Nebezpečné putá

Nebezpečné putá https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144235/nebezpecne-puta-144235.jpg 4 238 29

Tento semester sa tajuplná Darkova akadémia sťahuje do New Yorku a Casie Bellová už nie je nevinný nováčik. Je silná, odhodlaná a skrýva svoje vlastné tajomstvá. Cassie bola totiž uvedená do sveta Vyvolených a musí sa vyrovnať so svojimi ohromujúcimi schopnosťami, nebezpečným milostným vzťahom a zlovoľným duchom vo svojom vnútri, ktorý si žiada potravu. Keď sa vráti starý nepriateľ a prahne po pomste, Cassie spadne na samotné dno. Zachráni svojich priateľov od strašného osudu, ktorý ich čaká alebo ich zničí, aby spasila samú seba?Kdekoľvek sa objaví Darkova akadémia, tam je smrť veľmi blízko... ... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Blood ties , 2010


více info...

Přidat komentář

Lucijáš276
14.06.2021 5 z 5

Za mě opět super. Kniha se rychle čte a čtenář se fakt nestihne nudit! :)

LilyAlex
15.07.2019 3 z 5

Rozjezd byl zase pomalejší, ale celkově mi připadá, že oproti první části se tam toho dělo mnohem víc a mělo to mnohem větší spád. Jsem ráda, že se tu neobjevovalo tolik Vyvolených studentů, kteří mě v prvním díle dost štvali, na druhou stranu mě tu zas mnohem víc vytáčeli Jake a Ranjit.
Do dokonalosti to má ještě hodně daleko, i když se mi tenhle díl rozhodně líbil víc než předchozí. Uvidíme, jak to bude s dalšími díly.


SknihouVrukách
21.12.2018 4 z 5

Určite bola kniha lepšia ako prvý diel,ale mne tam stále niečo chýbalo. Séria je celkom klišé a knih na podobný spôsob je veľa.

brzda.
11.08.2018 4 z 5

Druhý díl je rozhodně lepší než ten prvňí. Přečteno jedním dechem.

Katie46
25.06.2017 3 z 5

Druhý díl byl o něco lepší. Už jsme věděli tajemství akademie a Cassie se přidala napůl k vyvoleným. Čekala jsem, ale pořád na nějaké zvrtnutí, prostě nějaký výbuch, který to ještě více oživí a Cassie se možná dostane do maléru. No něco málo bylo, ale mohla toho autorka více využít. Každopádně kniha opět čtivá a poutavá. Ale rozhodně se k ní vracet nebudu.

any333
24.04.2017 5 z 5

Po přečtení tohohle příběhu mám pocit, že zatímco v jedničce jsme pomalu s Cassie odkrývali závoj tajemství Vyvolených, tak tady pomalu vplouváme do jejich zvyků a podivných tradic, co na Akademii panují. Tenhle díl byl takový hodně vysvětlovací, ale akce s Živou hlínou na konci taky nezklamala.
Cassie se vlastně celou dobu pere s duchem v sobě a já možná trochu nadšeně očekávala, až se takzvaně 'utrhne ze řetězu' a něco provede. Takže výstup se Sarou byl takovým hezkým zpestřením, i když v její kůži bych být rozhodně nechtěla.
A tenhle díl byl taky zvláštní tím, že mě pár postav naprosto šokovalo, ať už pozitivně nebo nějak záporně. Docela u mě poklesli Jake a Ranjit, zatímco Isabella svojí obětavostí s krmením stoupla. Musí to být vážně dobrá duše. A nakonec sir Alric Darke. Po celou knihu jsem netušila, jestli ho mám nenávidět a nebo nad ním uznale hvíznout, jak to bezvadně vymyslel.
Hádám, že se hlavní záporné postavy jen tak nevzdají, a těším se, co se v Darkově Akademii stane v Istanbulu. Jdu na další díl.

Sarajana
14.10.2016 5 z 5

Stejně jako předchozí díl i tento je perfektní.

Sarfias
19.07.2016 4 z 5

Z tohoto dílu mám smíšené pocity. Valnou část knihy jsem měla pocit, že se absolutně nic neděje. Navíc, i když si uvědomuji, že Cassie je teenager a ti mají jiné reakce a způsoby uvažování než dospělý člověk, neubráním se pocitu, že jedná v některých situacích příliš hloupě. Zdá se mi, že první díl byla charakterem někde jinde, než v dílu druhém. Nicméně musím pochválit závěr. I když napětí a "konečně se něco děje" bylo až příliš krátké, bylo to popsané pěkně a jsem zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet!

