Tanec stínů

Tanec stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153099/tanec-stinu.jpg 4 238 29

Alex Craftová série

< 2. díl >

Kdo říká, že mrtví už nic nevyzradí, se očividně ještě nesetkal s Alex Craftovou… Alex Craftová strávila měsíc léčbou zranění utržených v boji s čarodějem. Nyní je připravená opět povoláváním stínů mrtvých pomoci při řešení vražd. Její milostný život se vinou dvou mužů proměnil v jeden velký zmatek. Agent FÚV Falin Andrews zmizel a Death, sám Smrt, se jí vyznal ze svých citů. Alex se proto jen těší do práce. Ovšem její nový případ se ukáže být větší výzvou, než sama čekala. Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci jižně od města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na cizí magii, aby přišla na to, jak případ vyřešit. Když se však vrhne do vyšetřování, má v patách stvoření zrozené z nejtemnější magie. Někdo velmi mocný si přeje, aby se případ uzavřel – její smrtí. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Grave Dance , 2011


více info...

ludek.n
ludek.n
23.01.2023 3 z 5

Majitelka detektivní agentury Mluvčí za mrtvé Alex Craftová se ještě ani nevzpamatovala z posledního případu, a už na ni čeká nové smrtelné nebezpečí. Má- li mu čelit a odvrátit hrozbu, bude muset projít hned několika rovinami bytí a světy, které k ní nebudou jen přátelské, ale budou vyžadovat veškeré její umění, sílu a vědomosti. Kalayna Price se ani na okamžik nevzdaluje modelu, který představila v předchozím díle Čarodějky stínů, jenom snad ještě více zaplétá osnovu příběhu a rozhazuje sítě do větší šířky. Zkoumání různých světů knize přidalo na atraktivnosti, na druhou stranu je to konání trochu samoúčelné, neboť z něho nevyplynou žádné výsledky a vlastně ani neovlivní nic v jádru vyprávění. Hezké navenek, prázdné uvnitř. Podobné je to koneckonců i se vztahy hlavních protagonistů. Klouže se po povrchu a chraň bůh vytáhnout nějaký těžší kalibr. Alex Craftová ovládá mocné magické síly, nechává si je proniknout do poslední vlásečnice těla, poznává je, vnímá je a promýšlí jejich použití, ale když přijde na kontakty s živými tvory, zapíná autoimunitní systém. Soupeření mezi Falinem a Deathem je spíše než ohňostrojem vášní, prskavkou dětské hry „padni, seš mrtvej!“. Sedmihlavá hydra je spíše k smíchu, lépe na tom nejsou ani tři barevní draci. Je tu spousta věcí, které se míjejí účinkem, a tak mi Tanec stínů více než co jiného připomíná pouťovou atrakci.

petulkapeta
petulkapeta
30.11.2022 4 z 5

Oh Alex..chapu tě, taky bych nevěděla pro ktereho se rozhodnout i když... no nechme to tak .
Jinak skvěla akce a ne že by tam byla jen jedna. Jak se říká každá akce vyvolá reakci,což u Alex platilo snad několikanásobně.


Nikidree
Nikidree
16.03.2022 3 z 5

Druhý díl je stejný jako první - nemůžu říct, že by mě naprosto uchvátil, ale nejsem ani zklamaná. Vyšetřování mi v tomto díle přišlo trochu napínavější, což bylo fajn. Bohužel stále musím říct, že jsem občas zmatená z magie. Záhrobní magii chápu, chápu i éterii, ale jakmile se to začne všechno slévat dohromady spolu s dalšími rovinami a jednou svou moc použije tak a podruhé onak.. Občas se prostě úplně nechytám.
Taky mi je líto, jak to v tomto díle dopadlo s Deathem, ale chápu to. No, jsem zvědavá, jak se to vyvrbí dál, hlavně co se Faeských dvorů týče.

Luigi1
Luigi1
11.05.2021 5 z 5

Kniha se "zamotává"díky milstnému trojúhelníku.Pěkné.

Pain
Pain
07.05.2021 5 z 5

Jednohubka, která se dobře čte. Jsem zkrátka naladěna na tuto vlnu. Oddechovka.
Tak jak se mi zdálo, že u Mercedes je opakování jak co funguje už trochu otravné, tady bych to přeci jen trochu uvítala. :)
Co se týká milostného života, tak zde mi to přišlo takové neslané nemastné. Ale po slaďárně netoužím.
.
.
.
Souhlas s názorem muže v šedém obleku s hůlkou...

katkaq
katkaq
20.04.2021 3 z 5

Místo toho, abych se začala lépe v tomto novém světe orientovat, přijdu si více ztracená. Každý díl je jedno velké překvapení.

marie2577
marie2577
21.09.2020 4 z 5

Nechtělo se mi to ani zavřít. Přečteno a spokojeno????

