Teď, nebo nikdy

Teď, nebo nikdy https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390255/bmid_ted-nebo-nikdy-ygb-390255.jpg 4 265 66

Lékař Marc Seidman se stane obětí podivného zločinu. On sám je těžce raněn, manželka zemře a půlroční dcerka zmizí. Když se Marc probere z bezvědomí, snaží se vypátrat, co se vlastně stalo a kam se jeho dcerka poděla. Policie mu v tom příliš nápomocna není, naopak podezírá jeho samého. Zoufalý Marc se obrací na bývalou agentku FBI Rachel Millsovou, se kterou měl kdysi milostný vztah. Rachelina minulost je však poznamenána záhadou, která v Marcovi vzbuzuje pochyby. Navíc se nad nimi vznáší stín nešťastného rozchodu, přes který se ani jeden nedokázali přenést. Napínavý příběh plný nečekaných zvratů spěje k překvapivému rozuzlení a zdaleka se nedotýká jen kriminálního tématu, nýbrž i otázky přátelských, partnerských a rodinných vztahů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

No second chance , 2003


více info...

Přidat komentář

alnahu
11.03.2024 5 z 5

Napínavý,skvělý thriller s promyšlenou zápletkou.Přiběh psychického vyšinutí,lidského přátelství i rodinných vztahů.Konec je opravdu překvapivý.

sarlot.a
03.03.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších knih od Harlana, moc jsem si ji užila a na konci jsem zůstala zírat s otevřenou pusou. Pro toho, kdo váha zda přečíst, tak určitě neváhejte, je to parádně napsané.


Makyt
27.01.2023 4 z 5

Tak tohle byla opět pecka. Do poslední chvíle jsem netušila, jak to vlastně celé bylo. Ani policie nevěřila, že by to udělal otec. Nicméně výsledek hodně překvapil.

mi-380
08.11.2022 4 z 5

Autor si mě znovu svým thrillerovým bludištěm povodil jako na niti, co zapůjčila Ariadna Theseovi. Podezřelí se během četby rozmnožovali geometrickou řadou, padouši se dělili na hlavní a vedlejší, a dohromady jich bylo překvapivé množství. Z dějových kotrmelců a nepravděpodobností jsem občas vrtěl hlavou, ale… napětí, čtivost, zvažování morálních dilemat, několikanásobné pointa, to vše mi potvrdilo, že hledáček, zaměřený na autorovy knihy, je nasměrován správně.
85 % (zatím 238 hodnocení s průměrem 84 %).

axspevak
11.10.2022 5 z 5

Pro me napinave od prvni do posledni kapitoly,nedokazala jsem vubec odhadnout,jake bude rozuzleni.Po delsi dobe kniha,kterou jsem nechtela odlozit.

items
06.07.2022 5 z 5

Harlan opäť nesklamal. Mám moc rád jeho napínavé príbehy obyčajných ľudí. V tomto ma vyrušovalo iba to, že sa, myslím, horšie vyrovnal s dávnou stratou študentskej lásky ako so stratou rodiny. Inak plný počet.

soukroma
25.01.2022 3 z 5

Mizérie: staré, neuvěřitelné postavy, vztahy i celá zápletka, příšerně dlouhé plné odboček (hlavně mudrování hlavního hrdiny), v závěru nabalování "líbivých" námětů a podivných postav. ... A chyb překladatelských i vydavatelských.
Škoda času, ale protože jsem chtěla vědět, jak to dopadne, doprolétla jsem až do konce, takže 49%.

Make20
14.01.2022 3 z 5

Kniha byla napínavá, ale až v poslední třetině mě to opravdu začalo bavit. Předtím jsem přeskakovala odstavce. Byly totiž zbytečně zdlouhavé a nicneříkající.
Celkově hodnotím jako lepší průměr, samotný příběh se mi líbil.

WaN635
04.11.2021 3 z 5

No, pro mě asi nejslabší kousek autora. Začátek slibný, konec překvapující. Bohužel většina knihy zdlouhavá nuda. Přitom námět super, jen se to prostě táhlo.

helenkan
18.09.2021 4 z 5

Tentokrát jsem se začátkem prokousávala trochu dýl. Ale jinak opět pěkně napínavý čtení. A s koncem, jaký umí Coben parádně všechna vaše podezření rozmetat. :-)

evik_svistik
04.08.2021 4 z 5

Trochu slabší oproti jiným autorovým knihám, prvních 150-200 stran se zbytečně táhlo, ale celkově to nebylo špatné. Bohužel to nebyl ten typ knihy, co vás chytne na první straně a jedním dechem přečtete a na konci jen vydechnete překvapené wooow...

