Targa: Okamžik před smrtí

Targa: Okamžik před smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384659/bmid_targa-okamzik-pred-smrti-Vzu-384659.jpg 3 55 20

Targa série

1. díl

Targa Hendricksová nemá přátele, rodinu ani lásku. Dokonce ani strach. Nemá nic, co by mohla ztratit. Proto je tak dobrá v tom, co dělá. Jako tajná agentka chytá sériové vrahy přímo při činu. Jenže existují jen dva způsoby, jak uspět – stát se jejich obětí, nebo je přesvědčit, že je stejná jako oni. Další, koho musí Targa dostat, je univerzitní profesor psychologie posedlý nahráváním posledních slov svých obětí. Uvěří tajné agentce? Kdo ve hře na život a na smrt zvítězí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Targa - Der Moment, bevor du stirbst , 2017


více info...

Mája777
Mája777
22.10.2022 4 z 5

Nebylo to tak zlé. Přečetla jsem ji za jeden den. Ale proč musí být téměř každý vyšetřovatel něčím posedlý. Kam se poděli Colombové, Maigretové, Exnerové a ostatní ze staré detektivní školy. Dnes už nejde o hloubku vyšetřování, ale jde o to čím čtenáře zase ohromit.
Trochu mě mrzí, že jsem si nevšimla, že toto je první díl a druhý je asi v nedohlednu.
Tak třeba někdy …
(22. 10. 22 - 23 925 - 55)

DominaCZ
DominaCZ
30.03.2022 odpad!

Jako...neměla být ona mega inteligentní?? A pak " podá jí malou součástku.
-To je vysílačka.
*Co já s tím??
Je jí jasné, že to nepoužije."
Jako na co by vysílačka asi tak byla??
A jako jak nepoužije?? Si tam hodlá dělat co chce a VŠE jí projde?? Hnus.

Nechápe ani co znamená dostat se vrahovi pod kůži?? Sorry to je potom ale blbá, a ne inteligentní :)

Ne, nelze...nedám to. Odkládám.


Danago
Danago
20.02.2022 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Děj je určitým způsobem temný a znepokojující. Konec je bohužel úplně otevřený a příběh pokračuje další knihou , která bohužel u nás nevyšla. Což je podle mě obrovská škoda.

zouharov
zouharov
13.01.2022 2 z 5

Ze začátku mě i bavilo, četlo se to dobře, pak už mi těch vražd přišlo moc. Nechápala jsem, proč už vraha dávno nesleduje policie, odposlechy atd. Lehce mi vadilo i to, že vrahovi všechny ženy tak snadno podléhaly.
Postava Targy tajemná, vlastně se mi na knížce nejvíc líbil začátek a konec, který se týkal jejího života. Možná si přečtu i další díl, abych věděla, jak to s Targou bylo a bude.
Knížka zaujme názvem i obalem.

Mira7
Mira7
17.10.2021 3 z 5

V žánru krimi mám několik oblíbených autorů, občas ale sáhnu po nějaké novince. Jako v tomto případě. Kniha mne nezklamala. Targa byla zajímavá ústřední postava, neměl jsem problém si ji oblíbit. Proč dávat psovi profláklé jméno Ben, když se může jmenovat Pes?

bolkovo
bolkovo
23.08.2021 2 z 5

No jak bych tuto knihu popsala. Námět je docela zajímavý, možná se to i dobře čte, ale navzdory tomu je to strašná nuda. Zbytek knihy jsem přeskákala po stránkách, abych věděla konec.. Nevím čím to je, ale asi to je prostě blbě napsaný??? Anebo je možné, že muž a žena, jako dvojice autorů, nemůžou sepsat kloudnou věc.. :)

marrie5227
marrie5227
04.07.2021 3 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek při jednom ze svých nákupů, sama od sebe bych si ji ani nekoupila. Každopádně děj mne zaujal a byla jsem nadšená.
Musím říct, že mi chybí trochu osobnost hlavní postavy - Targy. Zdá se mi vcelku nepříjemná, určitě by se na ní dalo zapracovat.
Avšak Sandman překvapil příjemně, na sériového vraha působil velmi sympaticky, dokážu si takového člověka představit a nepřekvapuje mne, že nebudil podezření u dalších žen.
Kvůli podivného konce jsem zvědavá, zda autoři vydají další díly.

