Temné piesky

Temné piesky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484439/bmid_temne-piesky-SOo-484439.jpg 4 1959 472

Kate Marshallová série

< 2. díl >

Hmlový fantóm, ktorý vraždí ľudí, je vraj len miestny mýtus. Jedno dievča sa však presvedčí o opaku. Profesorku kriminológie Kate Marshallovú čaká počas potápačskej výpravy so synom šokujúci objav: v hlbinách priehrady Temné piesky nájdu zachytenú mŕtvolu mladého chlapca. Polícia príliš rýchlo usúdi, že sa utopil bez cudzieho zavinenia. Kate má iný názor a sleduje stopy, ktoré ju zavedú k zlovestnému odhaleniu. Je to ďalšie v rade záhadných úmrtí a zmiznutí, ktoré súvisia s okolitými slatinami a s mýtickým fantómom, čo vraj striehne v hustej hmle. Keď zmizne profesorka, ktorá skúma pôvod miestnych legiend, Kate a jej spolupracovník Tristan Harper musia bleskovo konať. Záhadný sériový vrah, po ktorom Kate a Tristan pátrajú, však nie je jediný, kto má pred nimi náskok. Aj niekomu ďalšiemu veľmi záleží na tom, aby sa tajomstvá Temných pieskov nikdy nevynorili z hlbín zabudnutia.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Lindeni
Originální název:

Shadow Sands , 2020


více info...

Přidat komentář

Forest66
19.03.2024 4 z 5

Na plný počet tahle série asi nikdy nebude, ale bylo to mnohem lepší, než předchozí díl

moudivlacek
09.03.2024 4 z 5

Další vydařený díl s Kate a Tristanem.
Kate je soukromé požádána o prošetření podivného úmrtí utonutí vynikajícího plavce Simona. Když jeho smrt přehodnocena jako vražda, začnou se na povrch klubat informace o mrtvých, vše se točí kolem nádrže a 1 panství.
A když beze stopy zmizí i nová profesorka, Tristan a Kate hodlají vše vyřešit za každou cenu.
A do toho všeho se Jake rozhodl navštívit otce odsouzeného sériového vraha. A ten chce vidět hlavně Kate....
Mocní a bohatí si možná myslí, že jim vše vždy projde, ale že by se našel někdo, kdo odmítne hrát doživotní roli oběti?
Těším se na další díl.


prochajda
09.03.2024 4 z 5

Sériový vrah, tajemství bohaté rodiny a co skrývá vodní nádrž Shadow Sands .... ? Klasická detektivka, která se dobře četla. Kate a Tristan jsou fajn parťáci a těším se na další jejich případ.

Eleanor-ka
21.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl s Kate Marshallovou se mi už líbil o něco míň než první. Čtivé to je, to je u Bryndzy už standardem, ale ačkoliv tu byly vraždy více záhadnější a vraha jsme neznali předem, tak kniha byla dost monotónní. Odhalení vraha nebylo šokující, bylo hned jasné, že v tom má prsty někdo z Bakerovic rodiny. Proto ubírám jednu hvězdu. Jinak hodnotím kladně a těším se na další díl.

Česneksmedem
06.02.2024 4 z 5

Je to docela čtivé, díky orientaci Tristana pro mnohé i moderní. Docela se mi líbilo prolínání kapitol z pohledu hlavních postav a pachatele a obálka také není špatná. V závěru poněkud průhledné a lehce bláznivě naivní. Jen tak si lze vysvětlit souboj pepřák proti pistoli. Jinak stále stejná písnička – mocní holt mají jiné možnosti.

Žanek_Hantec
29.01.2024 4 z 5

Jak sem si liboval, že v první bichli néni nikdo čtyřprocentní, bác, v druhý bichli se prolátlo že borec je bukvica. Neva, nic proti nim nemám. Bichla špicová tak, že mně vokradla vo spánek. Koncovka v ókeju, vařím těšany na další díl. Doporučuju fšem!

Venny345
19.01.2024 3 z 5

Já si nemůžu pomoct, ale jsem tým Erika.
Kate mi nějak nepřirostla k srdci coby vyšetřovatelka. Děj knihy byl zajímavý, ale už si připadám trochu v bludném kruhu a i přestože autor má velmi kvalitní knihy, tak trochu pochytávám "ověřený vzorec". V sérii pokračovat budu, třeba byl tohle jen "slabší díl" v porovnání s ostatními Bryndzovými díly. Samozřejmě v porovnání s ostatními autory je Bryndza stále král krimi.

m2056
12.12.2023 4 z 5

Kniha přináší další příběh hlavní hrdinka je o dva roky starší a příběh je kratší než první díl. Jinak se čte celkem dobře i když mě v jednu chvíli příběh nebavil když se řešil sexuální život Tristana. Jinak konec vyvrcholení příběhu je velmi dobré a první kniha podle mého je lepší.

