Temná hra
Detektiv Henry Ford série
1. díl >
Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké nehodě, kterou sám způsobil. Ponurou pravdu se snaží utajit před svým synem i novou partnerkou, s níž spolupracuje na případu. Dokáže celou situaci ustát dost dlouho na to, aby zabijáka zastavil? První díl Temné detektivní série.... celý text
Originální název: Shallow Ground, 2020
Komentáře knihy Temná hra
Za mě se jedná o takovou normální detektivku. Co hodnotím pozitivně je, že se děj odvíjí realistickým tempem - vyšetřování trvá několik dnů a ne dva dny, jak občas vidíme v seriálech. Jinak mi to přišlo trošku nudné, asi bych uvítala trošku víc humoru. Na druhou stranu jsem od cca první třetiny už měla jasno, kdo je vrah. Pak, jak jsem dále pokračovala,tak mě autor trochu znejistil, ale nakonec to bylo přesně tak, jak jsem myslela. Do čtení jsem se musela trochu nutit, protože mě toaž tolik nebyvilo, zároveň jsem to chtěla dočíst.
Celkem čtivá "americká" detektivka. Škoda těch klasických amerických klišé. Ale jo, četlo se to dobře.
Dobrá, čtivá detektivka. Děj je napínavý a neotřelý. Inspektor Henry Ford je sympatický a hlavně nevystupuje jako nezničitelný superhrdina.
Těším se na jeho další případy.
Nebyl to úplně šálek mé kávy. Příběh nebyl špatně vystaven, ale kniha mohla být klidně o hodně kratší. Bylo tam příliš nezajímavé vaty.
Parádní knížka! Skoro do konce knížky jsem byla přesvědčená, že vrah je určitě někdo jiný, autor mě pořádně zmátl a napětí tady rozhodně nechybělo. Určitě si budu chtít přečíst i další díly!
Audiokniha pěkně napínavá.
Detektivní příběh první ze série rozehrává krvelačné drama.
Téma a zápletku si autor nakombinoval pozoruhodně. Další podezřelí mají takříkajíc důvody ke zločinné činnosti. Jenže sériový zabiják je zde jen jeden.
Forenzní lékařka se syndromem jenž se uplatňuje v detektivních seriálech, (Sága z Mostu, apod.) svým bezskrupulózním jednáním dává v příběhu jednoznačnou přímočarost, takže se autor nemusí v citové oblasti zaměstnávat vztahovou náklonností.
Jednoduché účinné řešení.
Příjemný poslech, fajn.
Četla jsem jako E-knihu. Ta se četla velmi dobře. Možná bych děj o trochu zkrátila, ke konci mi už chybělo napětí. Vraha jsem tipovala správně - přišlo mi, že autor se nás snaží svést na špatnou stopu tak moc, až mi bylo jasné, že se o špatnou stopu prostě jedná a já už jen čekala, jakým způsobem se všechno rozuzlí. Henryho a Hannah jako hlavní postavy jsem si celkem oblíbila. Těším se na další díly.
Já vážně nevím. Vůbec neumím říct, jestli se mi to líbilo. Knížka se dobře četla, příběh byl celkem zajímavý, ale nebyl mi sympatický hlavní hrdina a tak nějak mi připadalo, že se autorovi nedaří udržet napětí. Jsem zkrátka úplně rozpolcená, proto 2,5 hvězdy.
Začátek knihy mě velice bavil, pak se děj hrozně táhl... konec knihy povedený.... celkovej dojem z knihy? Zkrátila bych ji o cca 100 stránek a o nic by jste nepřišli....
Temná hra je čtivý a napínavý thriller, který mě zaujal hned od začátku. Autor umí dobře pracovat s atmosférou a udržet napětí až do konce. Příběh mě nutil neustále přemýšlet, kdo za tím vším stojí – a měla jsem podezření hned na dva možné pachatele, což mi čtení ještě víc zpestřilo. Závěr byl překvapivý a celkově mám z knihy velmi dobrý pocit. Doporučuji všem, kdo mají rádi psychologické hry, temnější témata a nečekané zvraty.
Audiokniha, načtená přesně tak, jak to mám ráda - žádná afektovanost a změny hlasu. Moc dobře se to poslouchalo.
Co se samotného příběhu týče, mně se líbil moc. Zápletka neotřelá, napětí tak akorát, kriminalisté nejsou nadlidi. Určitě sáhnu po dalším dílu.
detektívka, ktorá neurazí , ale ani nenadchne. dôvod vraždenia bol pre mna trochu neuveriteľný...akokeby už bolo vymyslené všetko a tak sa už načiera do absurdít...., asi prečitam aj dalšie tituly z tejto serie.....
Příjemná detektivka s thrillerovými prvky, čte se to samo, stejně jako detektiv Ford i vy budete chtít vědět, kdo za tím stojí. Jistí si nebudete na 100 % hodně dlouho, protože ačkoliv vám autor dá tušit, stejně vás pak odvede dál, pak blíž atd. atd. Celkový dojem mi jen kazil sám Ford svým neustálým utápěním se v minulosti.
P. S.: Jaké je sakra Fordovo křestní jméno, když Henry je jen přezdívka? :D
Podle mého názoru to bylo příliš roztahané, konec velmi useknutý.
Neříkám, že to bylo špatné, ale nebylo tam to napětí a chyběl knize šmrnc.
Povedená detektivka, od které jsem se nemohla odtrhnout. Ano, vrah se dal tusit brzy, ale i tak byla kniha napínavá.

94 %

Kniha se četla dobře, vrah byl prozrazen celkem brzy, motiv i provedení vražd byl takový těžko uvěřitelný, no ale bylo to zábavné