PeM
PeM
17.08.2020 3 z 5

Tak do dalšího dílu už nejdu, tohle není můj šálek kávy....

havrmoni
havrmoni
07.02.2020 5 z 5

Lepší a lepší.

Lenka_S
Lenka_S
05.05.2019 4 z 5

Tento díl se mi líbil o chlup méně než ten první, přesto mě bavilo ho číst. Jen jsem si už v prvních větách jsem všimla chyby. Nejspíš jde o chybu v překladu, ale v prvním díle nám hlavní hrdinka sděluje, že poprvé vyvolala stín z andulky a na prvních stránkách druhého dílu to byl najednou pes? To je ovšem jediná závažnější chyba, kterou jsem objevila :-). Už se těším na další díl.

Charmedka
Charmedka
13.04.2019 4 z 5

Upřímně mě více bavil první díl, tím ale nechci říct, že by druhý nebyl dobrý, to vůbec ne. Stále si drží velmi vysokou laťku a moc mě bavil. Jen mi chvílemi přišel příběh už moc překombinovaný, nebo spíše v něm byly momenty a postavy, které mi ne úplně sedly. Zkrátka jak jsem psala, hodně magie a magických bytostí. Mě osobně více sednou duchové, stíny a obyčejní fae.

lenka7679
lenka7679
05.01.2019 3 z 5

Musím říct, že tento díl se mi četl hůř než první. Trvalo déle, než jsem se začetla a knížku jsem opouštěla, abych se k ní vrátila a stejně jí dočetla jen proto, že jsem byla zvědavá. Vztahová linka je oproti prvnímu dílu méně zajímavá a to bylo vlastně to, proč jsem jí četla. Necítím z toho žádný urputný trojúhelník, vše je spíš takové rozpačité a přemýšlím kdy, nebo zda vůbec se to rozjede. Začínám chápat, proč po třetím díle už žádný nevyšel. I když to špatná kniha není, jsem z toho rozpačitá.

Teredo
Teredo
12.09.2018 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než mě kniha vtáhla do děje, ale potom se četla velmi plynule a hezky. Jediné mínus je pro mě to, že mi knihy připadají jako horší napodobeniny Mercedes Thompson (ale o málo). Falin je boží.

Elea
Elea
22.08.2018 3 z 5

Tento díl mi přišel malinko lepší než první, ale přesto se mi postavy zdají být hodně ploché, často jednají nelogicky a konají rychleji než myslí. Děj plyne jen tak, aby se něco dělo, ale opět tomu často chybí logika.

Aurorita
Aurorita
22.08.2018 3 z 5

Tato série je pro mne jedno velké utrpení. Bohužel mě nenadchnul ani tento díl. S knihami z této série mám jeden velký problém a to takový, že se do nich nemohu vůbec začíst. Nevím, čím to je, tento žánr mám moc ráda a zápletka je zajímavá, nicméně od této autorky mě to prostě nebaví. Doma mám ještě třetí díl, ten asi ještě přečtu, ale do dalších dílů této série se už rozhodně pouštět nebudu.

Elise24
Elise24
30.04.2018

Team Death !

MarkettT
MarkettT
28.04.2018 5 z 5

Tak moc bych chtěla další díl:((, je to úžasná série

AKO
AKO
28.11.2017 5 z 5

Kniha je velmi chytlava, zajímavá a děj je napínavý od začátku do konce. Knihy byly precteny jedním dechem.

Ewik
Ewik
28.10.2017 4 z 5

Další díl plný napětí a akce, že jsem skoro nestíhala otáčet stránky. Alex je opět ve formě a připravená všem neřádům nakopat zadek a nejvíc asi Falinovi, po kterém se slehla zem. Zanechal Alex se spoustou otázek a nevyřčených citů. Do toho je jí v patách stvůra horší než cokoliv, co zatím zažila. A potom je tu taky ten nejvíc sexy smrťák s rošťáckým úsměvem a příslibem v očích. Tohle dokáže jednomu pokazit den.

Autorka má obrovskou fantazii, kterou dokáže promítnout na papír v těch nejjasnějších barvách. Výborná série, u které se snad ani nejde nudit.

paprika75
paprika75
26.07.2017 4 z 5

Hezky se to četlo. čekám co najdu ve třetím díle ... 4*

Autorovy další knížky

Kalayna Price
americká, 1982
2012  83%Čarodějka stínů
2013  88%Vzpomínky stínů
2013  85%Tanec stínů

Kniha Tanec stínů je v

Právě čtených3x
Přečtených370x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených19x
Knihotéce209x
Chystám se číst69x
Chci si koupit15x
dalších seznamech5x