Temné vábení

Temné vábení https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458887/bmid_temne-vabeni-wkn-458887.png 4 480 144

Temné vábení série

1. díl >

Před dvanácti lety Sarah Bakerovou unesl zabiják z Watt Lake a několik měsíců ji sexuálně zneužíval, než se jí podařilo utéct. Zločinec byl dopaden, ale Sarah ztratila všechno: manželství, dítě i život, který milovala. Sarah, potýkající se s posttraumatickou stresovou poruchou, si změní jméno na Olivii Westovou a najde útočiště, domov i práci na ranči Broken Bar. Zatímco se její jizvy konečně začínají hojit, policista, který na otřesném případu pracoval, je přesvědčený, že skutečný zabiják z Watt Lake je stále na svobodě. Nastraží na vraha léčku a zanedlouho je nalezeno čerstvé tělo. Olivie teď stojí tváří v tvář nepředstavitelnému – je možné, že by se řezník vrátil, aby své dílo tentokrát dokončil? Ranč odřízne od světa sněhová bouře a Olivii může zachránit jediný člověk. Cole McDonough, spisovatel, dobrodruh a dědic ranče, který v ní rozdmýchá dávno zapomenuté city. Jenže tentokrát může Olivii její odhodlání uniknout před minulostí připravit o víc než jen šanci na lásku. Může ji stát život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

A Dark Lure , 2015


více info...

alzbeta2843
alzbeta2843
26.03.2024 4 z 5

Triler skôr pre ženy a nečítal sa ľahko. Kniha je písaná z viacerých pohľadov a je hneď zrejmé kto je vrah, ale i tak je tam veľa záhad a stupňujúceho napätia. Knihu som si veľmi užila, i keď niektoré časti boli veľmi zdrvujúce.

tami1
tami1
02.03.2024 5 z 5

Parádní čtení!

Fantasticky napsaný, napětím a romantikou prošpikovaný thriller. Moc jsem si užila krásné popisy přírody, otřesné detaily vražd, komplikovanou rodinnou historii , nezdolnou přeživší i zvrácené myšlenkové pochody vraha.

Moc doporučuji!


Littlemonday
Littlemonday
04.02.2024 5 z 5

Thriller, který představil hlavní hrdinku Olívii, dříve Sarah, mě pohltil od prvních stránek. Zvěrstvo, které musela přečkat a které kniha postupně odkrývá, je naprosto zničující a nepředstavitelné.

Moc se mi líbilo, že byly perfektně popsány postavy, takže jsem je “znala a mohla tak odhadovat (i když mylně), co se děje a co na nás autorka přichystala.

Příběh je to velmi zapletený a aby nebyl tak negativní, některé dějové linky se ukáží být i velmi dojemné a krásné.

Oceňuji střídání minulosti a přítomnosti, přehledné dělení kapitol, vždycky jsem věděla o kom a o čem čtu. Rozhodně doporučuji!

5/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Leonora
Leonora
18.01.2024 3 z 5

S odhlédnutím od faktu, že tenhle žánr jde totálně mimo mě a normálně se mu v zájmu vlastní duševní pohody vyhýbám obloukem:
Napsané je to po jazykové stránce docela přijatelně. Nebylo to úplně nezajímavé, ale nezaujalo mě to.
Mám z toho hlavně poučení, že nebudu do budoucna brouzdat v neoblíbených vodách jenom kvůli nějaké pitomé čtenářské výzvě...

kalinka99
kalinka99
13.01.2024 5 z 5

Napínavá kniha s psycho vrahem opředená temnou bouří.

Janaves
Janaves
06.01.2024 5 z 5

Romantický trihller, líbil se mi.

Allla9
Allla9
29.12.2023 5 z 5

Objevila jsem pro mě novou autorku thillerů a je výborná. Píše strhujícím způsobem, poutavě. Toto je první díl z dvoudílné série - hned začínám číst pokračování. Kniha vám nedovolí jen tak od ní odejít. Zajímá vás, co bude následovat, jak se bude dále děj vyvíjet.

Allena24
Allena24
19.12.2023 4 z 5

"Když jsem byla malá a když mě něco opravdu trápilo a připadalo mi, že nemám žádnou naději, máma si mě vzala stranou a řekla mi: Zrovna když si housenka myslela, že je konec světa, stal se z ní motýl."

Na mě bylo v této knize všeho trochu moc....jak brutality tak i romantiky. Proto jen 4*.

