Tamuli

Tamuli https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362520/mid_tamuli-o5Z-362520.jpg 4 33 5

Tamuli série

Bůh Azaš byl poražen a elénská království se těší z míru a prosperity. Náhle však přichází znepokojivé zvěsti z dalekého Tamulského císařství. Sparhawk se starými přáteli musí opět obléct zbroj a vyrazit do boje s temnou magií… Hrdinové slavné trilogie Elénium trochu zestárli, ale neztratili nic na své zábavnosti. Opět se můžeme těšit na jiskrné dialogy, bleskové souboje chladných mečů i žhavých kouzel, na odzbrojující šarm hrdinů i záludné intriky padouchů. David Eddings se vrátil ke svému nejslavnějšímu příběhu v oslňující formě a znovu dokázal, jak podmanivá může být fantasy v rukou mistra! Souborné vydání románů Duhové paláce, Zářící a Skryté město.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Triton
Originální název:

The Tamuli Omnibus , 1999


více info...

Přidat komentář

Hor89
29.10.2023 2 z 5

Pokračování Elénia je bohužel horší než první trilogie. Děj knih místy dost připomíná předchůdce a bohužel u pár vedlejších postav došlo ke změně jmen. První kniha Duhové paláce je v podstatě jen úvod do děje, ale bavil jsem se u ní nejvíc - tři hvězdy. Prostřední díl Zářící ubral na ději i bojích, a u knihy jsem se místy dost nudil. Závěr s několika zvraty (ikdyž očekávanými) dojem z knihy trochu vylepšil - dvě hvězdy. Do čtení posledního dílu (Skryté město) jsem se musel nutit, děj se rozjede až ke konci a samotný závěr mě dost zklamal - čekal jsem ho propracovanější a velkolepější - jedna hvězda.

Milos530
30.01.2023 1 z 5

Elénium mě bavilo a těšil jsem se pokaždé na ten okamžik, až zase otevřu knihu, ale Tamuli jsem bohužel v 3/4 knihy odložil a nemyslím si, že se k tomu ještě někdy budu chtít vracet.


lampernaqui
24.10.2022 4 z 5

Trochu slabší než Elenium, dávám takové tři a půl hvězdy. Začátek dobré, ale postupně mi přišlo, že měl autor co dělat, aby všechny dějové linky, které s takovou velkolepostí rozehrál po celém kontinentu, ukočíroval. Často se zdá, že se vlastně děj nikam za sto stránek neposunul a jen sledujeme postavy, které se mezi sebou snaží dohnat, předehnat a bojovat. Závěrečná kniha je vlastně jen jeden stíhací závod, kdy se nakonec autorovi podaří tak nějak spojit všechny linky dohromady, ale přišlo mi, že celá série má o jednu knihu navíc a je zbytečně natahovaná. Ale aby to nevyznělo negativně - stejně jsem se u Tamuli dobře bavil a Sparhawk s přáteli jsou dobré postavy.

kokrokr
28.05.2020 3 z 5

O level níže než ,,Elenium", dávám slabší tři body. Je tu plno nelogičností, ale i tak se to čte celkem dobře.

KAREL6725
12.12.2018 5 z 5

Pokračování trilogie Elénium , dobrodružství rytíře Sparhawka a jeho družiny. Hrdinská , epická fantasy, která má pořád co nabídnout. Za mě plný počet hvězd, doporučuji . Výborné pro všechny co se chtějí seznámit žánrem fantasy, ale i pro ty co chtějí zavzpomínat , na tenhle knižní klenot.