Sofós
28.05.2021 3 z 5

Plusy: zajímavá zápletka a docela čtivý styl psaní. Mínusy: zbytečně zdlouhavé a roztahané. V poslední třetině to sice začalo být velmi zajímavé, ale rozuzlení bylo na můj vkus dost překombinované. Když to shrnu, kniha mne nenadchla ani neurazila, dávám 3,5.

hana4834
15.05.2021 4 z 5

První kniha od autora a musim říct ze mám smíšený pocity. Dej je napinavi a přesto mi trvalo než jsem se zacetla. Občas jsem měla pocit ze je to zbytečně natahli

Gibis
17.04.2021 5 z 5

Opět výborný thriller Harlana Cobena. Hlavní hrdina Marc se po několika dnech v bezvědomí po střelném poranění probere a zjistí, že jeho manželka je mrtvá a jeho desetiměsíční dcerka Tara zmizela beze stopy. Policie se jako vždy zabývá spíš tím, jak dokázat vinu Marcovi a tak pátrání po pravdě a hlavně po zmizelé dcerce zůstává na Marcovi. Moc se mi líbil Verne, který se k nastalé situaci postavil prostě skvěle. H.Coben má vlastně téměř vždy nějakou takovou postavu, která mě nakonec chytne ještě víc, než hlavní hrdina :) Takže prima a těším se na další setkání s nějakým autorovým dílem.

SilvieSisinka
10.03.2021 5 z 5

Knihy od H.Cobena nikdy nezklamou.Kdyz opravdu už není co číst a nebo nevím co koupit...tento pán má pokaždé super knihu a já o zábavu postaráno.

Elapheg
10.02.2021 5 z 5

Coben je prostě skvělý. Ani tato kniha mě nezklamala. Má snad jednu odlišnost od jeho knih. Není tolik vyprávěna retrospektivně. Marc Seidman je těžce raněn, probere se až v nemocnici, zjistí, že jeho žena je mrtvá a jeho půlroční dcerka zmizela beze stopy. Pustí se do pátrání po dcerce se svojí bývalou známou Rachel a snaží se dcerku najít a vypátrat i tím, co se vlastně toho dne opravdu stalo, protože Marc si to nepamatuje. I v této knize autor bravurně vystavěl originální zápletku a jako obvykle je třešničkou na dortu celkový zvrat až na samém konci. Kniha je to velmi napínavá a bez brutalit. Konec je dosti překvapivý. Děkuji pane autore za skvělý počin. Jistě se k Vám vrátím a moc rád. :-) Mohu jen doporučit. :-)

Šánka
17.01.2021 5 z 5

Starší kousek, oděný do nové obálky, na který jsem se již dlouho chystala a jsem velmi spokojená.
Tentokrát jsem nebyla až tolik napnutá, i když šlo o únos malého miminka, ale kvalita a čtivost tohoto příběhu byla jako vždy vysoká, vykreslení postav senzační. A již jsem to určitě psala, pan Coben je mistr závěrů, to bylo něco! Složité puzzle poskládal tak, že výsledný efekt je dokonalý a to závěrečné morální dilema mi v hlavě ještě doznívá.....
Za příběh 4, za závěr 6, takže za plný počet :-).

Erummeldë
11.08.2020 3 z 5

První polovina knihy byla strašná. Bylo to nudné, zdlouhavé, splácané. Musela jsem se do čtení nutit, na což u tohoto autora opravdu nejsem zvyklá a strašně mě to mrzelo. Naštěstí se to kolem té dvousté stránky zlomilo a příběh začínal být napínavý, gradoval a konečně jsem v něm poznávala svého oblíbeného autora. Úžasná zápletka, nečekaný závěr. Když shrnu příšerný začátek a velmi zdařilý konec, vyjde docela průměrná kniha.

MilanCFC
05.05.2020 5 z 5

Žádné sladké řečičky a dlouhé popisy na úvod, ne ne. Tady to je hned první stránkou a snad i hned prvním odstavcem totální skok do akce a také asi proto tak probíhá následné čtení - žádné odkládání, jeden dech, pár hodin a bum, jsme na konci a další parádní čtenářský zážitek díky mistrovi Cobenovi a další těšení se na jeho následující dílo. Samotná kniha byla vzhledem k zápletce trochu náročnější a trošičku jsem se bál, že se autor na konci přece jen uchýlí k jakémusi klišé, což u něj není zrovna zvykem, ale dokázal z toho docela dobře vybruslit.
Musím také vypíchnout, že jakmile autor využívá služeb záporných postav, tak pak jsou opravdu echt záporné, negativní, hnusné... Zkrátka je chcete hned potrestané.
A speciální řádek pro postavu Verna. Nedostal tolik prostoru, ale mě si získal hned prvním výstupem a Coben zas a znovu využil mně čtenářsky tolik blízkou sílu spojenectví dvou chlapíků. Ačkoliv tentokrát poněkud šibalským způsobem. Skvělé.

Marcela52
02.05.2020 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře, ale asi tak do poloviny. Pak už to bylo trochu překombinované a těch zvratů bylo příliš. Ocenila jsem kultivovaný styl, dobrou psychologii, ale literárně to bylo spíše průměrné. Z mého pohledu poměrně zdařilý "romantický thriller", konec trochu jak z červené knihovny, ale jako nenáročnou oddechovou četbu mohu doporučit.

Štítky knihy

americká literatura únosy dětí

Autorovy další knížky

Harlan Coben
americká, 1962
2016  80%Cizinec
2015  84%Chybíš mi
2008  87%Temné lesy
2014  78%Šest let
2017  86%Smrt v zádech

Kniha Teď, nebo nikdy je v

Právě čtených2x
Přečtených397x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených17x
Knihotéce255x
Chystám se číst149x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x