Temná věž 5: Bitva na kopci Jericho

Temná věž 5: Bitva na kopci Jericho https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362015/bmid_temna-vez-5-bitva-na-kopci-jericho-MzB-362015.jpg 5 73 14

Temná věž (komiks) série

< 5. díl >

Roland Deschain a jeho ka-tet jsou na útěku. Za nimi zůstala jen zkáza a trosky jejich milovaného města Gileadu! A nepadnul Gilead – s ním se hroutí i sloupy reality. Šest sloupů držících pohromadě samotnou existenci se začíná drolit. Tohle nedopadne dobře.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Dark Tower 5: Battle of Jericho Hill , 2010


více info...

Přidat komentář

Ronnie68
22.10.2023 4 z 5

Skvělá akce od začátku až do konce ... příběh je posunut o nějaký ten čas dál než v předešlém díle... dobrodružství a napětí po celý čas příběhu...

Tomas@S
01.08.2022 4 z 5

Pokračuji poněkud na přeskáčku ve zdolávání této série komiksů. Styl i děj je poměrně jednoduchý a celé se to dá prolétnout za chvíli. Více se mi líbily ty díly které vyprávějí části prvního dílu Kingovy série.


n.ezn.amy
09.02.2022 5 z 5

Poslední z příběhů z Rolandova mládí plný akce, napětí, zrady a hlavně všudypřítomné smrti. Roland a jeho ka-tet se postaví v boji na kopci Jericho v závěrečné bitvě. Jae Lee vdechnul tomuto magickému světu nesmrtelnou duši a dokázal Kingovu fantazii naprosto famozně zhmotnit.

Felipé
16.06.2021 5 z 5

Parádní zakončení první části příběhu, která doplnila knižní linku. Autoři se s tím v duchu Temné věže vůbec nepárali, a tak se jednalo o emotivní a hodně syrové vyvrcholení.

Luigi1
30.04.2020 5 z 5

Opět výborně napsané plné dějů a zvratů.Super

michalmatousek
30.06.2019 5 z 5

Konec příběhové linky s mladým Rolandem stál za to!

LordSnape
26.04.2019 4 z 5

Takový krásný ukončení jedné kapitoly příběhu o Rolandovi. Líbilo se mi, že si zde autoři hrají hodně s tou mystikou okolo Temné věže a vyplouvají na povrch pohnutky, které pak vedly hlavního hrdinu v beletristických knížkách. Fakt super, že komiks sérii rozvíjí a ne jen sprostě vykrádá.

Pája20
22.03.2019 5 z 5

Ou tak tomu říkám poradny hrnek silné kávy... Tolik napětí zauzleni zrady a.. A mrtvých.. Roland přišel o všechno... Ale jedno mu zusto přece naděje na pomstu a ta pomsta bude spravedlivá a krůta protože Roland nezapomeňel tvář svého otce...

bukiet
11.01.2019 5 z 5

Dokonáno jest. Kruh se uzavřel... a kruh se otevírá. Rolandovo dětství a mládí končí a pistolník zůstává sám, jen se svou cestou k Temné věži.

3DD!3
17.09.2018 5 z 5

Nikdy nic nekončí. Poslední příběh z Rolandova mládí je úderný a plný smrti. Jae Lee se naposledy vrací, aby kreslil obrazy konce světla ve středosvětě. Ať jde o krásnou Aileen, kult uctívačů benzínové pumpy, nebo pomalé mutanty. Vdechuje život magickému světu, který se hnul. Odklon od předlohy v některých detailech mi ovšem ukradl odpověď... S jakou otázkou na rtech Cuthbert umíral? S jakou...

Terva
07.07.2018 4 z 5

Znovu přišel čas
překročit práh
do světa,
který se hnul.


Hleďte a dívejte se velmi dobře. Opět se shledáme s Rolandem Deschainem z Gileadu, ale uplynulo již dalších devět let z jeho ka-tet. Teď však přišla doba naplnit skutečnost, že svět nemá rád pány a velmi často si bere zpět, co mu podle něj po právu náleží.

