ještě víc než ty romantické scény (i když i ty byly vážně ).

Líbí se mi, že kniha není jen klasickým romantickým příběhem, ale zabývá se i temnějšími tématy – jako jsou důvěra, trauma, přijetí sebe sama i druhého. Byla to jízda, při které jsem se smála, cítila napětí, a ano – i pár slz ukáplo.

Za mě naprostá pecka a rozhodně doporučuju všem fanouškům temnějších romancí se silnou dávkou sarkasmu, napětí a emocí.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi