Špaček

Špaček https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240834/bmid_temne-vody-3-spacek-UQ1-240834.jpg 4 35 10

Temné vody série

< 3. díl

Nic není nebezpečnější než velké tajemství. Cass a Luca jsou na útěku před zákonem a Řádem věčné růže. Když se rozdělí, aby získali jediný důkaz, který je může zachránit, jejich životy – a láska – jsou rozervány na kusy nenávistnými přáteli a vražednými nepřáteli. Když se Cass ocitne v osidlech zvrhlého plánu Řádu, znovu příchází Falco jako její jediná naděje na svobodu. Ukáže se však, že Luca má svůj vlastní šokující plán. V napínavém závěru trilogie Temné vody se Cass musí postavit Řádu a jednou provždy rozhodnout o svém osudu. Kdo poletí vedle ní, až konečně najde křídla?... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Starling , 2014


více info...

Přidat komentář

Sixtínka
15.04.2023 4 z 5

Za mňa najslabšia časť celej série. Niežeby to nebolo dobré, čítalo sa to fajn a bolo to zaujímavé, len ma to nechytilo tak veľmi ako prvé dve časti, takže strhávam jednu hviezdičku.
Každopádne, celá séria rozhodne stojí za prečítanie. Odporúčam.

Saraken
20.12.2020 4 z 5

Zaver serie ma prekvapil ale som rada ze som ai knihy precitala


Pedruska01
08.10.2020 5 z 5

Byla jsem vážně moc zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál, protože to, co se stalo v předešlých dílech bylo dost šílený. Jak to šlo, vzala jsem tento poslední díl, který se znovu dobře četl, takže to šlo vlastně samo.
Hlavní hrdinka Cass měla neměnnou povahu, za což jsem byla ráda, takže jsem ani v konečné fázi proti ní anebo přímo s ní neměla problém. Někdy jsem si říkala, proč to sakra dělá, proč se pořád honí za tou knihou, ale ve výsledku jsem si vzpomněla, že nic jiného jí v její zapeklité situaci nezbývá. Nechápu, že absolvovala to všechno, v mnoha případech dobrovolně. Měla vážně zatracenou odvahu. Já bych třeba sama do opuštěného baráku s podezřením, že ho možná obývá někdo dost špatný, nevlezla ani omylem.
Druhý hlavní hrdina, tentokrát Luca, měl konečně "dost" prostoru na tu předešlou bídu, aby konečně něco ukázal. Aby se trochu prezentoval. Musím říct, že jsem ho měla prostě ráda. Přirostl mi k srdci a vlastně mu fandila. Ale možná se přiznám, že jsem čekala kapičku víc od něj - ve smyslu trojúhelníčku. Byla tam hodně malinká konfrontace, ale i tak to bylo milé a především vítané!
Třetí hrdina Falco? Rozhodně to byl zase ten Falco z prvního dílu, díky bohu, a ne ten malý "rozcapenec" z dvojky. Líbil se mi a nemůžu proti němu říct křivého slova. Však jsem měla pořád brouka v hlavě, zda to nehraje na obě strany. Zda to není někdo, kdo patří na tu špatnou stranu. Prostě jsem do poslední chvíle nevěděla. A upřímně ani teď po dočtení nevím, kde je pořádně pravda. :D
S čímž souvisí romantická linka alias milostný trojúhelník. Je pravda, že jsem si za dvě knihy nemohla udělat jasný postoj ani k jednomu mužskému hlavnímu hrdinovi. A tím teď ve finále vznikl menší problém. Ale když to vezmu kolem a kolem, Cass udělala moc dobře, s tím koho si skutečně vybrala. Lepší volba, rozhodně, i když mi toho druhého bylo přeci jenom líto. Každopádně, alespoň mi autorka pomohla rozlousknout tu záhadu - kdo z koho.
Vrátili jsme se znovu do Benátek, kam s námi přijeli i některé postavy z Florencie jako Belladonna, která byla pěkná mrcha a zasloužila si svůj osud. Asi karma, můro! Piero, na kterého jsem byla dost zvědavá, ale nakonec to byla postava hnus-záporák. Zjevil se Cristian, totální blázen, který mi místy připadal jako kočka s devíti životy. Ale dost nebezpečný cvok.
Mrzely mě některé fakty jako: teta Agnese nebo Feliciana.
Děj byl znovu natřískaný nějakou akcí, rozhodně se čtenář nenudí, drželo mě to u těch stránek. Bylo to dost propletené, neuvěřitelné, šílené, tajemné a děsivé zároveň - skvěle napsané. Je tedy pravdou, že se mi některé scény zdály rozepsané na můj vkus moc - např. Cassiiny myšlenky, však ne ale zdlouhavě a některé zase naopak byly vzaté skrze rychlodráhu. Pak mě třeba zarazilo ke konci, jak se Cass objevila na ostrově, kde se učil Luca - ten kousek, ta scéna mi naopak přišla, že do tohohle příběhu vůbec nepatří. Ptala jsem se - proč? Ale kupodivu to na celkově dobrém dojmu nic neubírá - nic z toho.
Příběh jakože tedy celá série se mi dobře četla, líbilo se mi to a především mě to bavilo. Knihy byly hezky graficky zpracované uvnitř. Bylo to dobře napsané hned z několika důvodů - styl, tempo, samé akce, neexistovaly vyloženě hluchá místa. Je to několik stylů dohromady a tvoří to skvělý celek. Takže jsem moc ráda, že jsem si to mohla přečíst, proto i dalším doporučuji a hodnotím plným počtem. :)

