Tam za velkou louží hejno supů krouží

Tam za velkou louží hejno supů krouží https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117668/bmid_tam-za-velkou-louzi-hejno-supu-krou-kee-117668.jpeg 4 17 4

Kniha povídek patnáctileté autorky Agáty Kestřánkové je zasazena do prostředí Divokého západu. Můžete se těšit se na drsné pistolníky a zkušené lovce, stejně tak jako na vyděšené greenhorníky. Na své si přijdou především milovníci nadsázky a černého humoru.

Přidat komentář

Marla
12.12.2021 5 z 5

Úžasně vtipné, košatě napsané westernové povídky. Válela jsem se smíchy nad autorčinou fantazií a trochu jí záviděla, jak neotřele dokázala zpracovat na první pohled obyčejné zápletky.

Česneksmedem
03.01.2020 4 z 5

Deset povídek rozdělených do tří částí. Ta první část byla díky dvojici Andy a Frank nejhumornější. Zaujaly hlášky jako: ty boží omyle nebo černý jako srdce Jidášovo. Jednu hvězdičku dolů dávám za hodně otevřených konců.


Jaruš7
07.04.2019 5 z 5

Velice perfektně vykreslené prostředí, charaktery postav jsou jak ze vzpomínek opravdové, se svými zlozvyky, touhami, city, úděly v nelehkém běhu života. Zlatá horečka, bankovní a vlakové loupeže, životní peripetie divokého západu, jak ze scénáře.
Citace :"A co tě přivedlo do města, Charlie?" Otázal se Dick. Charles se zatvářil jakoby najednou nevěděl co říct a pak spěšně vyhrkl :"Ále jen se jedu podívat na trh s dobytkem." Dick se vítězoslavně zasmál. " A mám tě, kamaráde. Tady už pěkně dlouho žádnej velkej trh nebyl a nepovídej mi, že chlapík obtěžkanej takovýma kvérama, jako ty se shání před bankou po kravách." Charlie sebou trhl a Dick pocítil, jak ho na vnitřní straně stehna i přes kalhoty studí kov Charlieho revolveru. "Umíš držet tajemství?" špitl. " V týhle situaci by ti i ten největší lhář řekl, že jo." vyjekl Dick.
Užila jsem si - s muži s kolty zavěšenými proklatě nízko.
Od mladé autorky, záviděníhodné.

Boboking
27.09.2011 4 z 5

Velké milé překvapení. Na kovbojky jsem nebyl ani jako dítě, ale tyto povídky jsou fakt skvělé. Humorné, westernové, ale žádné Karla Maye nehledejte. Skvělé postavy, především dvojice Andyho a Franka. Vřele doporučuji!!