Malá ochutnávka:
Bitvu jsme možná prohrály, ale válka pokračuje.
A my, ne Farson, si zvolíme kde se o výsledku rozhodne.
Najdeme Temnou věž a vyšplháme na vrchol.
Tam využijeme její moci abychom všechno napravili....

Citát: Bez urážky, Rolande, zešílels? Temná věž je jenom legenda!

Opět Jae Lee nezklamal. Kreslí svět Gileadu a Temné věže věru temně. Obrázky jsou gotické, strašidelné a jen sem tam prosakuje nějaká ta světlejší barva. Někdy je i karmínová, neb chcete-li krvavě rudá. Ty barvy má vskutku na svědomí Richard Isanove. A dokonce i v této strašné a temné době dokázal scénárista Peter David vyloudit nějaký ten vtip. Například situace okolo Sheemieho, který musí vykonat určitou potřebu než s ka-tet pistolníky vyrazí k Temné věži. Nastala tak světlá chvilka a čtenář se zasmál. Inu nic ještě není ztracené.

Citát: Cesta muže začíná zkouškou chlapce.

Vskutku přiznat musím, že v tomto příběhu jsem zabloudil i já a ne jen Roland se svými pistolníky. Někdy jsem se v příběhu dějově ztrácel, jakoby scénárista zapomněl, co se dělo na předešlé straně a příběh dále jinak vyprávěl. Inu „SVĚT SE HNUL“, a tak do toho nebudeme moc rýpat. Karmínový král by se na nás mohl zlobit a Marvel Široplášť jakbysmet.

…...a tím to nekončí.

smazenaryba
28.05.2018 5 z 5

Tu sa končí tragický príbeh mladého Rolanda, ktorého na každom kroku sprevádza smrť. Na tomto mieste môžete pokračovať knižnou sériou. Komixová séria síce pokračuje ďalej tiež (potvrdený je zatiaľ preklad šiesteho dielu), ale ide už viac menej o presnú adaptáciu kníh. Naviac, komixová séria zamrzla pri adaptácii druhej knihy (Traja vyvolení) a Marvel o ďalších dieloch už roky mlčí. Prequel séria, ktorá knižný príbeh bohato rozširuje, je však vonku, ukončená, kvalitne preložená a to sa počíta.

Ps.: Prakticky každý ďalší diel komixu je ilustrovaný iným kresliarom, čím séria čosi stráca, nevraviac o tom, že vízia Jaea Lee k sérii, z toho čo som mal možnosť vidieť z ukážok ďalších dielov, sedí zďaleka najlepšie. Nie, že by som netúžil aby komix pokračoval, len si prajem, aby sa k nemu pristupovalo s rovnakou láskou ako k tejto prequel sérii.

FireOfFilth
22.05.2018 3 z 5

Na začátek musím říct, že tento díl mi vůbec nesedl. Přišlo mi, že děj který se odehrával na poměrně dlouhé časové linii byl drasticky osekán. To, že byl oříznut vlastně vůbec nevadí, v podstatě je to dobře, a dalo se tím eliminovat nudné pasáže. Přesto mi přišlo, že ty nudné pasáže tam stejně byly.
Postrádal jsem tam určitou spojitost. Možná to je tím, že jsem nečetl knižní sérii, ale u předešlých komiksů jsem problém neměl.
Po závěrečné "bitvě", která byla opravdu kraťoučká jsem měl opravdu pocit takové demoverze tohoto příběhu.
Každopádně se těším co nabídne druhá série.

Anushka1
12.05.2018 5 z 5

Díl, který uzavírá Rolandův příběh před sérií knih. Ukazuje zkázu jeho původního ka-tet a moment, kdy začal být posedlý Temnou věží. Předpokládám, že další komiks bude částečně kopírovat události z Pistolníka. Pro čtenáře knih jsou tyto komiksy příjemným zpestřením a doplněním knižní ságy.

Autoři knihy

Robin Furth
americká, 1965

Kniha Temná věž 5: Bitva na kopci Jericho je v

Právě čtených1x
Přečtených102x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce66x
Chystám se číst28x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x