Temná věž 9: Pistolník 4: Dostavníková stanice

Temná věž 9: Pistolník 4: Dostavníková stanice https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464758/bmid_temna-vez-9-pistolnik-4-dostavnikov-r5v-464758.png 4 31 6

Temná věž (komiks) série

< 9. díl >

Temná věž - Pistolník série

4. díl

Vstupte znovu do světa Rolanda Deschaina – a světa Temné věže... Představuje se vám v podobě skvělého grafického románu, v němž se vám otevřou děsivá tajemství a strhující příběhy, patřící do mistrovského stěžejního díla temné fantasy od Stephena Kinga, jedničky na žebříčcích autorů bestsellerů New York Times. Roland stěží unikl z děsivé a smrtící pasti, kterou na něj nastražil nepolapitelný Muž v černém v ospalém městečku Tull – místě uprostřed pouště všech pouští, kde zapustila kořeny moc zlověstného čaroděje. Roland za sebou nechává smrt a beznaděj a brzy dorazí k záhadné dostavníkové stanici... a tam potká malého chlapce Jakea Chamberse, který se tam nečekaně dostal zřejmě z jiného místa i času. Ale kdo je ten kultivovaný chlapec a co ho spojuje s Rolandovým putováním a samotným Mužem v černém?... celý text

Přidat komentář

Ronnie68
23.10.2023 4 z 5

Další zajímavé pokračování pistolnika k Temné veži..

Covenant
18.05.2023 4 z 5

Tak tu máme další díl komiksové věže. Musím říct, že se do těch míst vracím rád. Ságu bych už znova nečetl, ale takhle zkráceně v komiksu mě to baví a všechno se mi zase vybavuje a doplňuje. Výhrady mám jen ke kresbě. Ta mi prostě nesedne. Ale nemůžu mít všechno. Hlavně, že už konečně máme Džejka Čámbrse. Svět je hned veselejší (jsou jiné světy než tento). Takové putování dospělého s dítětem, ke kterému cítí rodičovskou lásku - to je vděčné téma, které je stále pro čtenáře, diváka i hráče her zajímavější, než např. putování s přítelkyní. Džejk je vtipnej, ohleduplnej, cituplnej, duchaplnej a bůhví, čeho všeho je ještě plnej. A já s chtivostí očekávám, kdy se dostaneme alespoň na úroveň knihy Třech vyvolených.


n.ezn.amy
12.10.2021 5 z 5

Další pokračování putování Rolandem Deschainem za Černým mužem a Temnou věží. Stěžejní je setkání Rolanda s Jakem Chambersem, který Rolandovi zachrání v poušti život a ten se poté dozvídá další střípky z života svého zachránce. Ovšem kola osudu se stále točí a Roland musí dál, neboť Černý muž je stále před ním. Krásně zpracovaný komiks opět z pera Petera Davida, tentokrát ze štětce Laurence Campbella.

FireOfFilth
17.08.2021 3 z 5

Honba za Černým mužem pokračuje. V tomto díle se setkáme s novou postavou Jakem Chambersem, který povídá Rolandovi zajímavý příběh. Musím říct, že jsem se u tohoto dílu docela nudil. Nic zásadního se zde nestalo.
Hodnotím 60%.

Terva
21.04.2021 5 z 5

„Dokud putuješ
s tím chlapcem,
muž v černém
putuje s tvou duší
v kapse“

Tak říkám já, má to jen 130 stran. Sem tam nějaká ta celostránková kresba a tak se člověk chce ptát; Jak dlouho bude trvat, než dojdeme k Temné věži? Kolik to bude knih, než naše KA dojde k cíli? Jsou to sice dlouhé dny a příjemné noci čtení, ale nějaká hranice by měla být vidět. Je vám doufám všem jasné, že tohle už není podle knih, ale že si to žije svým vlastním životem. Mám jen obavu, aby to lidi ještě bavilo, když se to bude tak šíleně prodlužovat. Tak musím se ptát.

Citát: Mířím zrakem. Střílím hlavou. Zabíjím srdcem.

Konečně se kola osudu točí správným směrem. Zde, a to mi věřte, že jsem tomu rád, konečně přichází Jack Chambers. První shledání s Rolandem není tedy zrovna úsměvné, spíše naopak. A byl vlastně první osobou, která mohla Rolanda Deschaina z rodu Eldů zabít. Ale neudělal to. Možná si říkáte, že to měl udělat. Vysvobodit jeho KA z té dlouhé smrtící cesty. Ale to bychom k Temné věži už nikdy nepřišli. Budeme tedy muset věřit Jackovu úsudku a raději Rolandovi podat dostatek vody. Poušť je smrtící, a on zatím žije.

Malá ochutnávka:
Tři. To je číslo tvého osudu.
První je mladý, tmavovlasý. Stojí na pokraji loupeže a vraždy. Pustoší ho démon jménem Heroin.
Druhá přijíždí na kolech. Víc nevidím.
A třetí... smrt. Ale ne pro tebe.

Ovšem tedy Jackův příchod na poušť je brutálně popsán a neméně brutálně nakreslen. Trochu se mi z toho zvedl žaludek. Možná teď na chvilku přeruším naší konverzaci a vypustím obsah žaludku na celou podlahu. To se musí uznat, tahle scéna s Jackovou smrtí a zrozením, je fakt síla. Vlastně je to asi moment, který se jen tak nezapomene a předčí vše, co už bylo napsáno a nakresleno. Tak pravím já.

Citát: Vynasnažím se, aby tě nikdo znovu nezabil.

Jak jsem již povídal – vše je prodlužované. Jakoby se čas zastavil a trochu se vrací zpět. Tvůrci tu na nás připravili past, stejně jako na Rolanda. Pár stránek je tu věnováno kopci Jericho. Jeho průběh, ten již známe, ale tvůrci nám to chtějí připomenout. A tak trochu si s námi pohrát. Místo aby ka-tet Roland a Jake postoupili dál, musí čtenář znovu prožít tu slavnou bitvu, tak trochu jinak. Počkáme tedy, až se Roland probudí, aby ka-tet vyrazilo na cestu k Temné věži. Je toho málo a cesta je dlouhá.

Citát: Nebojím se tvých pistolí, Rolande. Děsí mě tvá představa o odpovědích.

Anushka1
07.04.2021 5 z 5

A je tu další komiksové pokračování Temné věže, stěžejního díla Stephena Kinga. Dějem tento díl zůstává v první knize Pistolník. Roland se stále žene za Mužem v černém a už je pekelně blízko. Do děje vstupuje zásadní postava ságy Jake Chambers, kterého Roland nachází osamoceného v poušti a Jake netuší, jak se tam dostal. Pamatuje si jen útržky svého života v New Yorku. Roland Jakea zhypnotizuje a dozvídá se krutou pravdu, se kterou má co dočinění Muž v černém. Jake se k Rolandovi připojuje na jeho misi- dohnat a zabít záhadného čaroděje.

Tento díl komiksu má o něco méně stran, než předchozí, takže ho budete mít přečtený za chvilku. Já si osobně čtením těchto komiksů připomínám děj knižní sérii Temná věž, kterou jsem četla již před nějakou dobou (a ke které se hodlám jednou vrátit).