Arwen777
Arwen777
09.12.2023 5 z 5

Tak tohle byla super zábava! Dlouho mě nic tak nestrhlo, připomínalo mi to napětí z dobrodružných příběhů mého mládí.
Autorka si připravila perfektní pozadí, odlehlý ranč kdesi v kanadské přírodě, zimu, dokonce sněhovou bouři a tajemného psychopata. Přidala prakticky každé postavě něco, s čím se potýká, ať už v současnosti nebo něco, co řeší z minulosti. No a navíc ta romantická a slabě erotická linka, která knihu tak trochu posouvá do oddílu pro ženy. (Podsunula jsem ji manželovi, tak uvidíme :-D.)
Asi proto, že jsem neměla očekávání nebo mi to sedlo do nálady, ale tato nenáročná, super napínavá kniha mi udělala radost. A jak tu někdo zmínil, myslím, že by to byla skvělá předloha pro film.

Zdenas5
Zdenas5
13.11.2023 3 z 5

Dost mi připomíná knihy S. Brown či N. Roberts, tedy příběhy spojující romantiku s napětím. Děj je zasazen do krásné kanadské přírody, postavy celkem dobře propracované, čte se velmi dobře, ale ke klasickému trilleru to má (podle mě) dost daleko.

DericCaster
DericCaster
02.11.2023 5 z 5

Tak zase jednou knížka, která se jen těžko odkládá. I když musím přiznat, že prvních sto stran je lehce pomalejších, až jsem si říkal, proč asi má ta knížka tak dobré hodnocení? Ale pak se to rozjede, příběh se správně zamotá a vy prostě potřebuje vědět jak to vlastně je...
V knize je dobrý mix napětí, akce a vztahů. Děj je lehce předvídatelný, ale vlastně mu to nic neubírá na čtivosti. Celkově se mi knížka moc líbila.

Astonius
Astonius
30.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Naivní, předvídatelné, hloupé, nelogické. Asi do poloviny to ještě celkem šlo, ale když jsem většinu zápletek předem odhalila a vždy se to potvrdilo, přestalo mě to bavit. Navíc romantická linka, proč ne, taky to patří k životu, ale tohle bylo hrozně mimo, opět kniha, kde se dva nádherní lidé do sebe zamilují na první pohled a je to láska nebeská... Ona je sice totálně vypsychovaná ze všeho, co se jí stalo a co se možná zase děje, ale NĚCO ji k němu prostě táhne. On, dobrodruh, krasavec a muž velkého světa asi celý život hledal někoho jako je ona a nenašel... , sice se chová podivně a hystericky, ale prostě se zdá, že to bude jeho životní láska.... Ach jo. Krkolomná kriminální zápletka dostala korunu v okamžiku, kdy policajti usoudili, že vraždy páchá bývalý vyšetřovatel a celou dobu šli po téhle trapné stopě... Musím říct, že opravdu nechápu opět tak vysoké hodnocení u takového braku. Postav tam bylo pomálu, všechny s jasným záměrem a nakonec vše dopadlo taky dle očekávání. Dokonce tam autorka zamíchala i duchy, aby se mohli i mrtví dostatečně vyjádřit k nastalé situaci. O tom, že vše dobře dopadne, jsem absolutně nepochybovala, takže jsem ani závěrečnou řežbu mezi vrahem a obětí moc neprožívala. Temné vábení mě dlouho vábilo, ale nestálo za to, jediné, co jsem ráda, že jsem si to nekupovala, ale jen půjčila.... :-)

MAU256
MAU256
14.09.2023 4 z 5

Příběh ženy, která v sobě našla sílu žít i po tom, co prožila. Jako svojí druhou šanci dostala na ranči, který se pro ní stal domovem, i když jeho majitelem byl starý mrzutý Myron. Ona se mu však dostala pod kůži i do jeho srdce. Jenže on umírá, je rozhádán se svými dětmi, ale Olivie nechce dopustit, aby odešel z tohoto světa, aniž by se s nimi neusmířil, a tak jim zavolá. Na základě telefonátu se domnívá, že ani jeden z nich nepřijede, ale Cole - jeho syn, na ranč přiletí. Na ranč dorazí i Burton, bývalý policista, který dal slib dceři. Je přesvědčen, že vrah, kterého kdysi zatkli, není tím, kdo vraždil. Nikdo mu nevěří, vždyť přeci DNA sedělo, takže se pouští do riskantního plánu, vylákat vraha z úkrytu. A ranč, který byl pro Olivii domovem, ve kterém se cítila v bezpečí, se nyní stává místem, které jí začíná stahovat zpět do minulosti, zpět k Sarah, od které se snažila celých 12 let odpoutat. A nastává opět peklo...


Nějak mi nedávalo smysl, když DNA seděla, co se tedy stalo? Ale pak se to vysvětlilo. Mrazilo mě, čeho je člověk schopen.