Majka1979
14.04.2020 5 z 5

Koniec príbehu ma prekvapil, konečne niečo neskončilo tak, ako by som bola predpokladala, krása, veľmi rada sa k tejto sérii ešte vrátim :)

Knihomolka97
21.03.2020 5 z 5

Výborné zakončení!! Jsem ráda, že to dopadlo takhle. :)
Upřímně jsem ani nečekala, že se mi série bude takhle líbit. Jsem příjemně překvapená.
Romantika, vášeň, milostný trojúhelník, tajemství, vraždy, vyšetřování, napětí, úžasné prostředí.... doporučuju! :)

PerfectionistKa
04.04.2019 5 z 5

Souhlasím s většinou, opravdu nejlepší díl celé trilogie. Cass si prošla úžasným vývojem a stala se z ní naprosto skvělá a silná hlavní hrdinka, no a samozřejmě si vybrala jak nejlépe mohla :-)
Napínavé, nenudilo, pořád tam byla nějaká akce a nikdy jste nevěděli, co se stane na další straně. Fakt ne. A závěr? Vzhledem k některým událostem to nebyl asi úplně typický cukrovkový happy end (což je fakt dobře), ale pořád to skončilo krásně, a střídmých happy endů pro mě není nikdy dost.
Rozhodně trilogii doporučuju a tenhle díl hned dvojnásob!

petuzla5591
18.08.2018 5 z 5

Nejlepší konec opravdu skvělé trilogie. Budu doporučovat.

Brunnetka
17.08.2018 5 z 5

Asi nejlepší díl ze všech. Vybrala si stejně, jako bych si vybrala já :) Má to happy end a není to přeslazený. Super trilogie.

Jenny3
16.06.2015 4 z 5

Důstojné zakončení celé série, s celým vývojem jsem spokojená. Závěr byl dramatický a pohádkový zároveň, celkově je to psáno pro náctileté, ale mně se takové pohodovky líbí. Děj byl napínavý, pořád se tam něco dělo, takže to nenudilo.

sakalik55
13.04.2015 5 z 5

Doufala jsem, že kniha skončí jinak :( I kdyz takhle to asi melo bejt.Na prvnim miste u me porad zustava první díl,Jed, a Falco.Navždy

Štítky knihy

láska tajemství dobrodružství milostný trojúhelník

Autorovy další knížky

Fiona Paul
americká
2013  80%Jed
2015  87%Špaček
2014  79%Belladonna

Kniha Špaček je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce60x
Chystám se číst34x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x