Zkouška věrnosti

Zkouška věrnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259932/bmid_talon-spolecenstvo-draku-zkouska-ve-a9D-259932.jpg 4 202 54

Před dávnými lety byli draci na pokraji vyhynutí. Ti, kteří přežili, se skrývali v lidské podobě a jejich moc sílila. Uběhla staletí a draci se připravují na okamžik, kdy lidem ukážou, kdo je skutečným pánem světa… Sledovat, začlenit se, splynout. Přesně to má za úkol dračí dívka Ember. Má poslouchat, nevyčnívat z řady a slepě plnit rozkazy. To vše pod taktovkou supertajné a nesmlouvavé dračí organizace s názvem Talon. Jenže Ember se to vůbec nelíbí...... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Talon , 2014


více info...

Přidat komentář

Carol1122
03.02.2024 2 z 5

Lehké zklamání nad rozvojem příběhu. Ze začátku jsem byla nadšená ze čtivého stylu, neobvyklého tématu, ale postupně se děj dal velmi lehce předvídat a posledních 100 stran již nebylo vůbec záživných. Škoda, protože téma o dracích by bylo jistě jinak skvělé.

petr_
04.04.2023 1 z 5

Jsem zklamaný. Děj je příliš jednoduchý a plochý až snadno předvídatelný, takže mě nezaujal.


Byxy123
18.02.2022 4 z 5

Knihu jsem přečetla dvěma dechy. Ten první byl, že se jedná o dobře vymyšlený svět, který chcete objevovat a s každou stránkou doufáte, že se dozvíte něco víc, něco co tam vyloženě sedne a řeknete si "tak proto". Ten druhý dech byl, že některé scény byly až tak zdlouhavě napsané, že jsem měla tendenci otáčet stránky a číst si jen přímé řeči. Pak jsem se zase vrátila a přečetla i popis, ale myslím, že by se to stávat nemělo. Každopádně se těším na další díl.

jitka_dankova
30.11.2021 5 z 5

První díl série o dracích mi doslova učaroval. Příběhy, ve kterých figurují tato nádherná bájná stvoření, miluju. A tady o to více, protože draci zde mohou mít i lidskou podobu a taky se třeba klidně zamilovat. Ano, v podstatě je celý příběh o vztazích, nikoliv o nějaké akci, to je dobré vědět dopředu (kdekdo přehlédl, že nejde ani tolik o fantasy, jako hlavně o dívčí román...). Mně to velmi vyhovovalo a postoje a názory hlavní hrdinky se mi líbily, text je čtivý, prostě mi knížka sedla.
Problémem je akorát očekávání z pokračování, kdy se obávám, že půjde o téma milostného trojúhelníku (to nesnáším) a navíc následující díly ani nejsou přeložené... ale i tak do toho půjdu, prostě když jde o draky, tak se neznám.

radkazajcek
23.03.2021 3 z 5

Nádherně vymyšlený svět draků. Bohužel jsem nevěděla o žánru, na mě moc romantických scén a málo příběhu. Na začátku možná trochu nudné, pak se to rozběhne. Příběh mi přijde málo rozvinutý.

Lexa123
25.02.2021

Normálně fantasy už nečtu ale tahle kniha mě zaujala. Zajímalo by mě, jak to celé skončí. Tuto knížku jsem dostala od kamaráda a musím uznat že mě bavila. Sice si ji asi znovu nepřečtu ale bylo to zajímavé odreagování. Příjemný pohled je, jak se Ember bouří a zároveň postupné uvolňování citů vůči lidem a stejně tak u vojáka, jež ji měl zabít. I přes tvrdý výcvik jsou vaše city zranitelné a sami za ně rozhodujeme.

Arya38
25.12.2020 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem objevila úplně náhodou. Na začátku se sice nic moc neděje, ale pak to je opravdu zajímavé. Knihu jsem si moc užila. Za mě tedy *****.

Majka1979
06.06.2020 5 z 5

Pre mňa je fantasy o drakoch srdcovka, milujem ich a aj táto kniha ma nesklamala, som bola prekvapená ako som sa s tou knihou zžila. Už teraz sa teším na pokračovanie, ktoré som práve začala čítať :)

Neeko
04.03.2020 5 z 5

Ember je prostě něco jako já, chce žít volně a bez pravidel, proto jsem se dokázala až moc vcítit a užila si každičký moment :3

karel6356
25.02.2020 3 z 5

Koupil jsem v levných knihách za 39 ,-, ani jsem nevěděl že je to dívčí fantasy román i přesto to bylo hezky napsané, bezvadný nápad autorky. Kniha se četla rychle, další díl doporučuji, i když já to už číst nejspíš nebudu.

