Tarot: Cesta hrdiny

Tarot: Cesta hrdiny https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222519/mid_tarot-cesta-hrdiny-222519.jpg 4 15 6

Fascinující putování prostřednictvím obrazů Velké arkány plné odvěkých zkušeností lidstva a objevných vědomostí. Elisabeth Haichová, první dáma tarotu, legendární mistryně jógy, autorka mystického světového bestselleru Zasvěcení a největší opravdu zasvěcená žena Západu za posledních sto let přináší neuvěřitelný vhled do podstaty člověka. To vše za přispění pradávné síly tarotu… Tarot je prastarou iniciační cestou a esoterickým systémem zasvěcení pomocí magických duševních obrazů „Cesta hrdiny“ představuje spirituální životní pouť každého člověka Tajemství Velké arkány tarotu spočívá v tom, že jejích 22 karet představuje dvaadvacet tajných duchovních bran k zasvěcení. Tato klasická forma nás zavádí do hlubin lidské duše. Pomocí symbolického zrcadlení motivů karet Elisabeth Haichová mistrně a podrobně osvětluje náš osud a životní úkoly. Esotericko-spirituální tarot slouží vývoji naší osobnosti. Děje se tak prostřednictvím magických duševních výjevů Velké arkány slavné rosenkruciánské Wirthovy tarotové sady, jejíž barevné vyobrazení kniha obsahuje. Symbolický výklad Elisabeth Haichové se dá samozřejmě použít i na jiné verze tarotu (například na Crowleyův nebo na Ryder-Waiteův), neboť symboly jsou univerzálními obrazy v proměnlivých barvách a nuancích, jaké nabízí sám život.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Tarot: Die Reise des Helden , 2013


více info...

Uruana
Uruana
22.03.2021 5 z 5

Jsem autorce vděčná za útlou knížku s přesně symbolickými kartami a výborným, srozumitelným, jednoduchým a zároveň hlubokým výkladem.

Leonora
Leonora
15.02.2021 3 z 5

Jak název napovídá, týká se pouze velkých arkán (jejichž skloňování a psaní mi mimochodem v téhle knížce trhá žíly). Úvod není nijak moc k věci, je to spíš všeobecně mystická omáčka, což ostatně platí i pro celý zbytek knihy. K výkladu grafické stránky tarotu si autorka dost nešťastně vybrala málo známý a ještě méně rozšířený rozenkruciánský tarot, takže v tomhle ohledu je všechno jen ne univerzální. Celkově je to hromada volných asociací, ale z psychologického a mystického hlediska je to kniha celkově vzato docela podnětná.


HannyC
HannyC
03.07.2017 5 z 5

... nakonec si vás TO najde ... můžete se TOMU smát ... a věřte ... nakonec se to vysměje ONO vám :) ... vlastní zkušenost :) ... život je naštěští nepředvídatelný ... a kouzlo překvapení je prostě nesdělitelné ... úžasná knížka pro ty, které si TO taky našlo :) ... vítejte v klubu a žasněte dál :) ... prima čtení pro ty, co vědí TO, co ti druzí ještě ne :)

Turiel11
Turiel11
05.01.2017 5 z 5

Skvělá kniha! Velmi hluboká a inspirativní. Jsem vděčná, že se mi dostala do rukou.

Janka7
Janka7
07.11.2016 5 z 5

Moudrá kniha od moudré autorky Elisabeh Haich, opět silné téma, je znát duchovní zasvěcení a znalost a zkušenost. Jedna z nejsilnějších knih o tarotu... Doporučuji.

džanaka
džanaka
17.04.2015 5 z 5

Fantastická knížka. Autorka provádí čtenáře 21 stupni duchovního vývoje od prvního uvědomění si své duchovní podstaty (karta Mág) až po úplné splynutí s Bytím. Bylo pro mě heurékou, když jsem objevil svoji kartu. Přečetl jsem již mnoho duchovních knih, ale až teď jsem zjistil, kde se na své cestě nacházím, co jsem již prošel a co mě ještě čeká. Také je mi teď jasné, proč mi něterá duchovní cvičení ještě nejdou - musím ještě prožít pár karet...

Autorovy další knížky

Elisabeth Haich
maďarská, 1897 - 1994
1994  89%Zasvěcení
2014  86%Sport a jóga
2008  79%Sexuální síla a jóga
2014  87%Tarot: Cesta hrdiny
2022  100%Odkaz - Život a učení zasvěcenkyně

Kniha Tarot: Cesta hrdiny je v

Právě čtených3x
Přečtených20x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x