Tarot divokého lesa

Tarot divokého lesa https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462851/bmid_tarot-divokeho-lesa-f8z-462851.jpg 4 5 5

Pro všechny, které lákají tajemné hvozdy Vstupte do divokého lesa a ocitněte se ve světě, kde vládnou příroda a mýty, prostota i hluboké poznání. Kráčet mezi letitými stromy znamená cestovat zpět do dob, kdy jsme byli jiní a náš vztah k moudrosti předků byl stejně samozřejmý jako dýchání. Je málo témat, která jdou takto hluboko. V Tarotu divokého lesa nás Mark Ryan a John Matthews seznamují s klasickými lesními archetypy, jako jsou Zelený muž a Zelená žena, Muž v kápi, Lučištnice, či Rozťatý dub. Jsou zde i zvířata se symbolickými významy jako Jestřáb, Zajíc, Vydra a Vlk – tvorové, kteří se kdysi pohybovali spolu s námi po zelené divočině a ozvěnu jejich přítomnosti cítíme i dnes. Živé a barvité obrazy Willa Worthingtona probouzejí tento svět k životu a dávají nám pocítit sílu a magickou moc divokého lesa. Tarot divokého lesa čerpá inspiraci z předkeltské mytologie a víry založené na moudrosti šamanů a zákonech lesa. Vychází z koloběhu ročních období a pradávných oslav a umožňuje nám tak opět navázat spojení s dávno ztraceným světem, s jehož pomocí dokážeme lépe porozumět sobě samotným.... celý text

Přidat komentář

evelýny
včera 5 z 5

,,Přečti si knihu, medituj s kartami a pak knihu odlož a postupuj podle svého uvážení."

Vydejte se na cestu sebepoznání.

Přijměte pozvání POUTNÍKA, sebedůvěru ŠAMANA, intuici VĚDMY a s velkorysostí ZELENÉHO MUŽE se ponořte do magie Tarotu divokého lesa..
S PAMĚTÍ PŘEDKŮ naslouchejte svým instinktům a své intuici.
S LUČIŠTNICÍ uchopte tu pravou chvíli a nechte svoji duši, aby se rozlétla.
S odvahou JELENA, tichým souhlasem MUŽE V KÁPI roztočte KOLO změny. STRÁŽCE LESA vám dodá sílu, ZRCADLO může osvětlit nové vidění CESTOU transformace.
HLÍDAČ vás vyzývá, hvězda osudu POLÁRKA udává směr.
S procitnutím VELKÉ MEDVĚDICE jste doputovali ke STROMU SVĚTLA.

Na první pohled zdá se tento tarot trochu jiný.
V kartách Malé arkány ŠÍPY vystřídaly meče, LUKY pro změnu hole, pentakly se změnily v KAMENY. Pro podstatu lesa celkem logické.
I karty Velké arkány jsou pojmenovány zcela netypicky.
Ale když se ponoříte do jejich významu, opravdu je tento tarot jiný?

Jediné, k čemu bych měla výhrady, je výtvarné zpracování. Ale za to může moje citlivá duše :-)
Originalita tohoto tarotu zvítězila.

Zmiu
26.10.2021 5 z 5

Tyhle karty mě chytly za srdce. Nevadí mi, že jsou jiné než klasický tarot, ten mi naopak v hodně věcech nesedí. Jak už tu bylo řečeno, buď vás osloví nebo ne.


RenataP
07.07.2021

Karty dle mého názoru rozvíjí tarot více do přírody, do symboliky, která není prvoplánově tarotová, jak jsme zvyklí. A to může mást, ale také nesmírně přitahovat. Stejně tak jsem si všimla, že některé karty rozvíjí významy, které nejsou na první dobrou u klasického tarotu - a po mnoha výkladech bych řekla, že právě ta jinakost dává velmi zajímavou atmosféru, to spojení s kolem roku (a to chce opravdu delší čas, než do něj vplujete, možná právě celý rok poctivého sžívání se). Jsou to karty s naprosto jinou atmosférou, než jsme zvyklí. A kdo se zajímá o cykly roku, tak bude nadšen, tohle je hra pro celý rok.

Atanone
10.03.2021 5 z 5

Tady bych si dovolila nesouhlasit s předchozím komentářem. I když slovo nesouhlasit může navodit iluzi střetu. Ne. Jde asi o vnímání věcí. Všechno to, co Corpy píše, je fakt. Ale pro mě je právě v tomto jedinečnost této sady karet. On to totiž není klasický tarot, tak jak je běžně vnímaný. Asi i proto jsou karty pojmenovány jinak. Sama v tom nevidím problém, spíš bonus, vykládat s ním půjde, navíc obrazová symbolika je klasickému tarotu blízká, takže nemyslím, že bych se nějak potřebovala "přeučovat". Autoři sami upozorňují na to, že tato sada je myšlená spíš jako cesta vnitřního poznání v rámci keltského Kola Roku.
Sama vnímám tarot spíš jako cestu k sobě, než něco, co mi může odhalit budoucnost. Pokud se totiž dopřemýšlíme k tomu, že jsme v dobrých rukou, mnohé otázky pozbývají smysl.
Myslím, že co se týče této knihy a karet, jsou ty naše DK hvězdičky opět trochu zavádějící v tom, že vždy je to o vnitřním pocitu. Buď nás něco osloví, nebo ne. Co se týče tarotu, sama jsem se jedné sady "zbavila" z podobných důvodů, jako uvádí Corpy o této. To přece nevadí, tarot je podle mě o hledání. Až najdeme to, co nám vyhovuje, zůstaneme u toho.

Corpy
03.02.2021 2 z 5

Krásně zpracovaná tarotová sada s předkeltskou tématikou. Je tu však veliké ,,ALE".
Velké množství karet je pojmenováno zcela jinak, než je tomu u běžných tarotových sad. Třeba typický Viselec je Zrcadlo, místo Soudu tu máme Bílou medvědici a tak podobně.
Také s Malou arkánou tomu není jinak. Místo mečů máme šípy a místo holí máme luky. To mi dělá problém.
Dalším problémem je kniha a výklady k jednotlivým kartám. Přijde mi, jako by se autoři snažili poukazovat jenom na to dobré, co si z karet můžeme vzít. Ale co stinné stránky a negativa, na které tarot poukazuje? To zde vůbec nenajdeme. Nebo třeba úplně nesmyslný výklad určitých karet, když víme, že karta má znamenat něco trochu jiného?
No nevím přátelé. Jako karty jsou to hezké, ale po pár málo výkladech mi vůbec nesedí. Vrátil jsem se ke svému Keltskému dračímu a Havranímu tarotu...