Nikaa1
01.01.2020 5 z 5

Kniha si mě okamžitě získala. Celkově autorka.

Julie píše naprosto úžasně. Mrzí mě, že její knihy nejsou všechny přeložené. Rozhodně stojí za to!
Hlavní postava Ember je sympatická, neoblomná a divoká dívka. Nemůžu si pomoct, ale sakra, tu holku jsem si oblíbila. Děj je plynulý, čtivý a krásně napsaný. Nemohla jsem se odtrhnout od knihy. Dokonce mi nevadí vznikající milostný trojúhelník - ačkoliv je z celého srdce nemám ráda. Chápu postavy a líbí se mi, že kapitolky jsou i z pohledů Garetta a Rileyho.

Vrhám se na další díl. Rozhodně doporučuji - slibuji, že si příběh zamilujete. :-)

SimčaSamková
29.09.2019 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Hlavní postava - Ember je velmi sympatické dračí děvče, ráda si dělá co chce. Je po ní žádáno nevyčnívat z řady a poslouchat rozkazy. Kniha se odehrává v přítomnosti, což mě překvapilo, protože většina knížek o dracích co jsem četla, se odehrává v minulosti. Nemám co vytknout. Kniha se mi četla rychle, nebyla zdlouhavá, vtáhla mě do děje a byla napínavá. Popravdě jsem čekala, že mě kniha nebude bavit, protože fantasy není úplně můj žánr, ale tím, že kniha obsahuje i nádech dívčího románu mě velmi mile překvapila. Rozhodně si prečtu i další díl a doporučuji ji spíše děvčatům.

zinon
16.09.2019 4 z 5

Pro tuto autorku mám slabost. Jako vždy byla kniha krásně čtivá a pojata velmi zajímavě.

Medasek
13.08.2019 5 z 5

Miluju draky. Kniha je popisuke zase z úplně nové perspektivy.

orangerose
18.07.2019 5 z 5

úžasná, kouzelná, napínavá knížka, prostě božííííí

Vikos
08.01.2019 5 z 5

Přečteno potřetí :)

A.K.A.R.
22.09.2018 3 z 5

Co se týče knihy Talon mám problém jen s jedním a to jak se postava Ember nemůže rozhodnout do koho je to vlastně zamilovaná.Už tak je příběh dost zamotaný a do toho jěště tohle.Kniha se mi líbila ,ale znova bych ji asi nečetla.

Elizza
28.07.2018 4 z 5

Talon byl jednou z těch knížek, které jsem si v knihovně vybrala náhodně a nic od ní nečekala. Po přečtení anotace a pár stránek jsem si vytvořila svoji představu o ději. Drak a lovec draků se potkají, zamilují se do sebe, pak zjistí, kdo je kdo, půjdou si po krku a pak se usmíří, nakonec někdo dostane po tlamě, jeden z nich se dostane do maléru a ten druhý ho za něj bude muset vyřešit. A ono to tak vlastně bylo.
Příběh byl krásný, ale bohužel snadno předvídatelný. Třeba Dante byl jasný skoro okamžitě.
Některé věci mi tam moc nedávají smysl. Třeba vojáci Svatého Jiří a lidi pracující pro Talon nejsou v žádném systému. Jak jako? Vždyť to dohromady musely být tisíce lidí, tak kde jich tolik vzali? Řád musel mít příšernou spotřebu lidí, tak je musel odněkud brát, ne? To sbírali sirotky na ulicích či co?

LilyAlex
19.07.2018 4 z 5

Kniha pro mě původně byla takovou nouzovkou, po které jsem sáhla ve chvíli, kdy jsem zrovna neměla po ruce nic jiného na čtení a popravdě jsem od ní neměla zrovna velká očekávání, takže jsem byla příjemně překvapena. Příběh je čtivý a pořád se něco děje, takže jsem se ani chvíli nenudila. Taky se mi líbilo střídání úhlu pohledu několika postav. Akorát nejsem zrovna příznivce milostných trojůhelníků, takže i tenhle mi celkem vadil. Doufejme, že se to nějak vyřeší v příštím díle.

Siwan
07.04.2018 3 z 5

Jsem až překvapená, jak dobře se to četlo. Jediné, co mi prostě úplně nesedlo je ta až místy stupidní paličatost hlavní hrdinky. Ale jinak příjemné čtení.

Štítky knihy

dobrodružství fantasy dívčí romány

Autorovy další knížky

Julie Kagawa
americká, 1982
2012  82%Železný král
2015  80%Zkouška věrnosti
2012  86%Železná dcera
2017  84%Proti všem

Kniha Zkouška věrnosti je v

Právě čtených11x
Přečtených300x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených29x
Knihotéce155x
Chystám se číst268x
Chci si koupit68x
dalších seznamech10x