Tanec života

Tanec života https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271137/bmid_tanec-zivota-R3c-271137.jpg 4 7 4

S humorem psané memoáry významné české baletní sólistky Heleny Koudelkové zachycují její životní příběh od dětství přes úspěšnou taneční kariéru v několika divadlech, televizní a filmové účinkování, choreografickou spolupráci s předními českými zpěváky, angažmá v pařížském revuálním divadle Ex Nouvelle Eve až po zážitky z cestování Evropou s vlastní taneční skupinou a založení vlastní modelingové školy v Curychu. Autorka nechává nahlédnout do svých čtyř manželství i dalších citových vztahů se zajímavými osobnostmi. Kniha je nejen příjemnou četbou, ale také cenným svědectvím o některých méně známých kapitolách českého kulturního dění v 50. a 60. letech 20. století.... celý text

Přidat komentář

DámaMáma
21.03.2022 5 z 5

Naprosto fantastická kniha! Doporučuji nejen baletomanům, ale všem, kteří berou život tak jak je… bravo!

Ivet_V
11.07.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem dostala od ZUŠ jako absolventský dárek. Neměla jsem od ní vysoká očekávání, ale mile mě překvapila. Autorka ukázala, že žádný život není procházka růžovým sadem a to celé popsala s nesmírným humorem. Taky se mi hrozně líbilo, že nepopsala jen svůj život, ale nakoukli jsem do zákulisí jiných známých osobností, se kterými se během života seznámila.


7771
21.06.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka. Líbí se mi jednoduchý styl psaní a taky to, že je v knize dost decentně napsáno i o soukromí paní Heleny Koudelkové. Taky se sem tam zasmějete. Mně se nejvíc líbila část o jejích studiích na Taneční konzervatoři v Praze. Určitě doporučuji tomu, kdo má rád biografie, konkrétně autobiografie a baletkám. Ale číst to mohou pochpitelně všichni, hlavně díky čtivé formě. Za mně 5*.

Simstr
02.03.2020 2 z 5

Kniha byla napsána a vyprávěna jednoduchým jazykem. Je to opravdu pár stránek textu s fotografiemi. Četla se dobře, děj plynul. Každopádně jsem si knížku půjčovala s tím, že tam bude více "ze života baletek". Nebylo. Pokud někoho zajímá život paní Koudelkové, do toho. Jinak nic moc zajímavého.

Štítky knihy

balet baletky

Autorovy knížky

2015  80%Tanec života

Kniha Tanec života je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x