Temná stránka hledačů světla

Temná stránka hledačů světla https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283459/bmid_temna-stranka-hledacu-svetla-yLw-283459.jpg 4 47 9

Sobeckost přítele, lenost kolegy či třeba arogance neznámého člověka vás dokáže úplně rozhodit a vy se přestáváte kontrolovat… Proč? Jaká je pravá příčina vašich emocionálních erupcí? Existuje řešení, jak tyto situace lépe zvládat? Mezinárodně uznávaná americká terapeutka Debbie Fordová, která v minulosti úspěšně zvítězila nad vlastní dlouholetou závislostí na drogách, nachází vysvětlení v koncepci tzv. temných stránek. Nikdo z nás není tak dobrý, jak by si přál. Máme-li problémy se svým okolím, znamená to, že se neumíme smířit s vlastními „negativními“ vlastnostmi a mrháme energií na odsuzování ostatních – místo toho, abychom je pochopili. Takovým postojem se však vzdalujeme možnosti žít naplno a svobodně. Čtivě a moudře napsaná kniha Debbie Fordové pomohla už milionům čtenářů na celém světě. A pomůže i vám, pokud se na cestu sebepoznání vydáte. Vydává nakladatelství Tady a teď ve spolupráci s Radioservisem.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Kristián Entertainment
Originální název:

Dark side of the light chasers , 1998


více info...

Přidat komentář

Ellen16
02.09.2020 5 z 5

Příjememe svůj stín a staneme se zpátky sami sebou. Knížka pomáhá odhalit to, co jsme v sobě potlačili a ani o tom třeba nevíme. Ma konci každé kapitoly je cvičení, jak toho dosáhnout, někdy to jde lépe, někdy hůře, celkově je to dlouhý proces, který ale stojí za to. Určitě přínosná pro ty, kteří na sobě chtějí v tomto směru pracovat.

Bakana
07.05.2020 5 z 5

Skvělá kniha pro ty, kteří na sobě chtějí pracovat.
Vychází z jungiánského pojetí osobnosti jako persony a stínu, přičemž stín je stejně důležitý jako persona, kterou vystavujeme na odiv. Nechme stíny vyjít na světlo, a nebudou škodit. Hahaaa, to se lehko řekne, ale těžko udělá. A o tom právě tato kniha je - jak na to. Na lepší jsem na dané téma zatím nenarazila.


Gabibi
06.05.2019 4 z 5

Velice důležitá kniha, která k vám musí přijít ve správný okamžik, aby vám něco předala.
Ovšem další autorka knih o osobním rozvoji a zpracování emocí, která zemřela na rakovinu...

Chytuš
08.05.2018 4 z 5

Tahle kniha není jen k přečtení. Musí se s ní pracovat, aby člověk využil všechny její možnosti. Spousta skvělých myšlenek, hezké návody na vizualizace (skvělé cvičení s autobusem!). Místy jsem ale byla poněkud v rozpacích... Vezměme si třeba příběh Hannah, která se cítí ošklivá. Po týdnech duchovní práce se jí konečně podaří problém vyřešit - zajde si na lifting. Tomu říkám duchovní posun ve vnímání sebe sama!

shimice
25.04.2017 5 z 5

Skvělá knížka, je potřeba přečíst víckrát (jako většinu dobrých knih týkajících se osobního rozvoje).

Aracely
03.04.2016 5 z 5

Každý máme své světlé, ale i temné stránky a to dohromady tvoří celek. Jenže, My, ty špatné stránky nechceme vidět a ani přijmout. To, co nás na druhých rozčiluje, tak takové vlastnosti u sebe vlastně potlačujeme. Což je špatně ... Musíme se přijmout takový, jací jsme a to Bez výhrad. Jen tak se můžeme posunout dál v poznávání SEBE SAMA.

Kniha je neuvěřitelně čtivá a také pravdivá.

Více v mé recenzi v záložkách!

Safienka
16.09.2013 5 z 5

Kniha, která se mi dostala do rukou v tu pravou chvíli (což tak u knih bývá - čteme to, co potřebujeme číst). Autorka zde řeší problém emocí a toho, že lidé se bojí přijmout všechny stránky svého života, jak ty temné, tak i ty světlé! Čtenářům pomáhá zjistit s čím mají problém a nebo s čím si neví rady. Téměř každou kapitolu prokládá cvičeními, které jsou takovými průvodci celého díla. Pomáhají nám zjistit to, čím jsme, čím bychom mohli a chtěli být. Můžeme zjistit jaké všechny emoce máme potlačené, jaké vyplouvají na povrch a nebo se naopak skrývají v našem podvědomí. Knihu jsem zhltla velice rychle a objevila jsem v ní spoustu moudrostí, které se chystám v nejbližších dnech přivést do praxe. Je tedy pravda, že cvičení dělám až po přečtení celé knihy, takže se k nim vracím a provádím je až teprve nyní.

bytost
06.03.2013 5 z 5

TATO kniha by měla být POVINNOU ČETBOU a proč si to myslím? Protože je v ní nejen popis autorčina vývoje od tzv. fetačky přes léčbu, následné absolvování nespočet různých kurzů na nalezení SAMA SEBE. Podařilo se jí plně vrátit do života, vystudovat psychologii, vdát se a založit rodinu, ale a to hlavní, napsala tuto knihu, která je dle mého návodem jak plně pochopit naše fungování.
TO co HODNOTIME a ODSUZUJEME na druhých, to obsahujeme a odmítáme sami v sobě přijmout ! Je to zákon rezonace, svět kolem nám vytváří možnost, abychom to, co v sobě nepřijmeme zažívali a prožívali. Jak dlouho? Dokud nejsme schopni se zastavit a říci, ano takhle vypadá např:vztek. I já v určité životní situaci jsem a mohu být vzteklá a bude to v naprostém pořádku, není to vada.
Sebepřijetí i se svými stíny, jejich pochopení, jak a proč vznikají, že je můžeme jen pozorovat a nemusíme je PROJEVOVAT. Tam už nastupuje náš vnitřní rádce, naše SRDCE !

Kdybych mohla dát hvězdiček 10, dala bych je sem, je to suprové a stále se k ní vracím (asi už po páté)....

kuti
20.06.2012 4 z 5

Tahle kniha člověka donutí, zamyslet se sám nad sebou. Každý v sobě máme nějakou tu temnou stránku, o které třeba ani nevíme, ani si jí nevšímáme. Ale pokud je člověk k sobě upřimný, tak se v téhle knize opravdu najde. A kdo nechce, tak řekne, že je to jen blábol. Rozhodnutí je na každém!!!!