Temný odstín modři

Temný odstín modři https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13684/bmid_temny-odstin-modri-CDU-13684.jpg 4 18 2

Alex Mavros série

1. díl >

Johnston série

3. díl

Na ostrově se ztratila americká turistka Rosa Ozalová a její bratr Alexe Mavrose najal, aby ji vypátral. Napůl Řek a napůl Skot Mavros má všechny předpoklady k tomu, aby mohl úspěšně předstírat obyčejného výletníka. Brzy však zjišťuje, že spousta dění zůstává očím vnějšího pozorovatele skrytá. Aby zabránil opakování hrůzného zločinu, musí se Alex Mavros dostat za bíle natřené zdi mlčení a odkrýt důsledky nenávisti, která ostrov stravuje po řadu generací.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Crying Blue Murder , 2005


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
29.01.2024 3 z 5

No, já osobně nevím, co k tomuhle příběhu napsat. Já nebyla tak uchvácená stylem knihy, jako tomu vypovídá zdejší hodnocení. Celou dobu jsem postrádala sebemenší napětí, vše bylo popsáno velmi obsáhle a z mnoha pohledů, že se hlavní děj ocitl úplně na druhé koleji. To mi vadilo asi ze všeho nejvíc. Dle anotace, jsem si myslela, že se celý příběh bude soustředit na hledání nezvěstné ženy, ale bylo tam toho zbytečně tolik, že to postrádalo zápal. Byla jsem ráda, že mám dočteno. Vyzdvihnu jen krásné prostředí Řeckého ostrova, díky kterému ta kniha má svoje kouzlo. Ale, pár scén bylo na mě až příliš...takže ano, jednou ano, víckrát ale už ne.

Koka
01.10.2023 4 z 5

Nejvíce mne zaujalo to využití dramatické řecké historie (od antiky přes nacistickou okupaci až po fašistický převrat a "vládu plukovníků" v 70. letech) v jinak poněkud nadsazeném příběhu. Zvyky a tradice uzavřeného ostrovního společenství, jižanská nálož vášnivé lásky a ještě vášnivější a vražedné nenávisti, kontrast řeckého tradičního, rurálního života a evropského liberálního postoje - to vše se v jinak zajímavě vystavěném příbehu dalo najít.


Štítky knihy

detektivní a krimi romány ostrovy Řecko skotská literatura zmizení lidí

Autorovy další knížky

Paul Johnston
skotská, 1957
2007  83%Mlčeti zlato
2007  88%Poslední rudá smrt
2007  81%Temný odstín modři

Kniha Temný odstín modři je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce36x
Chystám se číst9x