Dům na konci cesty

Dům na konci cesty https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460287/bmid_dum-na-konci-cesty-rGu-460287.jpg 4 31 13

Tara série

< 8. díl >

Jak si soukromá vyšetřovatelka Tara poradí s několika vraždami a neřešitelnými záhadami? Přítelkyně z dětství ji pozvala do domu svého podivínského otce, protože se obává, že někdo z blízkých brzy zemře. Po příjezdu Tary do Havraního lesa začnou umírat lidé a podezřelí jsou téměř všichni. Kdo dokáže vymyslet tak rafinované zločiny, se kterými si neví rady dokonce ani Tara?... celý text

Přidat komentář

čef
25.08.2023 4 z 5

Detektivka trochu ujetá, někdy dobře, to když autorka pitvá charaktery jednotlivých postav, a že jich tedy je, a někdy hůře, to když se pouští do trochu přesložitého hlavního příběhu. Humornou vložku obstarává především hlavní komisař, ale i v ostatním jde spíše jen o zábavu než krimi na způsob anglické klasiky, jak asi autorka původně zamýšlela.

Monika1717
26.03.2023 4 z 5

Přečteno za 2 dny v lázních, oddechovka, vyšetřovatelka byla docela sympatická. Vraha jsem neodhalila, dočetla jsem poctivě do konce. Asi do třetiny knihy jsem se nevyznala v postavách, Julián, Fabián,.... České detektivky mám ráda, byť někdy tak trošku připomínají díla jiných autorů. Určitě to nebyla poslední kniha této autorky, kterou jsem přečetla.


konicekbily
10.10.2022 3 z 5

Zápletka podle paní Agathy Christie, domnívám se, že podoba této zápletky není náhodná, ale záměrná. Provedení již takové není, autorka se zaměřuje na popisování děje - to jí jde dobře, ale již menší úsilí vyvinula na celkové objasnění. Chápu to, že Tara není slečna Marplová, ani Poirot. Ale jako odpočinkové čtení je to poměrně dobré.

akinomV
26.05.2022 5 z 5

Opět pěkný příběh s Tarou, tuhle detektivní sérii mám opravdu ráda. A tentokrát to bylo pěkně zašmodrchané :-)

myryjam
10.03.2022 3 z 5

Tak ajk psali další, dobrá oddechovka, pěkně se to četlo, je tu podle mě hodně inspirací Agatha Christie (nedávno jsem poslouchala její Hadí doupě a byla tam taky taková roztomilá holčička. Hlavní hrdinka je mi nesympatická, ale i přesto jsem knihu přečetla na jeden zásah. Slušně odvedná řemeslná práce.

Pepina19
25.10.2021 3 z 5

nebylo to špatné, jen jsem měla dojem, že tady Tara moc nevyšetřovala :o)

Iki1
23.08.2021 3 z 5

Dobrá oddechovka, zvlášť na letní lenošení. Občas jsem tápal v postavách, kterými je kniha dost zalidněna. Také temné prostředí Krušných hor a semknutost obyvatel obce mi přišly dost nereálné. Podobně hodně nadsazená mi přišla hloupost policejního vyšetřovatele. A závěrečné aha hlavní románové postavy jsem tak nějak nepochopil - její dedukce nebyla moc přiblížena.

kneslova
13.08.2021 4 z 5

Čtivě napsaná detektivka, čtení na dovolenou …

tereza7090
20.07.2021 5 z 5

Tak tohle mě opravdu bavilo. Skvělá knížka od české spisovatelky, kterou jsem sice znala, ale neměla od ní nic přečteno. Jaká škoda, hned musím napravit. Kniha Dům na konci cesty mi přijde něco mezi detektivkou, thrillerem a románem. Jsou zde i prvky humoru, nadsázky a ironie. Autorka zde líčí osudy obyvatel jednoho domu a několika postav a charakterů. Líbí se mi ústřední postava soukromé vyšetřovatelky Tary, je to rozhodná žena s bystrým úsudkem, která se jde tvrdě za svým. Naopak policista Vyskočil je jejím protipólem, ať už v myšlení anebo vyšetřovacích schopnostech. Z rodiny Jermanů mi nejvíce k srdci přirostla Dominika, kamarádka Tary, švagrová Lucie a pak hospodyně. Naopak bytostně nesympatická mi byla Sára. Každý z rodiny má svá tajemství, nad rodinou velí pevnou rukou otec Dominiky. Celá rodina, až na jeho nejmladší děti, se mu musí podřizovat. V knize je postav tak akorát, aby se v nich čtenář neztrácel, takže se dobře sleduje dějová linka. Na můj vkus je zde vražd až příliš mnoho, to však knize přidává na čtivosti. Hlavně konec jsem "zhtla" během jednoho večera. Vraha jsem neuhádla ani náhodou. Za mě tedy opravdu dobrý, dávám plný počet hvězdiček a doporučuji.

nada3314
29.06.2021 4 z 5

Začínat čtení série 8. dílem, není asi moc šťastné :-) Já jsem byla tak nadšená, že mám knihu od Veroniky, že mi to vůbec nedošlo. Můžu, ale říct, že to ničemu nevadí… Kniha se dá číst i jako samostatný příběh, neměla jsem pocit, že by mi něco chybělo… Musím se přiznat, že ač jsem milovníkem detektivek, tahle byla první od českého autora resp. autorky.

Je to takový styl „alá“ Agatha Christie – jedno místo, vražda a hodně podezřelých. Mám moc ráda tento styl oddechových detektivek. Líbila se mi moc i tato česká, děj byl propracovaný místy i dost napínavý. Autorka má skvělý inteligentní humor, často jsem se těm hláškám nasmála :-)

Hlavní hrdinka soukromá vyšetřovatelka Tara, mi byla hodně sympatická. Zápletka byla skvělá, já jsem vraha neuhádla a ani jsem neměla nejmenší tušení…a myslím, že se to asi tentokrát nepodaří nikomu.

Určitě doporučuji jako oddychové čtení, za mě super a moc doporučuji, opravdu moc povedená detektivka a já si určitě pořídím další díly, mám to tentokrát jednoduché – předchozím 7 je již napsáno, tak nemusím čekat na nový příběh :-)

Modrina
14.06.2021 4 z 5

Taky by mě zajímalo, jak to Taru napadlo. Ale i s touto výtkou můžu knihu jen doporučit, moc dobře se mi četla.

kolacky
24.05.2021 4 z 5

Ale jak na to Tara přišla? Na to, že ta stará událost je jinak a že v tom mají prsty?
Jinak zase dobrý nápad, co se příběhu týče.

martina1199
18.05.2021 4 z 5

Další skvělá detektivka s vyšetřovatelkou Tarou v hlavní roli. Opět pořádně zašmodrchaná :-) Osobu vraha jsem neodhalila a smeknu klobouk před každým, kdo ji odhalí :-)