Starověký Řím

Starověký Řím https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78157/staroveky-rim-78157.jpg 3 12 6

Objevte děsivou pravdu o antickém Římě, o civilizaci proslulé nejen svým úchvatným uměním a architekturou, ale též výraznými společenskými rozdíly a dramatickými událostmi. Římská říše stála na práci mnoha otroků a byla ovládána skupinkou mocných rodin, které pro udržení svého postavení neváhaly sáhnout ke krutým skutkům. Kniha Starověký Řím - Temné dějiny přináší fascinující a poučné nahlédnutí do temných hlubin této civilizace.... celý text

Přidat komentář

Isew
29.02.2024 3 z 5

Podtitul této série jsou temné dějiny. A obsah tomu opravdu odpovídá. Pokud by nikdo nevěděl o starověkém Římu vůbec nic a tato kniha se mu dostala do rukou, tak nabyde dojmu, že starověký Řím byly jen vraždy, sebevraždy a ještě horší vraždy. Ne, že by to nebyla pravda, ale taky to byla poměrně vyspělá civilizace, na jejímž základě se svět rozvíjel. A to se čtenář v knize nedozví.

martin6849
30.07.2023 odpad!

Povrchní a banální informace a k tomu faktické chyby. Jediným plusem této knihy je, že je krátká. Další palec dolů za překlad.

A pokud to má být kniha určená dětem, pak je to dost smutné.


LenkaGonn
28.07.2020 3 z 5

Tato kniha je určená, dle mého názoru, školním dětem. Ve zkratce je tu sepsáno jak říše římská vznikla a zanikla. Důvody a hlavně panovníci, kteří k tomu přičinili.

ddkk
03.06.2020 3 z 5

Šedesátistránková kniha je určena spíše starším dětem jako doplněk učiva historie starověkého Říma. Na mne působila trochu jako historický bulvár, vlastně jsem se dověděla jen to, jak šílení byli někteří římští vládci, jak kruté tresty v té době byly ukládány, kdo koho a jak zabil a jak se intrikovalo. Stručné texty jsou proloženy ilustracemi a reprodukcemi historických dokumentů a předmětů, bohužel bez jejich bližšího popisu...Jediný vládce uváděný v knize, který si zasloužil pozitivní hodnocení, byl námi oblíbený Claudius.

Jen pro dokreslení:

...Když byl vysoce postavený římský důstojník Marcus Atilius Regulus zajat, Kartaginci s ním velmi špatně zacházeli. Prý mu odřízli oční víčka a nechali ho ležet na slunci, jehož paprsky mu sežehly oči. Také ho prý strčili do sudu, do něhož byly nabity hřeby..."

Prý...Nu což, k podnícení zájmu o vědění vedou zřejmě různé cesty.

niki-chan
03.11.2017 4 z 5

Stručné, přehledné a srozumitelné vypíchnutí toho nejzajímavějšího a důležitého z římských dějin. Autor také velmi dobře popsal krutost, jaká Řím doprovázela.

adelinka
19.04.2015 4 z 5

tenká knižôčka o rímskej ríše. Dosť kruté, na to, aby mohli vládnúť neváhali vyhubiť svojich príbuzných...ale myslím si, že už aj v našej dobe nájdeme podobné metódy... :-(

Autorovy další knížky

2011  63%Starověký Řím
2011  60%Divoký západ
2011  93%Starověké Řecko
2011  40%Aztécká říše
2009  0%Velká školní encyklopedie

Kniha Starověký Řím je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x