Temná duše

Temná duše https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253121/bmid_temna-duse-253121.jpg 4 2 2

Temná duše série

1. díl >

Lee Carpenter žije v 19. století. Je mladý, nespoutaný a bohatý. Je miláčkem žen a má vše, nač si jen vzpomene. To se však změní jednoho dne, kdy do jeho života vstoupí záhadná žena. Kelly Davisová žije v současnosti. Je šťastně zamilovaná a právě dokončila střední školu. Její otec, uznávaný právník, dostane lukrativní pracovní nabídku a ona je nucena stěhovat se daleko, do cizí země, od všeho co má ráda. Ani Kelly, ani Lee netuší, že se jejich osudy střetnou ve starém anglickém městě. Ani jeden z nich nemá ponětí, jaký to bude mít vliv na jejich další život. Dokáže se Lee konečně vyrovnat se svojí temnou povahou a minulostí? A bude Kelly ochotná přijmout jeho tajemné a hrůzu nahánějící druhé já? První díl trilogie Určeno pro dospělé.... celý text

Přidat komentář

Leome
31.12.2016 3 z 5

Musím říct, že z knihy mám dosti rozporuplné pocity. Zároveň se mi moc líbila a skvěle se četla a na druhou stranu tu je strašně naivní a ještě ke všemu hloupá hlavní hrdinka. O originálnosti ani nemluvě, to si musíme přiznat.

Hlavní hrdina mi zpočátku sice lezl na nervy a sympaťák to rozhodně nebyl, ale po dlouhé době to vypadalo na někoho inteligentního. Tak trochu jsem doufala, že bude natolik inteligentní, že místo prostého útěku si Bernadette vezme a pak řekne, že "nepočestnou" ženu si nevezme a vše se bude muset zrušit. Ale hloupost vítězí, alespoň prozatím...

Sem tam se objevily nějaké typografické chyby, občas chyběla uvozovka a tak, ale když jsem viděla napsáno "interwiev" upřímně se mi zatočila hlava. A taky Word občas dělal na konci stránky jednu nebo dvě volné řádky, pokud měl začínat nový odstavec, což stylisticky nevypadá nejlépe.

Abych jen nekritizovala, tak musím uznat, že autorka píše výborně. Umí vykouzlit napětí a hlavně čtenáře zaujmout, což je snad nejdůležitější. Kniha se čte skoro sama a když se člověk začte, vůbec nevnímá čas okolo sebe :). České fantasy romány mi nic moc neříkají, ale co na tom, následující dva díly už mám v knihovně :). Tři z pěti.

Henriette
20.06.2015 4 z 5

Přestože toto téma běžně nečtu, knížka se mi velice líbila. Je na ní vidět autorský pokrok a když čtete, máte pocit, jako byste seděli v kině a celý příběh sledovali na filmovém plátně. Zápletka je zajímavá, chvílemi napínavá a romantická. Jediné, za co strhávám jednu hvězdičku, je rádoby 19. století, které je popisováno hlavně na prvních cca 50 stranách a které nemá s 19. stoletím společného nic, kromě data 1810 v úvodu kapitoly. Takhle se zkrátka v té době nežilo, nemluvilo, lidé se nechovali jako puberťáci z Beverly Hills... ale jinak opravdu moc pěkné, jsem z knížky nadšená!


Autorovy další knížky

Jitka Lamplotová
česká, 1986
2015  70%Temná duše
2011  90%Drago
2015  80%Stíny minulosti
2016  80%Hra o život

Kniha Temná duše je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x