Tam, kde sa končí rieka

Tam, kde sa končí rieka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479231/bmid_tam-kde-sa-konci-rieka-GZZ-479231.jpg 4 10 2

Nový dojemný príbeh bestsellerového autora On bol sprievodcom rybárov a umelcom – maliarom z parkoviska karavanov, ktorý sa snažil preraziť, ona krásna a jediná dcéra najmocnejšieho senátora z Južnej Karolíny. Keď sa Doss Michaels a Abigail Grace Colemanová za dramatických okolností náhodou stretnú, hneď vedia, že našli pravú lásku. Po desiatich rokoch manželstva bojuje Abbie s vážnou chorobou a spíše si zoznam desiatich želaní, ktoré by si rada splnila, prv než príde koniec... Spolu s Dosom sa tajne vydajú na dlhú púť po rieke St. Mary‘s.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Where the River Ends , 2008


více info...

Přidat komentář

Niu
18.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Mne to rozsekalo. Před touto autorovou knížkou jsem četla Strážca vody a to byl trochu jiný žánr - víc akční, dost jsem se nasmála. Tady tato kniha byla hodně těžká, i když paradoxně četla se velmi snadno.
Původně jsem šla do toho s tím - aha, tak to bude o sklonku života nějakého starého páru, jak se vydávají na poslední společnou cestu. A ono částečně ano, ale jinak jsem byla dobře vedle. Příběhy o Jižní Karolíně, močálech, řekách mě táhnou. Mám v plánu si dohledat všechna místa, o kterých se v knížce psalo. Už jen ten fakt splynutí člověka a živlu vody - je to nádherné a děsivé zároveň.
Ze začátku jsem se nemohla začíst - nějak mě moc nebavilo povídání o umění - a v místě, kdy se rodiče Abbie chovali, jak se chovali, tak jsem si říkala ach jo. Do toho pak nastoupila nemoc. A já teď čtu velmi často celkem těžké knihy, tak jsem to téma nějak nevyhledávala. Ale prostě - řeka teče a příběh plyne stejnou rychlostí, kousla jsem se a za dva dny dočteno. Bylo to zas něco nového vidět utrpení z obou stran, možná i z vícero. Líbili se mi slušní samaritáni v průběhu jejich cesty. Ten konec jsem čekala trošku nějak líbivější - konec řeky, nějaké místo něčím vyjímečné ... No, ale se závěrem jsem víceméně spokojená. Ani jsem se nerozmýšlela a pět hvězdiček určitě. Jen mě mrzí, že není více čtenářů i komentářů. Jak psala evineckY, zkrze slzy jsem neviděla na text.

evineckY
22.05.2022 5 z 5

Řeknu Vám jen jedno - kdybych to neposlouchala, tak přes slzy to nedočtu.
Tak silný a cituplný příběh si určitě přečtěte