Tanec s Fidelem

Tanec s Fidelem https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99323/tanec-s-fidelem-99323.jpg 4 2 1

Kubánská hudba, smyslná, živočišná, emocionální a rytmická, je od svých etnických kořenů až po světově proslulou Glorii Estefan či vítěze ceny Grammy Buena Vista Social Club prostředkem sebevyjádření kubánského lidu v jednom z posledních komunistických režimů na světě. V rozhovorech s obyčejnými Kubánci i slavnými hudebníky o jejich každodenním životě vykresluje Tanec s Fidelem barvitý obraz společnosti a její kulturní historie, jež skrze hudbu vzkvétá navzdory komunistické represi a neústupnosti Západu. Výsledkem je otevřená, poutavá a poučná zpráva o tom, co může očekávat každý návštěvník ostrova. ... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Cestopisy a místopisy

Vydáno: , Jiří Vaněk
Originální název:

Dancing with Fidel , 2001


více info...

Přidat komentář

puml
11.09.2016 4 z 5

Kdybych měl hodnotit postřehy o hudbě tak je to za 5. Kdybych měl hodnotit to, jak autor popisuje situaci na Kubě, tak je to horší. Foehr je typický turista a návštěvník a to je v knize patrné. Když už dojde na nějakou kritiku, tak je hodně zdrženlivá a spíš se poukáže na to, že chyby dělá každá vláda a podobné banality a jalovosti, případně že na vině jsou "kapitalisti". Prostě dryáčnické fráze, kterým už snad nemůže věřit ani sám Fidel a jeho bratr Raúl. Ono kdyby Foehr napsal jak to na Kubě skutečně chodí, tak by tam už taky nemusel mít možnost vycestovat a zároveň by mohl nebezpečně kompromitovat některé aktéry této jinak dobře napsané knihy o rozmanitosti kubánské hudby.

Případnému čtenáři bych vedle téhle knihy doporučil Důkazy spojení od Raúla Rivery, aby si udělal trochu objektivnější náhled na tenhle "socialistický ráj" na zemi.

Autorovy další knížky

Stephen Foehr
americká, 1943
2008  0%Probuzení na Jamajce
2008  80%Jamajka a její bojovníci
2008  0%Taj Mahal
2009  50%Storyville - Věčný boj o lásku, sex a prachy
2005  70%Tanec s Fidelem

Kniha Tanec s Fidelem je v

Přečtených4x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x