Temnotou po Velké čínské zdi

Temnotou po Velké čínské zdi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386677/bmid_temnotou-po-velke-cinske-zdi-eZx-386677.jpg 4 2 2

Zápisky nevidomého běžce Ondřeje Zmeškala z cesty do Číny, která proběhla v květnu 2016 a která vyvrcholila absolvováním maratonu na Velké Čínské zdi. V knize najdeme kromě postřehů samotného Ondry i mnoho zajímavých informací a dojmů od jeho vidomého traséra Lukáše Nožičky. Jak složitá, ale zároveň naplňující byla realizace Ondrova snu? Co vše bylo třeba udělat a prožít, než se Ondra s Lukášem ocitli na startu jednoho z nejtěžších maratonů světa? O tom všem v této knížce vypráví oba hlavní aktéři s nadhledem a humorem sobě vlastním.... celý text

Přidat komentář

Janadvorackova
30.09.2021 3 z 5

Na tomto příběhu je vidět, že i nevidomý zvládne vše, co si zamane, když ho strhne nadšení třeba z tak šílené věci, jakou je běh po Velké čínské zdi :).

Znám pár lidí, kteří přišli o zrak v průběhu života a rychle a skvěle se přizpůsobili novým okolnostem. Nevím, jestli bych to dokázala já, furt o tom dumám :).

Není ale potřeba je chválit, jak strašně šikovní jsou, když "tohle" dokázali. Přizpůsobivot je vlastnost, kterou ani nevnímáme, když moc nevyčníváme - například vlivem zdravotního postižení. Zvládáme automaticky třeba i těžkosti.

Pro člověka, jemuž se v průběhu života změní zdravotní stav, je pak výzvou příprava jídla, samo obslužné procesy, procházky, nebo nutnost se třeba u ztráty zraku učit znovu číst. A co potom se sporty?
Všechno jde, ale chce to čas.
A také myslím, že jakmile už nemáte jinou volbu, zkrátka se přizpůsobit musíte. Žijete dál trochu jinak, ale určitě ne nadarmo.

Kortez
09.01.2019 4 z 5

Lehká cestopisně sportovní reportáž z netradičního maratonu po Velké čínské zdi a událostmi pár dní před maratonem. Zajímavý "pohled" nevidomého sportovce ale i jeho traséra na životní výlet do Číny. Přečteno jako jednohubka.


Autorovy další knížky

2018  70%Temnotou po Velké čínské zdi
2022  100%Tour de France ve tmě

Kniha Temnotou po Velké čínské zdi je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x