nela3812
nela3812
10.04.2021 4 z 5

Námět příběhu je skvělý a ze svého pohledu mohu říci, že je neotřelý. Samotné vraždy jsou promyšlené a nejedná se jen o zastřelení oběti v temné uličce. V tom vidím velké plus... Oběti nalezené na Sprévě najednou přestali dýchat...jak se to mohlo stát?

Hlavní postava Targa je zvláštní osoba... Ledově chladná, nedostupná... Z čehož pramení i jistá namyšlenost, která mi nebyla sympatická, avšak do celého příběhu skvěle zapadla.

Vyšetřování vražd bylo zvláštní. Především zblížení Targy a Sandmana, které tomu předcházelo. Vždy když si na to vzpomenu, říkám si že to byl hlupák, že na něco takového skočil... Každopádně vyšetřování v utajení se mi později začalo líbit a v poslední třetině to začalo nabírat na obrátkách.

Konec příběhu? Skvělý i když trochu očekávaný. Ale i přesto zůstalo napětí.

Knihu jsem přečetla velmi rychle, což mě po přečtení špatných recenzí překvapilo. Příběh se mi líbil a ráda si přečtu také pokračování, v případě že vyjde.

Doporučuji.

Vixiene
Vixiene
23.03.2021 2 z 5

2,5/5

Targa je tajná agentka, která je moc dobrá v tom, co dělá. Má za úkol dostat univerzitního profesora psychologie, který si nahrává poslední slova svých obětí, proniknout do jeho života jakožto další oběť a usvědčit jej.

Nečekala jsem nic vyloženě skvělého a také jsem nic skvělého nedostala. Relativně průměrný (možná i krapítek podprůměrný) thriller, s přenádhernou "badass" hlavní hrdinkou, která může všecko, protože je prostě ve všem nejlepší :-D a navíc má za sebou velice krušnou minulost, jak už to tak poslední dobou v thrillerech bývá. Jak už z těchto řádků vyplývá, Targa mi nebyla vůbec sympatická.

Infiltrace k vrahovi mi přišla úsměvná, stejně jako drtivá většina scén. Repetetivní děj nezachránilo ani pár rádoby šokujících zvratů. Musím se přiznat, že jsem v knížce přeskakovala a ani tak jsem o nic nepřicházela.

Na druhou stranu, díky velkému fontu, poloprázdným stránkách a tomu, že je kniha čtivě napsaná (přemýšlím, kdy jsem o nějaké napsala, že není čtivě napsaná... :-D ) stránky docela ubíhají. Prostě celé to bylo takové zvláštní, překombinované pravděpodobně zaujmout co nejširší okruh čtenářů a šokovat, bohužel se to podle mého názoru nepovedlo.

Malé varování - konec je otevřený a kdoví, jestli vyjde další díl, tak pokud toto nemáte rádi, tak se možná do knihy raději nepouštějte :-D

Mischa096
Mischa096
18.03.2021 3 z 5

Za mě předčila očekávání, jelikož jsem ji dostala k nákupu jako dárek. Tudíž mé očekávání nebylo velké a možná to dost ovlivnilo moje hodnocení. Kniha se mi líbila, dobře se četla a už do začátku mne vtáhla do děje. Nemám ráda, když jsem na 100 stránkách a pořád nevím o čem ta kniha bude. Trochu jsem byla zklamaná, že nebyl více vykreslen Berlín, ve kterém se děj odehrává. Co mne naštvalo byl otevřený konec a pokračování v nedohlednu.

