Temný květ
Detektiv Stilwell z losangeleské policie musel opustit oddělení vražd a byl odklizen na bezvýznamnou stanici na ostrově Santa Catalina. Na první pohled působí ostrov jako idylická prázdninová destinace, ale Stilwell dobře ví, že je to jen odlehlé místo, kam byl odeslán, aby se na něj zapomnělo. Obvyklý víkendový nápor opileckých rvaček však náhle přehluší nález těla v přístavu – těla připoutaného ke kotvě. Odhodlaný dokázat svým nadřízeným na pevnině, že ještě není odepsaný, porušuje Stilwell všechna pravidla i hranice své pravomoci, aby případ vyřešil. Pátrání po vrahovi ho ale zavede k temnému srdci tohoto zdánlivě klidného ostrova. Navíc zjistí, že i na tomhle bohem zapomenutém místě ho někdo neustále sleduje…... celý text
Originální název: Nightshade, 2025
Komentáře knihy Temný květ
Od tohoto autora je to již pátá kniha,kterou jsem si přečetla i když to tentokrát není na plný počet hvězd -přesto se mi četla dobře.
Detektiv Stilwell i v tomto případě opět ukázal,že nepatří do starého železa.
Connellyho detektivky mají napětí a vždy hlavu a patu.
Před dvadvaceti lety jsem si v knihovně vypůjčila knihu Černá ozvěna, líbilo se mi shrnutí knihy na přebalu a hledala něco "jiného" na čtení, v tu chvíli jsem netušila,že se zamiluju do Harryho Bosche a Michael Connelly mě uchvátí natolik, že budu v knihovně všechny jeho knihy. Harry je pro mě něco jako člen rodiny, když autor přišel s bratrem advokátem, řekla jsem si dobře, za nějaký čas přišel s René Ballardovou a i tu jsem si oblíbila a pořád čekala, že nemocný Harry se dá jakžtakž do kupy a bude si užívat důchodu a stoupající hvězdnou kariéru svojí dcery. Jaké bylo moje zděšení, když se objevil další detektiv,který nemá vůbec nic společného s městem andělů. Nemohu říct, že se mi příběh nelíbí, má to šmrnc a hlavu a patu a čte se velice dobře.
Jen doufám, že mi Hieronymus Bosch bude dál dělat radost svou tvrdohlavostí.
Pro mne vrcholně zajímavý detektivní román na úrovni předchozích vynikajících sérií autora. V tomto příběhu jde nejprve o vraždu zlatokopky a nakonec se to vše převrátí k odhalování korupce a spiknutí v těch nejvyšších kruzích řízení na kalifornském ostrově. Hodně podrobné postupy vyšetřování zde vůbec nevadí, ba právě naopak - vnášejí do příběhu další a další napětí nehledě i na zastrašování a vraždy svědků. Kéž nám bůh autora ještě na dlouhá léta zachovati ráčí!
Příběh ze zajímavého prostředí , ale nemohu napsat, že by si mě získal. Napsané je to čtivě , ale za mě něco tomu chybělo.
Autor a jeho, pro mne nový hrdina, odvedli solidní výkon a jsem s nimi spokojen. Nevím, zda autor nezkouší půdu pro další řadu jeho krimi-thrillerů. Nebráním se tomu, možná bude další díl.
Jeden z mojich obľúbených autorov a jeho nová kniha, ktorá nemohla ostať z mojej strany nepovšimnutá. Opäť sa mi potvrdilo, že Connelly je stávka na istotu. Kvalita sa nezaprie. Tentoraz tu máme novú postavu, opäť poctivého a svedomitého policajta - seržanta detektíva, ktorý bol za trest prevelený na ostrov Catalina, vzdialený 30 kilometrov západne od L.A. Rieši, prípadne pomáha riešiť prípad nájdenej ženy na dne oceánu, zavraždenej. Samozrejme sa to skomplikuje a ako sme u majstra zvyknutí, v závere prejde príbeh do napínavého vyvrcholenia. Z mojej strany spokojnosť.
Docela příjemné osvěžení jako odklon od autorových sérií a zapeklitých případů, často s kořeny v minulosti - nové místo, noví lidé. Autor především zviditelnil svůj oblíbený ostrov u L.A.: Santa Catalina. Korupce si našla cestu i tam, kde středobodem je turistický ruch (okrajově klid) a kde se jezdí když ne po vodě, tak na souši golfovými vozíky.
Za mě zklamání. Příběh je předvídatelný a nemastný neslaný. Popisy ostrova Catalina jsou zdlouhavé a hlavní postava mi nesedla. Počkám si na dalšího Hallera.
Tenhle spisovatel je láska, i kdyby napsal telefonní seznam tak to musím mít. Tentokrát detektivka bez série a moc se mi to líbilo. Po těch romancích mi to sedlo.
Michael Connelly patří dlouhodobě k mým velmi oblíbeným autorům, takže mě nemůže nikdo podezírat z toho, že bych mu nepřál, ale jeho Temný květ si mě tak docela nezískal. Zpočátku jsem měl problém se do příběhu opravdu začíst; později se mi to sice podařilo, ale po celou dobu jsem měl takový zvláštní pocit, že Connellymu chybí Terry McCaleb, protože mi kniha silně připomněla Obrannou reakci. Nový vyšetřovatel detektiv seržant Stilwell si mě taky úplně nezískal a v ději jsem několikrát narazil na vývoj, z něhož jsem byl poněkud rozpačitý. Hodnotil bych třemi pěticípými, ale je to můj oblíbený Michael Connelly, tak jsem jednu přidal. Ale bez nadšení.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Michael Connelly také napsal(a)
| 1999 | Černá ozvěna |
| 2006 | Advokát |
| 2000 | Černý led |
| 2019 | Noční směna |
| 2009 | Rozsudek ráže 9 |

84 %
75 %

Také nemastné neslané. Dobre sa to čítalo, no že by som to niekomu odporúčal, to nie. Obidva prípady boli v podstate nezaujímavé a prípad, ktorý sa točil okolo bizónej hlavy bol navyše málo uveriteľný (mi to prišlo ako keby sa to odohrávalo vo Veľkom Mederi).