Tanec tulipánů

Tanec tulipánů https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441462/bmid_tanec-tulipanu-YRc-441462.jpg 4 28 10

Baskické Urdaibai je magický kraj protkaný přímořskými mokřady. Tato idylická scenerie se stane pozadím děsivého zločinu: kdosi přivázal na koleje slavnou místní novinářku a její smrt zveřejnil v přímém přenosu. Oběť držela v ruce překrásný rudý tulipán. Mladá vyšetřovatelka Ane Cesterová stojí před nelehkým úkolem: nejenže náhle velí speciální jednotce, která má za úkol podivným vraždám s nezaměnitelným podpisem učinit přítrž, musí se navíc vyrovnat se stíny vlastní minulosti. V minulosti ostatně leží i klíč k celému případu: seznam ženských jmen. Čas běží a jména na seznamu neúprosně ubývají – obětí přibývá.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Argo
Originální název:

La danza de los tulipanes , 2019


více info...

astra3
astra3
14.11.2021 3 z 5

Moc rozvleklé. Ani hlavní vyšetřovatelka mi nesedla.

moni.ka
moni.ka
31.10.2021 3 z 5

Čekala jsem další Dolores Redondo, ale bohužel, nestalo se. Začátek slibný, ale brzy to sklouzlo do překombinované nudy, a už se to z ní do konce nedostalo.


L.Helena
L.Helena
05.10.2021 3 z 5

(SPOILER) SPOILER
Začátek vypadal slibně, jenže pak to sklouzlo do poměrně zdlouhavého vyprávění. Příběh vcelku zajímavý, jen způsob, jakým byl vyprávěn, mi zrovna nesedl. Objevení dalších obětí mi přišlo takové nemastné – neslané, prostě žádné drama, jak by se v podobné situaci dalo očekávat. Co stojí v pozadí případu, mně bylo jasné hned, jak poprvé u jedné z obětí vyšlo najevo, že v mládí strávila nějaký čas v klášteře a pak se vrátila „jako vyměněná“. Vyšetřovacímu týmu to však nedošlo ani tehdy, když se stejná situace vyskytla i u dalších obětí. A doslova jako banda nýmandů vypadali, když při zásahu v klášteře slyšeli matku představenou, co v poblouznění vykřikuje, a stejně jim to pořád nedocvaklo. Pak se jim teda konečně rozsvítilo, ale to už mě tak štvali, že jsem zbytek knihy dočetla s vyloženou nechutí. Ani závěrečné scény, které by měly působit dramaticky a napínavě, můj celkový dojem o knize nevylepšily. Slabé 3*.

JustWomen
JustWomen
28.07.2021 4 z 5

Kniha mě nezklamala, i když Sněžné město bylo ještě o level výše. Ale to prostředí, příroda i vztahy tam byly skvělé. Ty tulipány sice super, ale stejně jako motiv, tak trochu neuvěřitelné. A krásná obálka.

Katania
Katania
02.07.2021 4 z 5

Španělská krimi si mě po trilogii Sněžné město získala. A tahle kniha není výjimkou. Doufám, že budou další.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
19.05.2021 2 z 5

40%

Tentokrát mně kniha nesedla. Příběh mně připadal mírně překombinovaný, nebavily mě vztahy mezi policisty a nezachránilo to ani prostředí Baskicka.

mikika
mikika
04.05.2021 4 z 5

ideální pro čtenáře, kteří dočetli trilogii Ticho ve sněžném městě a chybí jim španělské prostředí. Dobré čtení, i když nic úplně převratného.

alzbeta4340
alzbeta4340
02.05.2021 5 z 5

Nově vzniklá jednotka baskické policie dostane na starost případ sériového vraha, který své oběti zdobí kyticemi tulipánů. Motivů je ze začátku hodně, ale podezřelých méně a policisté se musí hodně snažit... Rozvitý, ale vždy přehledný děj dobře dotvářejí staré i nové vztahy mezi policisty i lákavý popis tamější přírody.
Tato detektivka se mi opravdu líbila a jako bonus beru i krásnou obálku. Ráda doporučuji!

Šebestová3
Šebestová3
11.03.2021 5 z 5

Mně se líbila moc, prostředí Baskicka, sympatické postavy, děj ubíhal přiměřeně rychle. Tohle mě bavilo číst.

Žaneeetkaa
Žaneeetkaa
10.03.2021 2 z 5

Dlouho jsem měla Argo zaškatulkované jako nakladatelství s kvalitní literaturou. Tanec tulipánů mě bohužel přesvědčil o opaku. Autor použil všechny možné otřepané motivy, které se kdy v knihách objevily, tudíž celý případ působil překombinovaně. Četba mi působila potíže, několikrát jsem měla chuť knihu odložit. Postavy zápasily s častými výbuchy vzteku, vedly zbytečné dialogy a občas nesmyslně odbočovaly od příběhu, celá kniha se tak natahovala.
Tulipán jako podpis vraha mě zaujal, ale nestačilo to. Tajemné Baskicko se nijak nepředvedlo a autor vlastně také ne. Kniha byla velkým zklamáním a ani mě neudiví, pokud se mezi ostatními ztratí.