Technika Pomodoro

Technika Pomodoro https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402282/bmid_technika-pomodoro-atD-402282.jpeg 4 26 6

Když si vysokoškolák Francesco poprvé natáhl při učení kuchyňskou minutku v podobě rajčete, nemohl ještě tušit, že právě vynalezl nejpopulárnější time managementovou metodu na světě. Za 30 let své existence se technika Pomodoro stala legendou a dnes tvoří součást pracovní rutiny milionů lidí, kteří poznali výhody střídání přesně vyměřených fází práce a přestávek. Technika Pomodoro u nás vychází poprvé knižně, navíc obohacená o systém řešení vnitřních i vnějších vyrušení a o metody pro týmy. Se zavedením pravidel techniky Pomodoro získáte: klid, soustředění, sebevědomí a kontrolu nad situací - přesný odhad délky plánované činnosti - schopnost správné reakce na vyrušení během hluboké práce - zrychlení a odhodlání své úkoly úspěšně dokončit. Nechte čas pracovat pro vás. Stačí tužka, papír, minutka a můžete začít. Základem techniky Pomodoro jsou pětadvacetiminutové intervaly hluboké práce prokládané krátkými přestávkami. Po každém bloku čtyř odpracovaných Pomodor přichází delší pauza. Součástí metody je však také plánování a průběžné monitorování denních činností, evidence výsledků a zpracování cenné zpětné vazby, kterou si pomocí jednoduchých záznamů můžete poskytovat sami. Kromě zjednodušení pracovních procesů tak díky technice Pomodoro zjistíte, kolik času a úsilí si různé činnosti skutečně žádají, a již nikdy nepadnete do pasti nesplněných termínů.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

The Pomodoro Technique: The Acclaimed Time-Management System That Has Transformed How We Work , 2018


více info...

Přidat komentář

rencovav
03.08.2020 4 z 5

O technice Pomodoro už vím asi strašně dlouho, třeba osm nebo deset let. Fakt, pamatuju si, jak jsem to kdysi objevila a nadšeně se do toho pustila a nakazila i mamku, takže koupila tu minutku ve tvaru rajčete. I když osobně mi víc vyhovují stopky. Na Google Chrome je dokonce aplikace Pomodoro, to je taky fajn, můžete si tam nastavit i ty přestávky.
Na téhle knize hodně oceňuji a vyzdvihuji, že je stručná, přehledná a říká vám jen to, co potřebujete vědět, a ne milion zbytečností kolem, jako to v podobném žánru často vídám. (Důvod, proč se k tomuhle žánru dostávám, je prostý: Mamka si neustále takové knihy půjčuje či kupuje a já se k nim občas dostanu, občas mě to zaujme a nezřídka kdy mám pak potřebu snažit se ji přesvědčit, aby si přečetla taky něco jiného...) Autor prostě popíše, co to pomodoro a Pomodoro jsou, jak si to zapisovat, jak plánovat a hlavně, že se nemáme stresovat, když se to nepovede. Délka knihy (spíš knížky) je úměrná také tomu, jak jednoduchá metoda Pomodoro je.
Přesto si nemyslím, že ji budu zavádět na 8 hodin denně či víc. Možná, až se rozhodnu konečně se pustit do těch seminárek. Ale myslím, že jedno či dvě pomodora denně by mi mohlo pomoct naučit se lépe soustředit na to, co dělám.

Uterox
14.06.2020 5 z 5

Jsem spokojený s obsahem a ilustrací. Opravdu krátká knížečka. Dá se jednoduše a rychle přečíst a aplikovat do života. Opravdu to funguje. Menší plánování do 30 minutových bloků s odměnou 5 minut. Vřele doporučuji.


angloumene
22.12.2019 3 z 5

Technika Pomodoro je velmi zajímavá. Rozhodně mi hodně pomohla k lepší organizaci času a vyšší produktivitě. Fakt, že zrovna teď mi běží minutka svědčí o tom, že prostě funguje. Problém není s technikou samotnou ale s knihou. Prvních pár kapitol je názorných a přínosných. Jenže pak se vše strašně opakuje. Finální rozpracování principu pro pracovní týmy je pro někoho přínosné, pro mě vůbec.

ŽabákDokvákal
18.12.2019 5 z 5

Byl jsem na tuto techniku hodně zvědavý a zatím mi rady z knihy fungují na jedničku! V práci toho díky technice Pomodoro stíhám mnohem víc, jsem více soustředěný a mám ze sebe dobrý pocit. Za mě zatím jedna z nejlepších time-managementových technik!

Adelix
16.08.2019 4 z 5

Zajímavý způsob, jak si rozvrhnout práci. Někdy použiji.

Mercatino
07.07.2019 odpad!

Absolutně zbytečná kniha. Technika je neflexibilní, nepružná a nepřizpůsobivá. Má i své plusy, ale většinou se nedá aplikovat na práci ve které komunikujeme s lidmi. Kniha je zdlouhavá a vše podstatné najdete ve shrnutí na konci knihy (dvě stránky). Jen žumpa na peníze, překvapuje mě, že Melvil takovou blbost vydalo.

Autorovy knížky

2019  72%Technika Pomodoro

Kniha Technika Pomodoro je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce20x
Chystám se číst31x
Chci si koupit14x