Tanec s draky 1

Tanec s draky 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124997/bmid_tanec-s-draky-1-Y1R-124997.jpg 5 506 35

Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli do hrůzné dospělosti. Nyní, když je známo místo jejího výskytu, se mnozí vydali Daenerys a její draky hledat. Mezi nimi i trpaslík, Tyrion Lannister. Mezi další hledače patří dornský princ, železný kapitán i tajemný modrovlasý mladík, který zdaleka není tím, za koho jej vydávají... Na severu stojí velká Zeď z ledu a kamene – stavba pevná jenom tak, jako jsou pevní ti, kdo na ní slouží. Jejím 998. velitelem byl zvolen nemanželský syn Eddarda Starka, Jon Sníh, který má nepřátele jak v Hlídce, tak za Zdí, kde se šikují k útoku armády divokých... A za Zdí je i malý chlapec, jeho bratr Bran, obdařený dosud netušenými schopnostmi...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

A Dance with Dragons , 2011


více info...

Přidat komentář

morienhithwen
03.03.2024 4 z 5

Napoprvé mě Tanec s draky velmi zklamal svou rozdrobeností a nerelevantností a až nechutí postavy směřovat zase k sobě na rozdíl od pořád dál a dál od sebe. Pořád si to o příběhu celkově myslím, ale napodruhé už jsem si knihu užila víc, možná jsem prostě potřebovala trochu času, abych se smířila s Martinovými úmysly. Jak je napsaný ten Theonův oblouk je pořád fantastické. Ale pořád taky platí, že většinu těch "nových" postav nemám ani zdaleka tak ráda jako ty, se kterými příběh začal. (Česky i anglicky.)

JohnMiller
26.06.2023 3 z 5

Rovnako ako aj pri predošlej časti Hostina pre vrany, mi prišli príbehy rozdrobených frakcií menej zaujímavé, respektíve ma až tak nezaujali. Čím nechcem naznačiť, žeby to stratilo svoju kvalitu alebo by autor strácal dych? Asi tak by som to opísal. Laťku nastavenú privysoko séria prekvapivo drží, no ak mám nejakým spôsobom rozčleniť, to čo sa mi páčlo a čo nie, musím s hodnotením šetriť. Na jednej strane musím pochváliť ale zároveň aj kriticky hľadieť na to, ako autor vytvára neustále derivácie postáv, príbehov a sociálnych nepkojov, že v tých deriváciách sa aj čitateľ stráca, hoci to autor drží po kope a možno sa trocha sám stal zajatcom toho, čo vytvoril a kam to až dotiahol. Ale v konečnom dôsledku ma séria baví.


Kami33
31.03.2023 5 z 5

Příběh pokračuje a s ním i napětí, jak to bude dál. Takže zbývá poslední díl.

rick6410
11.03.2023 5 z 5

Ďalší skvelý diel (myslené ako celok), opäť trochu pomalší, aby sa postavy spamätali a pripravili na ďalšie boje, tentokrát však z pohľadu inej skupiny postáv. Ku koncu sa dej vyrovná s predošlou knihou a potom koniec a čakanie viac než 10 rokov! :D Tak ako u trojky, aj tu dávam prednosť českej verzii, lebo je to jedna veľká kniha a nie rozdelená na dve časti ako v slovenčine, čo mi vadí. Inak nemám žiadne výhrady.

Briv
14.11.2021 5 z 5

Tak tohle se maximálně povedlo, jsem maximálně natěšená na pokračovaní... Protože - Witer is coming!

Igor1311
19.12.2019 5 z 5

Tanec s drakmi nám dalo presne to, čo v minulej časti chýbalo. A dostali sme omnoho viac. Skvelé pokračovanie, dejová linka sa omnoho posunula, draky podrástli, severania sa pohli a zima sa blíži.

david9690
08.12.2019 5 z 5

Zase je to staré dobré čtení na které jsem byl zvyklý a bavilo mě to velmi. Tyrione vítej zpět! Jsem zvědavy na ten poslední díl jak se to vyvine.

Martnova
02.04.2019 5 z 5

Po předchozím nudném dílu opět kniha plná děje a napětí.

pat4157
14.01.2019 5 z 5

Tak tento díl mě bavil. Moc.

špulo
03.08.2018 5 z 5

Ortodoxní vyznávači seriálu už môžu mať problém. Ja mám knihy radšej, preto som maximálne spokojný...

CharlesWard
21.06.2018 4 z 5

Ta část páté sezony seriálu, která se neodehrává v Králově Přístavišti. Na rozdíl od seriálu, se dočkáme i nových postav a několika dalších dějových linek.

Ronnie68
06.04.2018 4 z 5

Konečně dočteno, po dlouhé odmlce .. ale nebylo to tak zlé, některé části se četly hůře a některé byly dobré ...

Majkrofon
04.01.2018 4 z 5

Spočiatku by som sám seba zaradil, za veľkého fanúšika Martinovej Piesne ľadu a ohňa, no postupom času sa začínam obávať či dokáže tento svoj veľký fantasy svet dotiahnuť do uspokojivého finále. Oproti predchádzajúcemu dielu je to svižnejšie a napínavejšie, vrátili sa moje obľúbené postavy, ale i tak, bude veľmi zaujímavé sledovať ako sa s tým nakoniec Martin popasuje.

achilles
06.12.2017 5 z 5

Tak se nám to vrátilo zase do starých vyjetých kolejí a začíná se opět něco dít. Kupodivu i bez Tywina a změněných Tyriona s Jaimem. Děj graduje obzváště u Boltonů a naopak k usnutí je u Brana.