Tučňák492
07.12.2023 5 z 5

Páni to byla jízda, druhý díl to samé jako první, napínavý příběh, ktery Vás vtáhne do děje a čte se to samo, v ruce držím třetí díl a těším se na pokračovaní.

stumpy
05.12.2023 5 z 5

Primově se to čte. Příběh plyne. Kate s Tristanem jsou fajn. Žádní prvoplánový hrdinové. Každý se pere se svým životem a démony. A na pozadí toho všeho vražda, další magor a korupce. Ale stojí za přečtení. Tahle dvojka se mi líbí čím dál víc. Tak schválně co přinese díl 3

TerezaaBaarova
22.11.2023 4 z 5

Pěkná detektivka/thriller. Druhý díl super! Líbí se mi, že Kate není prvoplánová policajtka, ale vyléčená alkoholička jejíž syn je syn odsouzeného vraha. Líbí se mi Tristan. Prostě dobrá série. Budu pokračovat plna dalšího očekávání.

berila
21.11.2023 4 z 5

Po delší době se mi thriller od autora líbil. Pár předchozích thrillerů mě nezaujalo, ale dala jsem mu ještě šanci a po tomto dílu určitě ne poslední.

mila2411
31.10.2023 4 z 5

KH napodruhé. Vraždy v mlze, vraždy v řekách, jezerech a nádržích pan RB prostě umí. Opět zajímavý příběh, zápletka i rozuzlení. Krimi jak má být.

Čmeláček
20.10.2023 5 z 5

Musím fakt uznat, že Bryndza psát umí! Je jasné, že jeho knihy jsou nenáročná četba pro chvíle oddechu a tenhle svůj účel plní, což je hlavní. Druhý případ, kterého se ujmou Kate a Tristan, mě bavil a nemohl jsem přestat číst. Takže je to zase za pět a velké doporučení! :)

popeluška
24.08.2023 5 z 5

Autor ani u druhého dílu nezklamal. Kniha se četla super od začátku až do konce. Těším se na další knihy od autora.

Satyrka
24.08.2023 5 z 5

Super!
První díl jsem si musela zvykat na nové postavy po tom, co jsem dočetla sérii s Erikou. Tento druhý díl byl pecka! Musím říct, že mě bavil asi stejně jako Noční lov, který je můj nejoblíbenější v sérii s Erikou.
Od začátku do konce jízda, nemohla jsem přestat číst, zároveň velmi zajímavý případ. Kate i Tristan mi hodně sedli, trochu mi to připomnělo Eriku a Isaaca. Až na to, že charaktery jiné. Zároveň mě v každém díle baví všechny postavy. No nemám co dodat, snad jen pár spoilerů: - Magdalena - scéna, kde je v mlze, je děsivá a mrazivá, má až hororový nádech, za mě skvělý! Zároveň jsem Magdaleně moc fandila a obdivovala ji, jak je odvážná a silná. Já bych třeba "dědovi" nepomohla, po poslechnutí a přečtení všech těch true crime i vymyšlených krimi případů v noci ani na odlehlých místech nezastavuji stopařům :D

Výborný a doporučuji!

AnDyB
15.08.2023 4 z 5

Sérii Kate jsem začala poslouchat díky namluvené audioknize a mluvené slovo u této knihy se mi velmi líbí. Musím říct že druhý díl se mi líbil více než první. :)

hanzmb
10.08.2023 5 z 5

První autorova série mě moc nezaujala a do 2. dílu jsem se už nepustil. To ale neplatí o Kate a Tristanovi. Tahle dvojice mi byla od začátku sympatická. Zápletka na výborné úrovni, okořeněná líčením boje uvězněné dívky o záchranu. Solidní je i popis soukromých problémů obou vyšetřovatelů. Tady jsem se zaháčkoval a brzy se pustím do dalšího dílu.

marketa7
07.08.2023 4 z 5

Moje první Kate Marshallová a naprostá spokojenost. Soukromí vyšetřovatelé Kate i Tristan vyšetřují podezřelá úmrtí a současně řeší i své osobní problémy. Napínavé až do konce, doporučuji.

Duchoslp
01.08.2023 4 z 5

Druhý díl se mi líbil trošku víc než ten první. Kate a Tristan jsou velice nesourodá, ale opravdu efektivní dvojce amatérských vyšetřovatelů. Děj má spád a knížka se čte opravdu dobře.