Tatra

Tatra https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448619/bmid_tatra-1GO-448619.jpg 4 5 3

Publikace o významné české automobilce a legendárním designérovi Hansi Ledwinkovi, tvůrci unikátní konstrukce podvozku (tzv. koncept Tatra, užívaný dodnes) i elegantních aerodynamických karoserií – modely Tatra 77 a 87 jsou dnes vozy ceněné sběrateli. Knihu doprovází bohatý ilustrační doprovod – vedle fotografií i technické nákresy či dobové reklamní materiály.... celý text

Přidat komentář

jager
27.04.2022 4 z 5

Kniha není špatná, ale přesto jsem trochu zklamán hlavně jejím obsahem. Historie našeho motorismu je můj koníček, proto jsem za 1000 korun čekal obsáhlejší a podrobnější informace. Bohužel jsem v knize nic pro mě nového nebo zásadního nenašel. Možná je to tím že jsem o našem motorismu toho přečetl opravdu hodně.
Přesto ale knihu řadím ve své knihotéce mezi knižní klenoty.

mira.l
14.05.2021 4 z 5

Celkem zajímavá kniha o automobilech Tatra, a to minimálně ze dvou důvodů. Za prvé proto, že je zde historie výroby Tater podána s důrazem na osobnost geniálního a dnes neprávem poněkud pozapomenutého konstruktéra a duchovního otce tatrovácké koncepce Hanse Ledwinky, a za druhé proto, že je první knihou, kterou jsem na toto téma četl ( a že už jich pár bylo), která nepochází z pera českého autora. Autor se sice narodil v Praze, ale dlouhá léta žije v Anglii.
Originál tedy vyšel v angličtině, a to poprvé v roce 1990. Což je asi trochu znát hlavně tam, kde se mapují události po tomto datu, které jsou zpracovány kulantně řečeno velmi stručně a někdy poněkud kostrbatě.
Zpracování knihy je velmi pěkné, možná trochu netradičně není na křídovém papíru, ale na tuhém nelesklém papíru, což nepovažuji za nedostatek, nicméně je pravda, že i vzhledem k absenci "křídy" se její cena jeví až poněkud přemrštěná, za Kč 1000,-- bych čekal něco, nad čím mi fakt spadne brada. A to se zase upřímně řečeno nestalo. Ano, už jsem uvedl, že kniha je zajímavá, pěkně zpracovaná, ale i vzhledem k tomu, že jsem už pár publikací o různých modelech Tater četl, jsem se zase tak moc nových informací nedozvěděl.
A proto zkrátka do plného hodnocení jít nemůžu.


Kamil123
16.01.2021 5 z 5

Naprosto fantasticka kniha, ktera vas prenese do doby, kdy v moravske Koprivnici sidlila automobilka a vagonka, kterou se inspirovali i mnozi na zapade vcetne Ferdinanda Porscheho a ktera postavila prvni automobil v celem Rakousku-Uhersku. Kazdemu kdo ma rad stare Tatry, knihu doporucuji. Kniha neni nejlevnejsi, ale nebudete litovat jedine koruny ! Opravdovy poklad.

Štítky knihy

Tatra (automobily)

Autorovy další knížky

Ivan Margolius
česká, 1947
2020  88%Tatra
2007  84%Praha za zrcadlem
2005  80%Česká inspirace
2020  100%Jan Kaplický
2015  96%Jan Kaplický výkresy

Kniha Tatra je v

Přečtených6x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst5x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x