Temní orli: Historie tajných programů amerického letectva

Temní orli: Historie tajných programů amerického letectva https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69749/bmid_temni-orli-gOY-69749.jpg 5 5 2

Kniha seznamuje s historií vývoje nejmodernějších letounů US Air Force. Temnými orli se označují letadla vyvíjená, testovaná a zalétávaná za nejvyššího utajení, která posunula leteckou technologii až k nejzašším mezím. Autor odděluje fakta od legend a vypráví historii vzniku těchto exotických strojů.

Literatura naučná Doprava Historie
Vydáno: , Books
Originální název:

Dark Eagles: A History of U.S. Black Aircraft Programs , 1995


více info...

Přidat komentář

lazarus
26.08.2021 4 z 5

Výborný doplněk k Millerovým Skunčím dílnám. Ovšem chybí cokoliv k B-2 i když v době psaní knížky se u o něm ledacos vědělo.

Perseus
30.03.2019 5 z 5

Výborná kniha o tajných programech amerických letadel. Jsou zde popsány programy A12/SR71, F117, U2 atd. ani ne tak z technického hlediska jako spíše z hlediska celého programu tj. jak program vznikal, co bylo třeba vyřešit, jak se vybírali piloti, jejich bojové nasazení a mnoho dalšího. Dále je zde popsán vznik Skunčích dílen a Oblasti 51, jinak známé jako Groom Lake. Další zajímavou kapitolou je popis vývoje a nasazení vojenských bezpilotních letounů ve Vietnamu. Neméně zajímavou kapitolou je program na testování ukořistěných ruských letadel. Poslední část knihy zabírají informace o létajících objektech, jejichž existenci nelze prokázat jako je tajuplná AURORA či Shamu. Nakonec autor zařadil vědecké vysvětlení toho, co asi lidé viděli, když tyto tajemné letouny pozorovali a jeho kritický pohled na UFO.
Sečteno a podtrženo, nemohu jinak než doporučit každému, kdo se zajímá o americká letadla, která ve své době stála na vrcholu technických možností.


Štítky knihy

letadla tajné vojenské programy letectvo USA

Autorovy knížky

1999  92%Temní orli: Historie tajných programů amerického letectva

Kniha Temní orli: Historie tajných programů amerického letectva je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x