Temný les

Temný les https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357339/bmid_temny-les-nBk-357339.jpg 3 42 14

Claire a Jo zažily v Černém lese něco zlého – Claire poté zůstala ochrnutá a Jo s hlubokými duševními jizvami. Ale jelikož Claire trpí ztrátou paměti a nenašly se žádné důkazy, příběhu, který Jo vypráví, nikdo nevěří. O třiadvacet let později vejde do knihkupectví, kde Jo pracuje, známá tvář. Opráší bolavé vzpomínky a roznítí touhu po pomstě. Ve stejné době pátrá seržant Davie Gray po muži v kukle, který napadá ženy u nepoužívané trati a šokuje ospalé městečko Banktoun. Jaké je ale spojení mezi mužem, s nímž se setká Jo, a oním maskovaným pachatelem? Aby chytil útočníka a zajistil Jo spravedlnost, na níž tak dlouho čeká, musí Gray rozmotat spletitou pavučinu dávných tajemství, zničených přátelství a poskvrněné lásky. Dokáže ale rozlousknout případ dřív, než si Jo potřísní ruce krví?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Brána
Originální název:

Black Wood , 2015


více info...

Přidat komentář

lucie2371
13.07.2023 2 z 5

Napínavý temný thriller?"
No zajímalo by mě kde tohle všechno v knize bylo.
Kniha nebyla vůbec zajímavá a kolikrát nudila tak, že jsem při čtení myslela úplně na něco jiného.
Střídají se zde dvě dějové linky, které ale nejsou nijak označeny a tak nevíte zda se děj odehrává v minulosti nebo přítomnosti. To bylo dost matoucí a tak jsem se v ději kolikrát úplně ztratila.
Trochu to vylepšilo až nějakých posledních 30-40 stran.
Jednu hvězdičku dávám za pěknou obálku, druhou za trochu vylepšený konec. Více si podle mě tato kniha nezaslouží.

Leena
22.02.2022 2 z 5

Tak to je přesně typ knihy, která nedá člověku nic.
Chvílemi jsem se přistihla, že myslím na něco jiného než na děj.
Anotace zajímavá, těšila jsem se, ale nudné a divné:-(


Adriassa
11.10.2020 1 z 5

Kniha se nedala docist. Hrozne chaoticky napsane. Neustale jsem se ztracela v deji. Postavy nesympaticke. Precetla jsem asi 40 stran, a pak jsem skocila na konec.

twiggynka
29.01.2020 4 z 5

No já vlastně ani nevím co si o knize myslet... Myslím že tam byli narušení snad všichni... Kniha nezklamala, ale ani nenadchla... Čtyři hvězdičky za čtivost a příběh, který mohl být lépe napsaný a pak by byl mnohem zábavnější

Pavlína2019
14.01.2020 4 z 5

Mám velmi ráda příběhy, které souvisí s minulostí a jsou s ní ve vyprávění provázané. To je také tento příběh. Je pravda, že se mi kniha četla oproti jiným trochu složitěji, ale je dobrá. Temná, napínavá, zajímavá, smutná. Zajímalo mě rozuzlení. Doporučila bych ji.

Hvězdinka
27.11.2019 3 z 5

Zajímavé, ponuré... Rozhodně to není oddychovka k vodě, minulost tu dost zasahovala do přítomnosti a to v rámci jedné kapitoly, ne na střídačku. A ano, úplnou pravdu se dozvíme na poslední stránce.

Evanz
22.04.2019 4 z 5

Napínavá od začátku do konce. Nečekané rozuzlení na poslední stránce.

Twinny
17.04.2019 3 z 5

Celé to bylo takové divné. Příběh mě bavil ze začátku, postupně se to zhoršovalo. V určitých částech jsem měla zmatek. To, co se stalo Claire jsem tušila od poslední třetiny.

Laura99
12.01.2019

Vůbec jsem knihu nedočetla, od začátku zmatená, nutila jsem se do čtení a nakonec odložila. A to jsem se těšila...

PeM
26.12.2018 2 z 5

Myšlenka dobrá, ale zpracování... jsem z toho jelen...

ivana02
25.10.2018 2 z 5

Zmatené, přeplácené. Jak je nádherná a tajuplná obálka, tak příběh mi připadal nezáživný a zašmodrchaný. Aby to autor dorazil, dal několika hlavním představitelům hodně podobná jména a já se neustále pletla a listovala pár stránek zpět, abych si ujasnila, kdo je kdo. Napínavý thriller to rozhodně není.

konicekbily
10.03.2018 3 z 5

Je to řešní přes dvacet let staré příhody v souběhu se současným děním. Styl psaní mi připadl až moc pro mne nějaký divný, Na víc než průměr to nevidím. Dokonce ani jako odpočinkovou četbu nedoporučuji..

Acquenta
24.11.2017 2 z 5

Docela dobrý příběh a takhle zpackaná kniha. Přiznávám se, že jsem chvílemi nevěděla, co čtu. Děj byl zamotaný, pořád se v něm nesmyslně přeskakovalo z minulosti do budoucnosti, žádné napětí jsem necítila, spíše nudu. Styl psaní autorky mi opravdu nesedl, takže od ní už nic ....

Danago
24.10.2017 5 z 5

Tak toto byl opravdu napínavý a hodně zamotaný thriller. Příběh postupně rozmotává dvacet let stará tajemství . V příběhu se propojují současné problémy a traumata s dávnými a skoro zapomenutými vzpomínkami z dětsví, které se hlavním hrdinům postupně vynoří v paměti. Čtenář je neustále překvapován novými zvraty v ději a to od začátku knížky až do posledního písmenka. Konec šokující a nečekaný. Mě se knížka opravdu hodně líbila. A mám i nad čím přemýšlet.