Denisa.knizky
27.05.2017 5 z 5

Hra o truny je pro me snad prvni pripad, kdy jsem napred videla serialove zpracovani a az pote jsem zacala pribeh cist. Kniha a serial predstauji sice rozdilne pribehy, obe linie jsou ale super:) doporucuji a tesim se, jak na dalsi knihu tak i serialove pokracovani:)

Peti
06.01.2016

5. kniha první díl, která ovšem navazuje na 3. knihu. Dle mého názoru to není příliš šťastný nápad, jelikož zatímco například ve 4. knize Sam cestuje do Citadely v 5. je stále na Zdi a Lord Jon ho do Citadely posílá... Tento díl popisuje dobrodružství těch, o kterých jsme ve 4. knize neslyšeli - tedy Jona, Tyriona, atd... Ovšem zase děj 4. knihy nepokračuje a my nevíme, co s postavami děje dál. Chápu, že se autor chce věnovat příběhu do šířky, ale řekla bych, že to přispívá spíše k tomu, že je kniha zbytečně rozvleklá a obšírná.

Phorbo
17.12.2015 4 z 5

Kor začátek knihy je pomalejší, roztahanější a všeobecně trošku nudný. Některé postavy dělají to, co by ani normální relativně lucidní člověk nedělal (viz Jon). Příběh dohání čtvrtou knihu, která je po přečtení pátého pokračování PLaO možná i lepší a záživnější.

kusma
03.07.2015 3 z 5

Poněkud mě pokračování série zklamává... Je to stále popisnější a popisnější, pomalu i víme, kdy jde která postava na záchod, a vývoj děje je opravdu pozvolný. Ztratilo to ten šmrnc prvních tří knih. Nejde mi o to, že by měl být v každé kapitole někdo zabit, ale chtělo by to občas větší spád... A možná méně postav. Doufám ale, že to má autor vymyšlené a já, až někdy v daleké budoucnosti vyjde poslední díl, řeknu - spletla jsem se, je to geniální dílo.

ksander33
26.01.2015 5 z 5

Knihy jsem začala číst kvůli nadšení ze seriálů. Byla jsem zvědavá, jaké knížky jsou a chtěla jsem si ověřit teorii, že všechny knihy jsou lepší než film (i když si myslím, že srovnávat knihu s filmem, není zrovna dobrý nápad). Každopádně knihy až do “Tanec s draky” pro mě byly spíše menším zklamáním. Jednak proto, že jsem musela číst dějové linie postav, které mě nezajímaly a musela jsem je přetrpět, jednak jsem čekala více napětí. Občas jsem jen čučela na písmenka a říkala si “To jako fakt?” a nemohla jsem uvěřit tomu, co se to tam zase stalo. Nic, nic, nic a pak pích do bříška, mrtvolka. Zkrátka mi v knížkách chybělo napětí - prokousávat se větami, nevnímat okolní svět a se zatajeným dechem čekat, co se stane. Pak jsem otevřela “Tanec s draky” a doslova jsem hltala jedno slovo za druhým. Tento díl jsem si opravdu vychutnala a těšila se na další kapitolu - je pravda, že se to odrazilo i v mém bytě, který je najednou jaksi zanedbaný. Konečně jsem od tohoto dílu dostala, na co jsem čekala. Nemůžu se dočkat dalšího dílu! Protože…. Přežili to? ;)

messi@h
02.01.2015 3 z 5

G.R.R. Martin patří k mým nejoblíbenějším autorům vůbec, ale rozhodně to není kvůli jeho fantasy eposu Píseň ledu a ohně. Vlastně jsem se téhle fantasy sérii dlouho vyhýbal, protože nemám rád nekonečné fantasy ságy (a Píseň ledu a ohně se bohužel ukazuje s postupem času být prototypem takové nekonečné fantasy ságy).
Zatímco první, druhá a možná i třetí kniha mě celkem nadchly, s postupem času se mi zdá, že Martin neví kudy kam. Pokud bude postupovat tempem, které nasadil v téhle knize, nebude stačit ani 10 dílů a Martin se bude muset dožít aspoň 130 let, aby ságu vůbec dokončil.
POZOR SPOILERY: Když se kniha jmenuje Tanec s draky, očekáváte, že se dějová linie s Daenerys jaksepatří rozjede. Tzn. že draci dorostou, Daenerys se i s nimi přesune do Sedmi království nebo se k nim aspoň výrazně přiblíží, dojde k setkání s Tyrionem... Za celou knihu se vlastně ale dějová linie s Daenerys neposune nikam, Daenerys téměř nevytáhne paty z paláce a pořád dokola řeší ty samé problémy (nenávist mezi otroky a pány, úklady pánů vůči její osobě a neovladatelnost draků), od začátku knihy do konce... Že k ní Tyrion za bezmála 1200 stran (!) nestihne ani doputovat, to už je taky na pováženou.
Pokud jsem na začátku psal, že Martin podle mě neví kudy kam, tak to je ještě ta lepší varianta. Trochu se obávám, jestli se nezačlo projevovat, že je Martin placený za počet stránek a dílů...
Jinak se jako obvykle kniha čte dobře, ale to už mi nějak přestává stačit. Za mě 65 % - 70 %. G.R.R.Martin pro mě evidentně už zůstane mistrem povídek a novel a budu ho mít vždycky raději jako autora SF a hororů s podivným melancholickým nádechem než autora nekonečných fantasy cyklů s grafomanickými sklony...