IreneP
IreneP
24.02.2021 3 z 5

Bylo to dobré, ale tím, že je otevřený konec a další díly česky nevyšly, tak je to dost zabitý....

mikika
mikika
08.04.2019 3 z 5

ideální pro fanoušky úchylů a asociálních antihrdinů, psané dost na efekt - jako podle příručky "jak napsat psycho detektivku."

ArwenAragorn
ArwenAragorn
11.01.2019 3 z 5

Docela neobvyklý námět, kniha je čtivá, ale mě si příliš nezískala. Něco mi tam chybělo. Hodnotím ji jako průměr a pokračování asi vyhledávat nebudu.

alzbeta4340
alzbeta4340
22.12.2018 3 z 5

Nepochybně čtivá kniha, která mě bohužel zaujala míň než jsem čekala. Možná je to samotnou hrdinkou (ocenila bych trochu normálnosti) anebo znalostí vraha.
Přesto si myslím, že si Targa své čtenáře najde.

Dáma s hrnstjm
Dáma s hrnstjm
20.10.2018 2 z 5

Nechala jsem se nalákat západoevropským prostředím... děj se odehrával v Berlíně, ale nebylo to znát, bylo to po všech stránkách velmi "světové," snad aby příběh držel krok s proslulými severskými detektivkami a americkými seriály... Hlavní hrdinka má opět plno vlastních démonů, začínám si myslet, že bez toho není současná detektivka detektivkou. Navíc jí autoři dali do vínku pár dalších specifik, asi pro případ, že by "vnitřní démoni" nestačili. Příběh byl svižný, čtivý. Že byl psán v přítomném čase mi došlo až v závěrečných kapitolách, kde docházelo k rozuzlení a ten přítomný čas byl najednou velmi nepříjemný, působil na mě nepřirozeně, snad až násilně. Celek hodnotím jako nic extra, možná mi nesedlo téma, možná jsem trochu náročnější čtenář...
Vadila mi ještě podoba knihy, plýtvání papírem - široké řádky, široké okraje, prázdné stránky. Kniha mohla být klidně poloviční.

jaste
jaste
03.10.2018 4 z 5

Přišlo mi to dost překombinované a nemám ráda otevřené konce. Čtyři hvězdičky za atmosféru a hrdiny.

astra3
astra3
28.09.2018 5 z 5

Nová zajímavá série s mírně vyšinutou vyšetřovatelkou. Výjimečně se děj neodehrává ve skandinavských zemích, ale v Berlíně. Závěr nás už láká k dalšímu dílu. Doufám, že bude brzy.

bookcase
bookcase
10.09.2018 5 z 5

Výborné, famózní, napínavé, drsné, dechberoucí... a tak dál, a tak dál, prostě top.

Lóra1961
Lóra1961
10.09.2018 5 z 5

Na thrillerovém nebi vyšla nová hvězda: speciální agentka Targa! Kniha se skvěle četla, nechyběla řada překvapivých momentů a zvratů, sympatická, leč svérázná hlavní hrdinka a vrah, jehož identitu se netradičně dozvídáme hned na začátku knihy.
Ačkoliv je případ vyřešen, konec nabízí pokračování a zřejmě tak naváže dalšími epizodami, které budou propojeny nelehkým osudem Targy. Těším se na další knihu.

ivousekk
ivousekk
28.08.2018 4 z 5

Super thriller, který se dobře četl a byl tak akorát napínavý. A ještě jsem se dozvěděla něco nového o sexuálních úchylkách. Bezva, jak může být thriller vzdělávací :)
Targa byla skvělá, hodně mi připomínala Sagu Noren ze seriálu Most.

Štítky knihy

thrillery Německo Berlín sérioví vrazi krimi

Autorovy knížky

B.C. Schiller
rakouská
2018  64%Targa: Okamžik před smrtí

Kniha Targa: Okamžik před smrtí je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených4x
Knihotéce82x
Chystám se číst64x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x