Temná zima

Temná zima https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496743/bmid_temna-zima-My6-496743.jpg 4 57 11

Bílá tma série

< 2. díl >

Po sérii neočekávaných letních vánic pomalu ustává sněžení, ale teploty nadále klesají, fouká ledový vítr a s každým dalším dnem je temnota delší a delší. A temnota svědčí přízrakům, které se hrdinům knihy nepřestávají zjevovat. Uvězněni v chatě bez možnosti komunikace s vnějším světem žijí Grady a jeho přátelé v neustálém strachu z toho, co přinese budoucnost. Roztaje sníh? Vyjde ještě někdy slunce? Podaří se jim přemoct přízraky? Dny se mění v týdny a odpovědi na tyto a spoustu dalších otázek nepřichází. Přeživším začínají docházet zásoby i síly, a ať jsou připraveni nebo ne, musí se vydat do zasněžené pustiny. Chtějí-li přežít, musí držet pohromadě, bojovat a čelit svým největším strachům. Vydejte se na cestu s Gradym, Stonem, Eleanor, Mikeym a Helgou ve druhé knize série Bílá tma!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Dark Winter , 2020


více info...

Přidat komentář
MartinaCh27
MartinaCh27
03.03.2024 4 z 5

"Temná zima" od autora Flinta Maxwella je druhým dílem sérii Bílá tma, který nás vtahuje do nehostinného prostředí zasněžené pustiny, kde se naši hrdinové Grady a jeho přátelé ocitají uvězněni v chatě. S postupně klesajícími teplotami a sílami se stále více ztrácejí naděje na záchranu a odpovědi na otázky, které trápí jejich mysl.

Flint Maxwell znovu exceluje ve vykreslení atmosféry napětí a beznaděje, která provází každou stránku knihy. Příběh nás vtahuje do prostředí plného temnoty a strachu, kde se hrdinové musí vyrovnávat nejen se zevními hrozbami, ale i se svými vlastními démony a nejhlubšími strachy.

Hakate
Hakate
02.12.2023 3 z 5

První díl se mi líbil více, uvidíme, co přinesou další díly.


Adel.007
Adel.007
27.09.2023 3 z 5

Jsem si vlastně uvědomila že to vypadá kdyby to psal 15 letý kluk. Nebylo to špatné ale upřímně mě to ani moc nebavilo protože psal fakt malé věty. Ale určitě se vrhnu i třetí díl :)

StrYke
StrYke
21.07.2023 1 z 5

Já budu ke knize kritičtější než kolegové. Stejně jako v předchozím díle, i zde jsem měl veliký problém s trapnými a infantilními dialogy mezi postavami, které tvoří nezanedbatelné procento textu. Zatímco ve Vánici se to dalo omluvit předpokladem, že autor chtěl čtenáře seznámit s hlavními hrdiny, v druhém díle bych mnohem více ocenil nějaký děj a akci. Toho jsem se však nedočkal. Příběh se za těch 200 stran sotva pohne. Snad ani nebudu zmiňovat extrémně nesympatického hlavního hrdinu a skoro úplnou absenci přízraků nebo jakéhokoliv jiného náznaku hororu. Za mě tedy velké špatné. Dokonce i o něco horší než první díl, ve kterém se alespoň něco stalo.

MichelleKing
MichelleKing
25.06.2023 1 z 5

První kniha se mi moc nelíbila a bohužel ani druhý díl to nezachránil.
Příběh je zajímavý, jen velmi slabě vyprávěný.
Zábavná zápletka pro sérii, nevýrazné psaní, hrozné dialogy na střední škole. Děj se v tomto sotva hýbe. Přesto chcete vědět, co je to za 'přízraky'
... Takže autorův trik funguje.

evin84
evin84
16.05.2023 4 z 5

1 díl mě bavil o něco víc. Rozhodně se ale těším na pokračování.

Hope80
Hope80
12.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Super,jako první díl přečteno na jeden zátah. Napínavé od prvních stránek. Těším na další díl, člověk prožívá děj s každou postavou. Pro někoho to může být slabý horor,pro mě dobré čtení i když jinak čtu krimi,detektivky. Škoda Helgy..

Tereza137
Tereza137
22.12.2022 4 z 5

Za mě skvělý druhy díl. Více akčnější, napínavější a konečně s postavami více soucitím, než v předešlém díle, jelikož je zde více poznáváme a prožíváme s nimi další dobrodružství.

V co doufám, je to, že vyjde přeložených všech 5 dílů a neskončí to u tohohle 2., jelikož to by mě fakt naštvalo, protože opravdu chci vědět, jak tahle apokalypsa a celý příběh dopadne.

Turante
Turante
24.11.2022 4 z 5

Tahle série se mi fakt líbí, škoda jen, že jsou knihy tak krátké. Líbí se mi, jak se příběh rozvíjí, bylo by fajn, kdyby byl pohled i od jiné postavy, ale určitě si přečtu i další pokračování ;)

Roxxi
Roxxi
02.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak upřimne to bylo skoro o ničem, respektive hrdinove se pouze presunuli z bodu B do bodu C, stav osob nezmenen,ale obmenen. A pres to vsechno, naramne a neskutecne jsem se bavila , styl psani a hromada ironie me fakt bavila. Hodne bavila..... od knihy jsem se nemohla odtrhnout, precteno za vecer a uz se opravdu tesim na pokracovani. I kdyby se jednalo jen o presun z bodu C do bodu D, nenecham si knihu ujit.

Ajuszka
Ajuszka
22.10.2022 5 z 5

Nářez, který jsem přečetla za 3h čistého času.
Už první kniha Vánice, po které jsem sáhla uplnou náhodou, mě pohltila. Temná zima je její pokračování, které opět stojí za to.
Konec zůstal otevřený, tak doufám, že na další díl nebudu dlouho čekat.

Štítky knihy

horory duchové a přízraky sníh, vločky zima

Autorovy další knížky

Flint Maxwell
americká
2022  66%Vánice
2022  73%Temná zima
2023  67%Mrazení
2024  %Město světla

Kniha Temná zima je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Doporučených2x
Knihotéce106x
Chystám se číst39x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x