Sabka123
27.04.2016 5 z 5

Příběh a nápad je skvělý, kniha napsaná skvěle, prostě se mi celkově líbila a byla skvělá! :D

k_xn
25.12.2015 5 z 5

Těšila jsem se, až k téhle knížce budu moct napsat komentář. Když na to ale přijde.. nějak nevím, co napsat..
Přečetla jsem ji za necelé dva dny. První díl jsem četla už skoro před rokem a k tomuhle jsem se dokopala až teď. Mně to přijde jako nedávno, přitom je to neuvěřitelně dlouhá doba.
-pozor, spoilery-
Mám z toho dost smíšené pocity. Je mi fakt líto Jake-a. V prvním díle byl jedna z mých nejoblíbenějších postav, dokonce jsem doufala, že skončí spolu. Ukázal se ale jako pěkný pitomec a málem nechal Cassie zemřít, i když by za ně položila vlastní život..
To samé s Ranjitem. Mám pocit, že mi tam bude fakt chybět. Oba jsem je měla fakt moc ráda, je mi to líto.
Na konci jsem myslela, že se asi utopím v slzách. :d Mám pocit, že i tohle je jedna z knih, u kterých autoři pomalu ale jistě drtí ty nejlepší postavy takovým způsobem, že to čtenáře postupně zničí. Je to skvělá kniha. Tuhle sérii mám fakt ráda, co nejdřív se musím pustit do dalšího dílu. c:

1v8na
03.07.2015 4 z 5

příběh se mi celkem líbil, byl napínavý a v některých případech i strašidelný. Hodnotila bych to tak, že to byla celkem fantas magoria. Jen mě šíleně rozčiloval Jake.

janet1234
21.02.2015 5 z 5

Super kniha,velice se mi libila!

vikimi
28.10.2014 4 z 5

Připouštím, že někdy mi děj přišel těžko představitelný a někdy i pokulhávám na reálnosti, ale přesto jsem si příběh vychutnala.
Taková nenucená oddychovka s lehkou zápletkou :)

alisondidilaur
26.08.2014 5 z 5

Velice se mi líbila :)

anetro
20.08.2014 5 z 5

Tento díl mě upoutal více než první hlavně druhá polovina,kde to bylo velmi napínavé !!! :)
Obdivuji Cassie za to ,že by za své kamarády dala život ale, zklamal mě Jake že se na své kamarádky vykašlal :( .
Mysklím si že, třetí díl bude velmi zajímavý !

Natt S
08.08.2014 4 z 5

Po prvním dílu jsem tomu moc veliká očekávání nedávala a asi proto mě druhý díl tak příjemně překvapil. Celkově děj byl lepší než v předešlém díle. Bylo tu víc akce, pak nějaká ta romantika a díky bohu už i Cassie se zlepšila a učí se jak v tom chodit. Začíná se z toho vyvíjet celkem slibná série tak jenom doufám, že se nic nezvrtne.

angelbooks
22.02.2014 3 z 5

Nevím proč ale musím dát 3*. Možná to bylo koncem a tím jak to všechno, mezi Cassie a Ranjitem, proběho...
Nejvíce se mi tam líbilo když Cassie šla zachránit Jakea a Isabellu... Jinak se mi to zdálo celkem jako klidný děj...
Nevím co k tomu napsat obvykle to vím ale u téhle knihy, a po tom konci, mi všechno z hlavy vypadlo. Je to skvělá kniha na víkend lae musím říct že první díl sem i líbil víc, i kdyžtam neměl tolik napětí jako bylo tady :).

kleria
18.02.2014 4 z 5

Oproti prvnímu dílu se mi tenhle líbil mnohem víc, ani nevím čím to je, protože dějově mi to přišlo celkem stejné :D, nevím, ale líbilo se mi to tolik že se na ten třetí díl strašně těším a uvidím jak to bude pokračovat :)).

Hašlerka
21.01.2014

úžasná knížka, už se těším až si přečtu třetí díl. Jsem zvědavá jak to dopadne! :D

suze
07.07.2013 4 z 5

Musím říct, že oproti prvnímu dílu jsem příjemně překvapená - podle mě se druhý díl povedl mnohem lépe, než ten předchozí... Knížka měla spád a nenarazila jsem na žádné zamotané a překombinované pasaže, jako mi to občas připadalo u dílu prvního... Doufám, že třetí díl mě nezklame...

Autorovy další knížky

Gabriella Poole
skotská, 1964
2012  73%Vyvolení
2012  77%Spoutaní
2014  77%Ztracení
2013  80%Rozpolcení

Kniha Nebezpečné putá je v

Právě čtených4x
Přečtených403x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených26x
Knihotéce136x
Chystám se číst90x
Chci si koupit43x
dalších seznamech3x