Dumicek
Dumicek
28.08.2023 4 z 5

Jo jako proč ne..kniha je zanesena do nádherného prostředí Kanady, na krásném ranči u jezera a pomalu se sem blíží zima. Jo to mě vtáhlo..nejdříve jsem se dosti ualekla,protože kniha která ke vedená jako thriller pro mě byla spíše žanrem z červené knihovny a po napětí ani stopy..to se začlo pomalu lámat po polovině knihy a nakomec jsem byla napnutá jak kšandy, takže vlastně jsem byla mile překvapena, že thriller s prvky erotična se mi nakonec tak moc zamlouval.

moudivlacek
moudivlacek
28.08.2023 5 z 5

Nádherný příběh o mladé ženě, která přežila fyzické i psychické mučení, o ženě, která se stále potýká s minulostí, i když ji relativně nechala za sebou. Olivie si myslí, že je "poškozená", nikdo ji nemůže chtít, kdyby tedy náhodou věděl, co má za sebou.
Jenže najednou je tu syn majitele ranče Cole, který si zažil své. Ale ten na ni se dívá jako na ženu, která ho zaujala, svým postojem k ranči, k lidem, vzhledem.
Jenže vrah má nedokončenou "práci" s Olivií" dříve Sarah, a nehodlá se vzdát.
Ale své úmysly má nejen vrah, ale i detektiv v důchodu ze zdravotních důvodů - Gage. On je čerstvý vdovec, umírá na nádor na mozku, a musí se postarat o svou nezletilou dceru Tori.
A je tu i majitel ranče Coleův otec, který umírá a stále se zabývá minulostí. A Olivie dá všem lekci, i sama sobě, že minulost je minulost, a v ní se žít nedá. Každý si své místo v budoucnosti a v životě vůbec musí vybojovat sám. Pokud má po boku přítele či lásku, je to o to snazší a lepší.
I když tušíte vraha, celou dobu mi pořád něco nesedělo, závěr vše dobře vysvětlí. A já pochopila jedno, nikdy neříkej nikdy a hlavně nic v životě nevzdávej!
Těším se na další díl.

Pine
Pine
28.07.2023 4 z 5

K přečtení mě nalákala krásná obálka.
Boží prostředí ranče, nespoutaná divočina, pod kůži lezoucí zima, povedenej psychouš a bezvadně vykreslené postavy - každá bojující s vlastními démony a minulostí. Někdy toho popisu bylo trochu příliš, pár stránek bych ubrala, ale jinak se tomuto knižním počinu mnoho vytknout nedá. No a že autorka chtěla svůj thriller okořenit špetkou erotiky? Kombinace nezvyklá, ale nijak mě to neuráželo...
Teď akorát nevím, jestli se vrhnout na další díl nebo shánět letenky do Kanady :)

Adelapikii
Adelapikii
26.07.2023 5 z 5

Musím říct, že ačkoliv jsem na začátku měla problém se začíst a nutkání některé věty přeskakovat. Tak po par dalších kapitolách mě kniha tak moc pohltila, že bylo pro mě hodne těžké knihu odložit a třeba jen jít spát. Jakmile se člověk více začne a dozví se víc je to hrozně napínavé. Neustále jsem přemýšlela a tipovala jak to celé dopadne. Dlouho jsem nenarazila na thriller, který by mě tak moc bavil číst. Líbí se mi, že autorka píše ve vícero pohledech a člověk ten příběh nevnímá jen s pohledu jedné hlavní postavy. Knihu určitě můžu doporučit někomu kdo má rad napětí a thrillery s milostnou zápletkou. Zamilovala jsem si to a určitě se ke knize zas někdy vrátím :)

Pavlina50
Pavlina50
25.07.2023 4 z 5

Na první pohled až trochu taková žánrová nevyhraněnost - "lovestory" či thriller, bylo tam obojí i když mám pocit, že té romantiky přece jenom asi trochu víc.
Atmoféra kanadského ranče fajn, motiv pachatele neotřelý, příjemné byly i krátké kapitoly střídající vyprávění několika klíčových postav, čtivost výborná.
Bohužel jsem nejdřív sáhla po druhém dílu této série, takže jsem měla od začátku jasno, jak to dopadne a kdo s kým skončí, ale to není problém knihy, ale čistě jen můj osobní.
Na druhé straně právě ten druhý díl mě nalákal k přečtení i této knihy.
A i když bych přece jenom i tady té romantiky raději trošku ubrala a naopak dodala více "thrillerového" napětí, ve srovnání s prvním dílem se mi tento líbil i tak o malý chloupek víc.

TVer
TVer
23.07.2023 5 z 5

Kniha se mi dost líbila, přečetla jsem jí jedním dechem. Bylo to hodně napínavé a příběh byl zajímavý.

hzd
hzd
09.07.2023 5 z 5

Dost dobrá knížka ale taky dost drsná. Už tu mám připravené pokračování a moc se těším.