Temní muži

Temní muži https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284591/bmid_temni-muzi-30G-284591.jpg 4 52 12

Niels Oxen série

< 2. díl >

Niels Oxen, bývalý příslušník dánské armády, nositel nejvyššího vyznamenání, žije a pracuje na Jutském poloostrově na rybí chovné stanici pod rumunskou identitou. V tomto odlehlém místě bojuje se svými vnitřními démony a žije v neustálé pohotovosti – skrývá totiž tajemství, které ho drží při životě, ale může ho nakonec i zabít. Když je zavražděn kurátor na hradě a o případ se začne zajímat dánský ministr spravedlnosti, rozběhne se rychlý sled událostí. Niels má jen velmi málo přátel. Jednou z nich je jeho stará známá z dánských bezpečnostních a zpravodajských služeb Margrethe Franck, která ho hledala více než rok. Když ho konečně vysleduje, jejich osud je zpečetěn. Najednou je Oxen terčem pátrání. Někteří mu chtějí pomoct. Jiní ho chtějí zabít. Kdo je přítel a kdo nepřítel? Ještě jednou se Franck a Oxen spojí své síly proti mocným a hledaný veterán má jen dvě možnosti: zvítězí nebo zahyne. THE DARK MEN je pokračování románu Hangdogs, prvního dílu trilogie o Nielsovi Oxenovi..... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Omega
Originální název:

De mørke mænd , 2014


více info...

Přidat komentář

Kubajzz
29.11.2021 4 z 5

Druhý díl možná malinko horší než první ale pořád dost dobrý, plný napětí a překvapení. Doporučuji

ZuzaKoza
20.05.2021 5 z 5

Druhý díl ze série Oxen..
Jak jsem psala v recenzi k Oběšeným psům, doporučuji přečíst a nenechat se odradit, protože zápletka je skvělá, příběh taky, stejně jako v Temných mužích. A pokrok je, že nejsou chyby,jen sem tam..
Jinak opět napětí, překvapení...Závěr samozřejmě hodne otevřený.. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne. 3. díl Mrazivé plameny jsem musela rozečíst hned po dočtení T. M.


juliesze
17.11.2020 3 z 5

První díl jsem nečetla, ale to v tomto případě to moc nevadilo. Mně to připadalo trochu jako Bourne a jeho odkaz a celá filmová série. Takový polický thriller, který staví na mocenské elitářské skupině, která může přijímat rozhodnutí a ovládat politiku, ekonomiku i životy ostatních obyvatel. Ačkoli je taková skupina zcela smyšlená, nepochybuji o tom, že zajisté existují, ať již na státních nebo až globálních úrovních. Hvězdičky ubívám za to, že příběh nikam moc neplynul, vlastně se na těch 400 stránkách skoro nic neudálo. Opravdu by to se to dalo napasovat na jeden večerní film. Pokud by kniha skončila o 100 stran dříve nebo poději, asi by to nebyl žádný rozdíl.

Petraxxx
23.05.2020 5 z 5

Opět poutavě napsané, těším se na třetí díl.

orinka3
20.05.2020 5 z 5

Druhý díl jsem si vysloveně vychutnávala. Napínavé od začátku až do konce. Oxen je výrazná postava, kterou si člověk musí oblíbit. Je hrdina, jehož hrdinství z válečných misí je bohužel hodně draze vykoupeno. Rád by žil v klidu a lízal si rány na duši, ale není mu přáno. Připlete se totiž do cesty Dánskému dvoru, který má prsty v nejvyšší politice a možnosti, jak každého nehodícího se člověka zlikvidovat. A to velmi sofistikovaně. Oxen mění totožnost, jenže ani to ho neuchrání. Poslední pojistka, usvědčující kompromitující video ministra, padá s ministrovou smrtí - která, jak jinak, vypadá jako věc nešťastné náhody. Oxen právem nikomu nevěří. Už se tolikrát spálil. Jedině Margrethe, která slouží u policie, mu kryje záda. Konec je otevřený a slibuje třetí díl. Doufám, že stejně tak dobrý.

Boby17
13.04.2020 5 z 5

Knížka s druhým příběhem Nielse Oxena mě potěšila hned dvakrát. Dokončil jsem poslední zbývající úkol ČV 2020 a příběh se mi jevil ještě lepší než ten úvodní. Byl dynamičtější a také byl pro mě více věrohodný. Prostě super jízda jako na tobogánu! Za plnou spokojenost dávám plný počet hvězd.

Hugomil
06.11.2019 3 z 5

Dějově jednoznačně lepší než první část, více akce a méně hluchých pasáží. Styl psaní je však stále dost kostrbatý a postrádá plynulost. Za mě větší spokojenost než u Oběšených psů a uvidíme u třetí části.

dzandra
02.07.2019 5 z 5

Pro mě trochu slabší než první díl, ale stále velmi dobrá knížka . Rozhodně to nemá smysl číst, pokud jste nečetl díl první.

SimonaP
10.05.2018 1 z 5

Nevím, nějak jsem nepochopila, o co vlastně šlo. Možná jsem se dostatečně nesoustředila, jelikož mě to prostě nebavilo.

Hella
01.05.2018 4 z 5

Vidím to přesně opačně, než čtenář přede mnou: Tenhle díl je pecka! A myslím mnohem lepší než předchozí Oběšení psi. Já si zkrátka příběh moc užívala.

DavidKeller
06.03.2018 2 z 5

Tak, na knihu jsem se opravdu těšil , protože první díl byl skvělej. Což se o druhém díle říct nedá, spíš jen dobrej..o proti prvnímu dílu mě něco chybělo , určitě málo akce , jestli Niels rozhýbe svaly a boj z blízka na prvních dvou stránkách a potom na dvou předposledních ?! :/ Více to je spíš o pronásledování a útěku Oxena!..takže dávám 3* a doufám že mě opět třetí díl nadchne, těším se na něj , a změní to mé nahořklé zklamání... :)

Ivuska.09
04.11.2017 3 z 5

Pokud jste nečetli první díl (Obešení psi) určitě se do Temných mužů nepouštějte. Mohly by vám uniknout některé důležité souvislosti. Oblíbila jsem si hlavního hrdinu Nielse Oxena, celkově je to zase jiný příběh, než na které jsem zvyklá. Určitě oceňuji originalitu.

Štítky knihy

dánská literatura severská krimi dánské detektivky

Autorovy další knížky

Jens Henrik Jensen
dánská, 1963
2016  71%Oběšení psi
2017  82%Temní muži
2019  81%Mrazivé plameny

Kniha Temní muži je v

Právě čtených5x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce115x
Chystám se číst55x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x