Tarzan a město zlata

Tarzan a město zlata https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21169/bmid_tarzan-a-mesto-zlata-vLE-21169.jpg 4 40 3

Přidat komentář

kitty1113
20.09.2023 5 z 5

Tarzan je moje srdeční záležitost a nedám na něj dopustit. Jako malá jsem hltala svého prvního Tarzana ještě v sešitovém vydání a přečetla jedním dechem. Tenkrát se špatně sháněl, později jsem měla knihy vždy zamluvené v knihkupectví a domů mi poštou chodil koresponďák, kde mě informovali, že vyšel další díl a mohu si jej v knihkupectví zakoupit. Příběhy jsou sice lehce naivní (Tarzan je nepřemožitelný a poradí si v každé situaci) a v podstatě pořád na jedno brdo, ale čte se to velice dobře a rychle, já většinou přečtu na jeden zátah:-)

Ladys
05.08.2022 4 z 5

Tak jsem se vrátil do dětských let a sáhl po jednom z dílů s mým kdysi velmi oblíbeným hrdinou - Tarzanem.
Naivní, děravé, jednoduché!
Neměl jsem si kazit vzpomínky...
Říkal jsem si při čtení prvních pár stránek a chtěl knihu odložit.
Jenomže pak se vám Tarzan málem utopil v rozvodněné řece, co ho unášela prudkým proudem Bůh ví kam a díky tomu se zachránil u břehu, kde bylo poblíž zapomenuté město. A od té chvíle už jsem propadl kouzlu četby této lehoučké dobrodružné knihy a s pocity malého, do příběhu zažraného kluka jsem hltal stránku za stránkou.
Tomu městu, co jsem psal, vládla snad nejkrásnější žena Afriky, bohužel rozmazlená a až krutá Nemone.
A protože je Tarzan od přírody zvědavý, tak přelezl městskou zeď a od té chvíle se spustil řetězec událostí, které nabývaly spád a ani sám neohrožený hrdina neměl sil to zvrátit. Střet s vládkyní a jejími nohsledy na sebe nenechal dlouho čekat.
Někdo z vás by řekl brak, škvár, ztráta času.
Já čtu v podstatě cokoliv, na co mám chuť a pro dobrodružnou četbu mám slabost, kterou sám sobě neumím moc vysvětlit. Prostě nejspíš kus toho kluka, co má rád dobrodružství, ve mě zůstal. A vlastně jsem rád.
Objektivně průměrné hodnocení zvednu subjektivně o jednu a půl hvězdičky a právě za ten pocit napětí a nebezpečí v podobě příběhu, který ve světě internetu a přepálených vyprázdněných blockbusterů ve mě vyvolává hřejivé, spokojené teplo.
Jako když se zachumláte do peřin. A to mám rád.


Edward52
30.11.-0001

16 kniha - Tarzan osvobodí bílého muže, aby pak s údivem zjistil, že onen muž oatří k národu, o kterém ještě neslyšel. Pochází z Ontharu, tajuplné to říše dvou starobylých měst. Když Tarzan navštíví tato města - Athne, město slonoviny a posléze Cathne, město zlata, setká s královnou měst Nemone,. Ta se do něj zamiluje a hodlá si jej vzít za muže, no a pokud Tarzan nevyhoví, bude předhozen lvům.

Štítky knihy

Tarzan

Kniha Tarzan a město zlata je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce76x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x